ΠΑΟΚ με... μέταλλο νικητή

Πρόκειται για μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση... Πέντε παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος κρίθηκαν στο τέλος και σε όλα ο "Δικέφαλος" έδειξε χαρακτήρα, όπως συνέβη και κόντρα στον Πανιώνιο
Πηγή: sport24.gr
ΠΑΟΚ με... μέταλλο νικητή

Απέναντι στον Πανιώνιο ο ΠΑΟΚ έδωσε συνέχεια στην πολύ καλή του πορεία και κέρδισε ένα παιχνίδι στο οποίο λίγο πριν το τέλος του ήταν σε ιδιαίτερα δύσκολη θέση. Συγκεκριμένα στο 37' ο "Δικέφαλος" έχανε με 55-52, στη συνέχεια ωστόσο έδειξε ψυχραιμία και πήρε το "διπλό" (61-65).

Και έτσι για μια ακόμη φορά το σύνολο του Σούλη Μαρκόπουλου νίκησε, σε ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες... Πέραν του αγώνα με τον Πανιώνιο, υπήρξαν άλλα τέσσερα παιχνίδια του ΠΑΟΚ φέτος που εξελίχθηκαν σε ντέρμπι αλλά ο "Δικέφαλος" στο τέλος ήταν αυτός που... έπρεπε έτσι ώστε να καταφέρει να πάρει το θετικό αποτέλεσμα.

Εχουμε και λέμε... Στον αγώνα με το Ρέθυμνο οι "ασπρόμαυροι" έχαναν με 64-67 λίγο πριν το τέλος του ματς, σε εκείνο το σημείο ο Χαραλαμπίδης πήρε τον ΠΑΟΚ στις πλάτες του, διαμόρφωσε με συνεχόμενους πόντους του το 69-69 και το παιχνίδι οδηγήθηκε στην παράταση.

Εκεί όπου ο "Δικέφαλος" φόρτσαρε και κέρδισε τελικά με 88-79. Τα υπόλοιπα ματς που νίκησε το σύνολο Μαρκόπουλου στο τέλος ήταν σαφώς πιο δύσκολα... Κόντρα στην Καρσίγιακα στην Τουρκία, ο ΠΑΟΚ ήταν πίσω με 62-55 στο 37'. Βρήκε όμως τις λύσεις μετά και το παιχνίδι "πήγε" στην παράταση (66-66). Κατά την διάρκεια αυτής ο "Δικέφαλος" βρέθηκε με την πλάτη στον τοίχο αφού έχανε με 71-66 στο 43'.

Ξανά όμως ο ΠΑΟΚ βρήκε τον τρόπο να αντιδράσει και να "πάει" το ματς σε δεύτερη παράταση (73-73), εκεί όπου τελικά πήρε ένα σπουδαίο "διπλό" κερδίζοντας με 81-87. Απέναντι στον ΚΑΟΔ στη Δράμα, ο "Δικέφαλος" ήταν πίσω με 57-53 στο 35', μετά "ανέβασε" στροφές και πήρε μια σημαντική νίκη με 64-68.

Οσο για τον αγώνα με την Βέντσπιλς; Στο τέταρτο δεκάλεπτο το ματς ήταν ντέρμπι (48-49 και 60-61), γενικώς οι Λετονοί "άγχωσαν" τον ΠΑΟΚ ο οποίος όμως ήταν και πάλι ψύχραιμος και "άρπαξε" ένα "διπλό" με μεγάλη αξία αναφορικά με την υπόθεση πρόκριση (63-66). Με λίγα λόγια, υπάρχει μια επαναλαμβανόμενη σύμπτωση ο "Δικέφαλος" στα κρίσιμα σημεία των αγώνων να δείχνει χαρακτήρα και τα πηγαίνει περίφημα.

"Αυτή η ομάδα είναι μαθημένη να παλεύει όλα τα παιχνίδια και να βρίσκει λύσεις ανεξαρτήτως των δυσκολιών που μπορεί να της παρουσιαστούν κατά την διάρκεια των αγώνων", λένε μεταξύ άλλων άνθρωποι των "ασπρόμαυρων" για την "συνήθεια" του ΠΑΟΚ να κερδίζει... πάντα φέτος όταν ένα ματς εξελίσσεται σε "θρίλερ" ενώ στέκονται και στο ότι πλέον ο "Δικέφαλος" έχει αποκτήσει μέταλλο νικητή. Και αυτό τους χαροποιεί ιδιαίτερα...

Διαβάστε ακόμη...