«Μύθοι, ήρωες και θρύλοι…»

Μεγάλο αφιέρωμα της ΟΥΕΦΑ στην ιστορία του ΠΑΟΚ
Πηγή: paok24.com
«Μύθοι, ήρωες και θρύλοι…»

Εκτενής αναφορά στον ΠΑΟΚ του σήμερα αλλά και του χθες, υπάρχει σήμερα στην επίσημη ιστοσελίδα της ΟΥΕΦΑ.

Στον πρόλογο του κειμένου, που φέρει τον τίτλο «Μύθοι, ήρωες και θρύλοι, ο ΠΑΟΚ στο επίκεντρο», υπογραμμίζεται πως έχοντας κερδίσει τα τελευταία του έξι παιχνίδια στην Σούπερ Λίγκα, το ενδεχόμενο ο Δικέφαλος να δώσει τέλος στην κυριαρχία του Ολυμπιακού είναι πιθανό, κάτι που θα σηματοδοτήσει το πρώτο πρωτάθλημα των «ασπρόμαυρων» μετά το 1985.

Αρχικά, γίνεται μία σύντομη αναφορά στο τι σημαίνουν τα αρχικά της λέξης ΠΑΟΚ και πως ο σύλλογος ιδρύθηκε από Έλληνες της Κωνσταντινούπολης, ωστόσο ως έτος ίδρυσης εμφανίζεται το 1875. Εν συνεχεία, σημειώνεται πως ο Δικέφαλος Αετός συμβολίζει τις ρίζες των ιδρυτών του ΠΑΟΚ και πως τα χρώματά του συμβολίζουν το πένθος από τη μία και την ελπίδα από την άλλη.

Επιπλέον, γίνεται αναφορά στον τεράστιο Γκιούλα Λόραντ, στον πρώτο τίτλο τη σεζόν 1975-76 και τον θάνατο του Ούγγρου από καρδιακή προσβολή κατά τη διάρκεια του ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στην Τούμπα, ενώ σημειώνεται πως ο Σταύρος Σαράφης παραμένει ο πρώτος σκόρερ του ΠΑΟΚ με 136 γκολ και πως ο Γιώργος Κούδας, που χαρακτηρίζεται ως ήρωας, είναι ο ποδοσφαιριστής με τις περισσότερες συμμετοχές (504).

Μεταξύ των άλλων, γράφεται επίσης πως το πρώτο γήπεδο του ΠΑΟΚ βρισκόταν στο Συντριβάνι και πως το 1959 ο Δικέφαλος «μετακόμισε» στην Τούμπα, ενώ υπάρχει αναφορά και στον Άγγελο Αναστασιάδη.

«Είναι γνωστός για την πειθαρχία του και το ότι θέλει από τους παίκτες του να ακολουθούν τις οδηγίες του κατά γράμμα. Τον καιρό βέβαια που έπαιζε ποδόσφαιρο, δεν είχε ανάλογη συμπεριφορά. Σε έναν αγώνα, ο Λόραντ τον αντικατέστησε μετά από 15 λεπτά γιατί δεν ακολουθούσε τις οδηγίες του.

Τέλος, η Τούμπα χαρακτηρίζεται «φρούριο που σφυρηλατήθηκε τη δεκαετία του ΄70» και σημειώνεται η κάτι παραπάνω από κακή παράδοση του Ολυμπιακού σε αυτή.

Διαβάστε ακόμη...