Με γαλλικά και πιάνο...

Καταγγελία δημοσιογράφου εις βάρος του Κώστα Καραπαπά
Πηγή: paok24.com
Με γαλλικά και πιάνο...

Σε καταγγελία στον αθλητικό εισαγγελέα προχώρησε ο δημοσιογράφος Χρήστος Κοντός, εις βάρος του διευθυντη επικοινωνίας της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Κώστα Καραπαπά.

Όπως αποκαλύπτει η ιστοσελίδα "e-tetradio.gr", η οποία παραθέτει και το σχετικό έγγραφο, ο Χρήστος Κοντός καταγγέλει τον - γνωστό για το... ήθος του και την ευγένειά του - συνεργάτη του Βαγγέλη Μαρινάκη για ανάρμοστη συμπεριφορά πριν την έναρξη του ντέρμπι μεταξύ Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού στο "Γ. Καραϊσκάκης", τονίζοντας μεταξύ των άλλων:

"Ήμουν διαπιστευμένος από τη ΝΕΡΙΤ για να μεταδώσω ραδιοφωνικά τον αγώνα για λογαριασμό του Α Προγράμματος και για να κάνω ρεπορτάζ για τις ανάγκες της τηλεοπτικής εκπομπής Αθλητική Κυριακή.

Περί ώραν 17:30 βρισκόμουν στο χώρο της αίθουσας Τύπου όταν αντιλήφθηκα ότι το λεωφορείο που μετέφερε την αποστολή του Παναθηναϊκού πλησίαζε στο γήπεδο. Κατευθύνθηκα τότε προς την εξωτερική είσοδο των αποδυτηρίων όπου θα γινόταν σε λίγα λεπτά η αποβίβαση των μελών της αποστολής και την ώρα που πλησίαζα στον συγκεκριμένο χώρο έγινα αντιληπτός από τον κ. Καραπαπά. «Tι θέλει αυτός εδώ ρε;» ήταν η πρώτη του αντίδραση και εν συνεχεία πλησιάζοντας με, μου είπε: «Κύριε Κοντέ γυρίστε πίσω δεν έχετε δικαίωμα να βρίσκεστε εδώ".

Γύρισα αδιαμαρτύρητα και αρχίσαμε να βαδίζουμε δίπλα-δίπλα προς την αίθουσα Τύπου. «Να πάτε στα δημοσιογραφικά θεωρεία εκεί είναι η θέση σας» μου είπε. «Θα πάω αργότερα προς το παρόν θα παραμείνω λίγο ακόμα στην αίθουσα Τύπου», του απάντησα προσθέτοντας αμέσως μετά: «Aλήθεια γιατί αυτή η απαγόρευση; Πρώτη φορά βλέπετε δημοσιογράφοι και τηλεοπτικά συνεργεία να καλύπτουν την άφιξη μίας αποστολή σε γήπεδο; «Nαι ρε, σ αυτό το γήπεδο πρώτη φορά», μου είπε σε επιθετικό τόνο και του απάντησα με ένα επιφώνημα τύπου «αχά».

Αμέσως γύρισε κόλλησε το πρόσωπο του στο δικό μου με έντονο τρόπο αλλά χωρίς να με χτυπήσει και σπρώχνοντας με με το σώμα του άρχισε να με εξυβρίζει και να με απειλεί με εκφράσεις: «Ειρωνεύεστε ρε μου...πανα;» «Ήρθες εδώ για να προκαλέσεις;», «Θα σε γ...σω παλιόπ...στα, «κω..τρυπίδα», αρχ...ια καρ..λη» κλπ.

Αντέδρασα ψύχραιμα κοιτώντας τον απλώς χωρίς να κάνω κίνηση να του επιτεθώ ή να του ανταπαντήσω λέγοντας του μόνο στην αρχή ότι δεν σε ειρωνεύομαι και ρωτώντας τον, πως προκαλώ, για να πάρω την απάντηση εν μέσω ύβρεων ότι "και μόνο που είσαι εδώ προκαλείς κα...λη".

Λόγω της εντάσεως του, τo περιστατικό έγινε άμεσα αντιληπτό από έναν αξιωματικό της αστυνομίας που ήταν στο ίδιο χώρο ο οποίος συνεπικουρούμενος από ένα, δύο ακόμα αστυνομικούς και ένα σεκιούριτι του γηπέδου μπήκε στην μέση για να μας χωρίσει.

Απομακρυνόμενος ο κ .Καραπαπάς συνέχισε εξ αποστάσεως πλέον τις ύβρεις και τις απειλές έως όπου μπω στην αίθουσα Τύπου, όπου παρέμεινα για περίπου 45 λεπτά μέχρι να ανέβω αργότερα στη θέση μου στα δημοσιογραφικά θεωρεία.

Η συμπεριφορά του. Καραπαπά προς το πρόσωπο μου με έφερε σε πολύ δύσκολη θέση και παρότι εν συνεχεία δεν αντιμετώπισα περαιτέρω προβλήματα θα μπορούσε να προκαλέσει μεγάλο κίνδυνο για την σωματική μου ακεραιότητα σε ένα γήπεδο όπου στην περσινή αγωνιστική περίοδο δέχθηκαν επίθεση με χρήση σωματικής βίας δύο ή τρεις δημοσιογράφοι σε χώρο ευθύνης της ΠΑΕ Ολυμπιακός".

Διαβάστε ακόμη...