«Nα γυρίσω στον ΠΑΟΚ!»

Ο Μέγας Ναπολέων είχε πει κάποτε «Η ικανότητα είναι άχρηστη χωρίς την ευκαιρία» και... ο μικρός πήρε αυτήν την ευκαιρία. Δεν του χαρίστηκε.
Πηγή: inpaok.com
«Nα γυρίσω στον ΠΑΟΚ!»

Την κατέκτησε χάρη στις ικανότητες του και στην προσπάθεια ετών. Από μικρό παιδί ξεχώριζε και ο ΠΑΟΚ τον πήρε από... μωρό στα σπλάχνα του. Διακρίθηκε αμέσως όντας από τους καλύτερους στην Κ17 και στην Κ20 και το 2012 ο Γιώργος Δώνης του έδωσε την ευκαιρία που έχυσε αίμα για να του δοθεί. Ήταν καλοκαίρι του 2012 όταν ο Πέλκας που δεν είχε συμπληρώσει καν τα 19 του χρόνια, πραγματοποιούσε το όνειρο του και πετύχαινε γκολ μέσα στην Τούμπα με την φανέλα της αντρικής ομάδας και μάλιστα σε ευρωπαϊκό αγώνα απέναντι στην Μπνέι Γεχούντα.

Είχε προηγηθεί μία σπουδαία εμφάνιση στο Ισραήλ και μία κούρσα του από που προήλθε ένα από τα δύο τέρματα του ΠΑΟΚ. Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Δεν άντεξε και ο ίδιος την πίεση. Κάποια στιγμή... χάθηκε και στην συνέχεια πήγε δανεικός όπως συμβαίνει με τους περισσότερους νεαρούς παίκτες. Όμως όπως έχει πει και ο Τσώρτσιλ: «Ένας αισιόδοξος βλέπει μια ευκαιρία σε κάθε καταστροφή» και ο Πέλκας δεν το έβαλε κάτω. Στον Απόλλωνα Καλαμαριάς ήταν από τους καλύτερους της Football League και πλέον παίζει στο εξωτερικό. Απέδειξε πως είναι μαχητής. Μιλώντας στο INPAOK ο μόλις 21 ετών ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ που αγωνίζεται με μορφή δανεισμού στην Σετούμπαλ, εξηγεί τους λόγους που δεν μπόρεσε ως τώρα να διακριθεί στον Δικέφαλο, κάνει την αυτοκριτική του αλλά δηλώνει σίγουρος πως όταν του δοθεί η δεύτερη ευκαιρία αυτή την φορά θα είναι έτοιμος να ανταποκριθεί. Ο Πέλκας βλέπεται παρά τις δύσκολες στιγμές που πέρασε ειναι αισιόδοξος. Το χε είχε πει και ο Τρούμαν: Ένας απαισιόδοξος δημιουργεί δυσκολίες από τις ευκαιρίες του, ενώ ένας αισιόδοξος δημιουργεί ευκαιρίες από τις δυσκολίες του.

-Δημήτρη πως είναι η Πορτογαλία σαν χώρα και πως το ποδόσφαιρο εκεί;

-Δεν διαφέρει πολύ σαν χώρα από την Ελλάδα. Έχει καλό καιρό, όμορφα μέρη και ο κόσμος είναι θερμός. Ποδοσφαιρικά είναι διαφορετικά τα πράγματα.Αν και η ομάδα δεν είναι επιπέδου Μπενφίκα-Πόρτο ή ΠΑΟΚ, παρόλα αυτά η οργάνωση της είναι πολύ καλή . Οι προπονήσεις πολύ δυνατές και καλές. Και η νοοτροπία των παικτών διαφέρει εδώ. Όλα είναι πιο επαγγελματικά».

-Για σένα προσωπικά πως είναι τα πράγματα;

«Το πρόβλημα είναι ότι δεν αγωνίζομαι σε πολλά μας. Παλεύω για να πάρω λεπτά συμμετοχής. Υποτίθεται ότι ήρθα δανεικός για να πάρω παιχνίδια στα πόδια μου».

-Aρα μπορεί να επιστρέψεις στον ΠΑΟΚ ακόμα και τώρα τον χειμώνα;

«Δεν γνωρίζω τι μπορεί να συμβεί. Αλλά αν δεν παίζω εδώ προτιμότερο είναι να είμαι στον ΠΑΟΚ. Θα μιλήσουμε με την ομάδα και θα δούμε».

-O δικός σου ο στόχος ποιος είναι; Από τον ΠΑΟΚ σε παρακολουθούν;

«Θα ήθελα να επιστρέψω και να καθιερωθώ στον ΠΑΟΚ και φυσικά να παίξω σε υψηλό επίπεδο. Eνδιαφέρονται συχνά για την κατάσταση μου και την απόδοση μου τόσο ο Ζήσης Βρύζας όσο και ο Γιώργος Κωστίκος».

