«Αβάσιμες οι ανησυχίες για μη ενδιαφέρον του Σαββίδη»

Εδώ και δεκαπέντε μέρες περίπου, η Αποκεντρωμένη Διοίκηση έχει δώσει το πράσινο φως έτσι ώστε ο Δήμος Θέρμης να προχωρήσει τις διαδικασίες για την προκήρυξη του διεθνούς διαγωνισμού που αφορά την έκταση στην οποία ο Ιβάν Σαββίδης θέλει να δημιουργήσει ένα σύγχρονο προπονητικό κέντρο.
Πηγή: metrosport.gr
«Αβάσιμες οι ανησυχίες για μη ενδιαφέρον του Σαββίδη»

Ο Σίμος Δανιηλίδης, δήμαρχος Συκεών και Νεαπόλεως, που «έτρεξε» το θέμα μαζί με τον δήμαρχο Θέρμης, Θόδωρο Παπαδόπουλο, μίλησε στο Metropolis 95,5 για όλα όσα θα πρέπει να συμβούν στο προσεχές χρονικό διάστημα. Εξήγησε ότι στην παρούσα φάση κανείς δεν μπορεί να κατηγορήσει τον Σαββίδη ότι χρονοτριβεί αφού ακόμη δεν «τρέχει» η προθεσμία των 60 ημερών όπου κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να καταθέσει φάκελο ενδιαφέροντος.

Αρχικά ο Σίμος Δανιηλίδης εξήγησε τη διαδικασία που ήδη τρέχει: «Από την πλευρά του ο Δήμος Θέρμης δεν έχει χάσει ούτε μια μέρα. Από την στιγμή που πήρε στα χέρια του από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση την έγκριση σε ότι αφορά την προκήρυξη του διαγωνισμού, την προώθησε έτσι ώστε να δημοσιευτεί στο Φύλλο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων αφού πρόκειται για διεθνή διαγωνισμό» και συνέχισε: «Μόλις λοιπόν δημοσιευτεί στο Φύλλο, θα αρχίσει να τρέχει μια προθεσμία εξήντα ημερών όπου ο κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να καταθέσει το φάκελο του με όλα τα απαραίτητα έγγραφα που απαιτεί ο διαγωνισμός».

Για το αν είναι δικαιολογημένη η ανησυχία που θέλει τον Σαββίδη να μην είναι «ζεστός» για τον διαγωνισμό είπε: «Αυτό είναι αυθαίρετο συμπέρασμα. Πολύ απλά διότι δεν έχει αρχίσει ακόμη να «τρέχει» η προθεσμία των εξήντα ημερών. Πώς λοιπόν να θεωρήσουμε ότι ο Σαββίδης δεν ενδιαφέρεται αφού δεν έχει αρχίσει καν η προθεσμία; Ο λόγος ανησυχίας θα προκύψει μόνο αν παρέλθει η προθεσμία των εξήντα ημερών και ο Σαββίδης δεν έχει καταθέσει τον δικό του φάκελο. Στην παρούσα φάση δεν μπορούμε να κατηγορήσουμε τον Σαββίδη για οτιδήποτε».

Ο Σίμος Δανιηλίδης κλήθηκε να σχολιάσει όλες εκείνες τις φήμες που θέλουν τον Σαββίδη να περιμένει πρώτα τη ρύθμιση των χρεών για να προχωρήσει και το θέμα της Θέρμης: «Τα ακούω, τα διαβάζω αλλά είναι όλα φήμες. Επαναλαμβάνω ότι ακόμη δεν έχει τη δυνατότητα ο Σαββίδης όπως και κάθε άλλος ενδιαφερόμενος να καταθέσουν πρόταση. Αλλά θα σας ενημερώσω, ότι οι πληροφορίες μου θέλουν τον Σαββίδη ήδη να κινεί τις διαδικασίες για να καταθέσει φάκελο». Μάλιστα σημείωσε ότι η κατάθεση φακέλου δεν είναι απλή διαδικασία: «Δεν γίνεται σε μια μέρα ή σε μια εβδομάδα. Κάθε ενδιαφερόμενος θα πρέπει να εκπροσωπείται από εταιρεία αφού ο διαγωνισμός δεν αφορά φυσικά πρόσωπα. Επομένως θα πρέπει να δημιουργηθεί εταιρεία ή να διαθέτει ο ενδιαφερόμενος μια υπάρχουσα που όμως θα πρέπει να εναρμονίσει το καταστατικό της ώστε να μπορεί να «χτυπήσει» τέτοιο διαγωνισμό. Απαιτούνται εγγυητικές τραπέζης πολλών χιλιάδων ευρώ και όσοι γνωρίζουν αυτό απαιτεί χρόνο».

Τέλος ο Σίμος Δανιηλίδης σχολίασε και τις πληροφορίες που θέλουν και άλλους να έχουν ενδιαφερθεί για την συγκεκριμένη έκταση πέραν της πλευράς Σαββίδη: «Πληροφορήθηκα ότι κάποιοι μηχανικοί που δεν εκπροσωπούν εταιρεία του Σαββίδη έδειξαν ενδιαφέρον. Αλλά επαναλαμβάνω είναι διεθνής διαγωνισμός και κανείς δεν εξαιρείται. Θα είναι ένα τεράστιο έργο όχι μόνο για την Θέρμη αλλά γενικότερα για την ευρύτερη περιοχή αυτό το έργο και είναι ευχής έργων να γίνει πράξη».

Διαβάστε ακόμη...