«Μπαίνει» στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν

Πιο κοντά από ποτέ βρίσκεται στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν Σαββίδης όπως αποκάλυψε σε σημερινό δημοσίευμα της η εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά.
Πηγή: inpaok.com
«Μπαίνει» στην ΚΑΕ ΠΑΟΚ ο Ιβάν

Είναι πλέον πασιφανές ότι το «αφεντικό» της ΠΑΕ όχι απλώς ενδιαφέρεται για την ομάδα μπάσκετ, αλλά την έχει «αγκαλιάσει» θερμά και μπορεί να την εντάξει πολύ πιο σύντομα από όσο οι περισσότεροι προσδοκούσαν στον σχεδιασμό του για έναν «ενιαίο ΠΑΟΚ». Η συνάντησή του με τα κορυφαία στελέχη της διοίκησης και του αγωνιστικού τον περασμένο μήνα, η εντολή του να γίνει πλήρης οικονομικός έλεγχος στην ΚΑΕ αλλά και η μόνιμη παρουσία του Αρτούρ Νταβίντιεν – του Ρώσου οικονομολόγου που έχει χρισθεί «απεσταλμένος» του «αφεντικού» της ΠΑΕ στο «παλατάκι» – στους εντός έδρας αγώνες της ομάδας μπάσκετ, είναι μόνο κάποιες από τις «αποδείξεις» αυτών των προθέσεών του.

Υπάρχει όμως και μία απαραίτητη διαδικασία για να «μπει» και στην ΚΑΕ ο Ιβάν Σαββίδης. Κι αυτή περνάει μέσα από τις απαιτήσεις της Ελληνικής Νομοθεσίας. «Πρέπει να προκηρυχθεί μία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου όπως ορίζει ο Νόμος για να μπορεί η ΚΑΕ να καλύψει με αυτήν το ήμισυ των συσσωρευμένων χρεών της ώστε να μην υπάρχει κανένα ζήτημα αδειοδότησης από το Υπουργείο Ανάπτυξης» τονίζει στα ΣΠΟΡ ο αντιπρόεδρος της ΚΑΕ Βαγγέλης Γαλατσόπουλος που θυμίζει ακόμη: «Οι προηγούμενες ΑΜΚ δεν πέτυχαν οπότε είμαστε υποχρεωμένοι από το Νόμο να προχωρήσουμε σε μία καινούργια την οποία ωστόσο δεν αποφασίζουμε εμείς σαν Διοίκηση, αλλά η πλειοψηφία των μετόχων – θεματοφυλάκων – της ΚΑΕ στην Γενική τους Συνέλευση. Μόνο που αυτόν τον καιρό, καθώς κλείνει το ημερολογιακό έτος περιμένουμε την ολοκλήρωση του ισολογισμού χρήσης, με τα αποτελέσματα του οποίου θα υποδειχθεί το ύψος στο οποίο πρέπει να φθάσει η νέα ΑΜΚ. Και τότε θα γνωρίζει επακριβώς ο κ. Σαββίδης – που θα έχει φυσικά στα χέρια του και τα ακριβή στοιχεία από τον έλεγχο που ήδη επιχειρούν στα οικονομικά της ΚΑΕ οι δικές του υπηρεσίες – σε ποιο κομμάτι της ΑΜΚ θα φθάσει ο ίδιος ή με άλλα λόγια πόσα χρήματα θα χρειαστεί να τοποθετήσει στην ΚΑΕ για να γίνει μεγαλομέτοχός της». Στο «παλατάκι» είναι ιδιαίτερα αισιόδοξοι και ικανοποιημένοι μάλιστα γιατί η σημαντική πρόοδος της εξυγίανσης, επιτρέπει να πέσει συνολικό ύψος της ΑΜΚ, σε σχέση με παλαιότερες προκηρύξεις. «Έχουμε τακτοποιήσει πολλές υποθέσεις, εκτός εξαιρέσεων, κάποιοι έχουν εξοφληθεί ήδη και συνεχίζουμε να πληρώνουμε και μας διευκόλυνε πλέον και η μείωση των μηνιαίων δόσεων στην Εφορία» σχολίασε ο σύμβουλος Π. Κατσιώρας.

ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΑ ΑΠΟ 1,2 ΕΚΑΤ. €
Οι πρώτες αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου που προκηρύχθηκαν (επί Διοικήσεων Πρωτοδικείου) έφθαναν αναγκαστικά στο 1,5 εκατ. ευρώ... Ώστε μαζί με το υπάρχον ΜΚ των 300.000 ευρώ να συμπληρώνονται τα 1,8 εκατ., τα μισά δηλαδή των περίπου 3,6 εκατ. ευρώ των τότε χρεών. Ο ισολογισμού χρήσης 1/7/2012-30/6/2013 κατεδείκνυε συσσωρευμένα χρέη 3,182 εκατ., αλλά ο επόμενος (1/7/2013-30/6/2014) θα τα εμφανίσει οπωσδήποτε μικρότερα, έως και κατά 600.000 € (πληρώθηκαν 12 δόσεις στο Δημόσιο συν αρκετές σε «τρίτους» του άρθρου 99 και εκτός)! Έτσι η μπορεί η νέα «ολική» ΑΜΚ να περιοριστεί περί το 1,1 εκατ. ευρώ ώστε με την κάλυψή της ο Ιβάν Σαββίδης να αποκτήσει ατόφιο το 90% της ΚΑΕ.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Και ξαφνικά στο «παλατάκι» οι διοικούντες αφουγκράζονται το ενδιαφέρον αρκετών επωνύμων να ενταχθούν σε ένα νέο «σχήμα» διοίκησης Πρωτοδικείου, πριν ακριβώς την έλευση του Ιβάν Σαββίδη στην ΚΑΕ! Προφανώς και πρόκειται για μεθοδευμένη επιδίωξη των ενδιαφερόμενων που προσδοκούν οφέλη με την έλευση του μεγαλομετόχου της ΠΑΕ στο «παλατάκι». Έχουν ήδη όμως ενημερώσει τον πρόεδρο του ΑΣ ΠΑΟΚ Θανάση Κατσαρή που έχει την ευθύνη της επιλογής των μελών του ΔΣ Πρωτοδικείου κι αυτός τους απάντησε ότι όλοι τους χαίρουν της απολύτου εμπιστοσύνης του «ερασιτέχνη» που δεν θα κάνει ουδεμία αλλαγή ή προσθήκη στο παρόν σχήμα.
ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΠΡΟ ΤΟΥ ΣΑΒΒΙΔΗ

Όταν κάποιοι «ανακαλύπτουν πάλι την Αμερική με τις ...ανανεώσεις συμβολαίων των νυν παικτών», στην ΚΑΕ προφανώς και γελάνε. «Τι να πούμε τώρα στον Κάρτερ» αναφώνησε ο Β. Γαλατσόπουλος για να προσθέσει: «Κι εμείς τον θέλουμε, αλλά πως μπορούμε να του προτείνουμε ανανέωση και με τι ποσό προσφοράς; Με 150.000 ευρώ; Που να τα βρούμε; Δεν μπορούμε να κάνουμε καμία κίνηση με κανέναν. Αν έρθει με το καλό στην ΚΑΕ ο κ. Σαββίδης τα δεδομένα θα αλλάξουν και τότε μπορούμε να μιλήσουμε για ανανεώσεις με παίκτες που θέλουμε να κρατήσουμε στον κορμό μας».

Διαβάστε ακόμη...