-Δημήτρη τι έγινε το 2012; Έκανε κάποια σπουδαία ματς αλλά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη.

«Τότε με τον Δώνη που έπαιξα στην Τούμπα για πρώτη φορά με πίστεψε και έκανα ένα καλό ξεκίνημα Δεν του βγήκαν όμως τα αποτελέσματα και είχε πίεση και ο ίδιος και έκανε αλλαγές στην ομάδα. Και εγώ φυσικά μετά από τα πρώτα καλά ματς είχα παραπάνω πίεση. Είναι μεγάλη ομάδα ο ΠΑΟΚ, βαριά η φανέλα. Μετά από τις δύο αναμετρήσεις με την Μπνέι Γιεχουντα στο Ισράηλ και την Τούμπα έγινε χαμός. Έγραφαν για μένα και για την φανέλα με το 10 που μου έδωσαν. Ξαφνικά όλοι περίμεναν να κάνω μαγικά. Να παίρνω την μπάλα και να εντυπωσιάζω. Δεν βγήκε σε καλό τελικά εκείνη η ιστορία».

-Μπορείς να εξηγήσεις περισσότερο το γιατί;

«Όταν έγινε όλο αυτό δεν μπορούσα να το διαχειριστώ. Ήταν σαν να άλλαξε η ζωή μου. Έβγαινα έξω και με γνώριζαν όλοι. Ήταν ξανικό για μένα όλο αυτό. Και είχαν πάρει και τα μυαλά μου αέρα. Αλλά μετά από αυτό και την σφαλιάρα που τρως, δηλαδή που έμεινα πάλι στο πάγκο και που πήγα δανεικός πήρα ένα μεγάλο μάθημα.Προσγειώνεσαι καταλαβαίνεις τα λάθη σου. Και είσαι έτοιμος ώστε όταν έρθει αυτή η στιγμή ξανά να είσαι προσγειωμένος και να μην χάσεις την ευκαιρία. Και εγώ αυτό θέλω. Κάνω υπομονή δεν το βάζω κάτω και πιστεύω ότι θα έρθει ξανά αυτή η ευκαιρία. Θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρω ώστε τέτοιες όμορφες στιγμές όπως εκείνες στα πρώτα μου ματς με τον Δικέφαλοε να τις ζήσω ξανά και όχι ως απλά ως ένα συμβάν, ένας δύο αγώνες αλλά κάτι μακροχρόνιο».

-Πως ήταν ο δανεισμός σου στην Καλαμαριά;

«Η Καλαμαριά μου έκανε πάρα πολύ καλό. Στην ομάδα πρωταγωνίστησα και με βοήθησαν και οι δύο προπονητές που είχα ο Παντζιαράς και ο Αλεξίου. Με στήριξαν όλοι και στον τραυματισμό που πέρασα».

-Παρακολουθείς τον ΠΑΟΚ; Πως βλέπεις την πορεία του;

-Φέτος από την προετοιμασία όπου συμμετείχα στο ξεκίνημα ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα θα τρέχει πολύ. Ο προπονητής έκανε μία ιδιαίτερα δυνατή προπόνηση και ήμουν σίγουρος ότι η ομάδα αυτή την σεζόν θα τρέχει και θα πιέζει και αυτό και κάνει. Αυτές τις δύο εβδομάδες που είδα το κλίμα στην ομάδα κατάλαβα ότι θα πάει καλά ο ΠΑΟΚ. Ο Άγγελος Αναστασιάδης έχει τους ποδοσφαιριστές όλους ενωμένους. Το κλίμα ήταν πολύ θετικό.

- Αρκετά καλά τα πάει ο Τζανδάρης ως τώρα... Πως βλέπεις τους παλιούς σου συμπαίκτες στην Κ20;

«Χαίρομαι πάρα πολύ για τον Φάνη. Είμαστε φίλοι και μέναμε και μαζί όσο ήμασταν συμπαίκτες στην Κ20 αλλά και όταν ήταν δανεικός πέρσι στην Επανομή. Σίγουρα έχει πολλά ακόμα να δώσει και επειδή τον έχω ζήσει και ως άνθρωπο και ως ποδοσφαιριστή γνωρίζω ότι μπορεί να γίνει ακόμα καλύτερος. Χαίρομαι και για τον Κίτσιου που έχει καταφέρει να καταξιωθεί ενώ πιστεύω πολύ στον Κωνσταντινίδη. Είναι καλός παίκτης και θα έρθει η ευκαιρία του. Όπως ελπίζω να έρθει και η δικιά μου».

Διαβάστε ακόμη...