Έφαγαν μαζί… ψωμί κι αλάτι

Λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι του Παγκρήτιου χθες, ο Κώστας Λαγονίδης πέρασε από τον πάγκο του Εργοτέλη κι αγκάλιασε τον Παύλο Δερμιτζάκη...
Πηγή: thessports.gr
Έφαγαν μαζί… ψωμί κι αλάτι


Οι δυο τους είναι παλιοί γνώριμοι, έπαιξαν μαζί στον ΠΑΟΚ για τρία χρόνια, σε δύσκολες εποχές, κι είχαν την ευκαιρία να τα πουν για λίγο πριν ξεκινήσει το παιχνίδι.
Ο Παύλος Δερμιτζάκης ήταν μία από τους σπουδαίες μεταγραφές της εποχής από τον Θωμά Βουλινό, που τον είχε αγοράσει το καλοκαίρι του 1992 από την Καβάλα, ως πρώτο σκόρερ της Β΄Εθνικής. Ο 45χρονος προπονητής, βρήκε τον Λαγονίδη στην Τούμπα κι έπαιξαν μαζί για μία τριετία.

Το καλοκαίρι του 1995, κι ενώ ο ΠΑΟΚ "έσβησε" την ποινή του από την ΟΥΕΦΑ (εξασφάλισε έξοδο στην Ευρώπη και εξέτισε την τιμωρία του για τα επεισόδια με την ΠΑΡΙ ΣΖ το 1992), ο Δερμιτζάκης αποφάσισε να αποχωρήσει από την ομάδα, καθώς είχε χάσει τη θέση του στην ενδεκάδα, σε μια σεζόν, που ο Άρι Χάαν προτιμούσε τον Πολωνό Κρίστοφ Μπότσιεκ, που ήταν δανεικός από την πολωνική Στάλ Μίελετς (με τη λήξη της σεζόν έφυγε κι αυτός).

Ο Λαγονίδης έμεινε ακόμα λίγο κι αποχώρησε από τον ΠΑΟΚ τον Δεκέμβριο του 1995, για να συνεχίσει την καριέρα του στον Ηρακλή...
Ο Δερμιτζάκης είναι γενικά αγαπητός στο Ηράκλειο και στο παραδοσιακό κοινό του Εργοτέλη, καθώς σ΄ αυτή την ομάδα ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα σε ηλικία 32 ετών!
Τη σεζόν 2001-02 ανέλαβε τον Εργοτέλη στην Δ΄ Εθνική και τον ανέβασε στην Γ΄ Εθνική, στις επαγγελματικές κατηγορίες.

Διαβάστε ακόμη...