Εποχές Παράγκας!!!

Εποχές παράγκας βιώνει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Οι ορισμοί – εκτρώματα σε συγκεκριμένους αγώνες αυξάνουν τις υποψίες πως η παράγκα ζει και βασιλεύει. Ιδιαίτερο αποκαλυπτικό είναι το ρεπορτάζ που φιλοξενεί στη σημερινή της έκδοση η εφημερίδα ΣΠΟΡ του Βορρά!
Πηγή: inpaok.com
Εποχές Παράγκας!!!

Στον αγώνα Εργοτέλης – ΠΑΟΚ ορίστηκε ο Δημητρόπουλος από την Φθιώτιδα, με παρατηρητή διαιτησίας τον Σωμαρακάκη (Αθηνών) που έχει μόνιμη έδρα το Ηράκλειο! Δηλαδή ο παρατηρητής κατάγεται από την πόλη που θα γίνει το παιχνίδι. Στο Αστέρας – Ολυμπιακός ορίστηκε ο Σπάθας (!) με πρώτο βοηθό τον Σωτηρόπουλο Αχαΐας (πέρυσι είχε «σφάξει» τη Βέροια στο ματς με τον Ολυμπιακό) με παρατηρητή τον Γιανναδάκη από το Λασίθι που είναι άρρωστος Ολυμπιακός! Αυτά που συμβαίνουν δεν έχουν προηγούμενο. Θυμίζουν εποχή Θωμά Μητρόπουλου από την παράγκα Νο 1.

Βουίζει όλη η Αθήνα πως ο Θωμάς Μητρόπουλος ενεργοποιήθηκε και πάλι. Αληθεύει κάτι τέτοιο; Ισχύει αλήθεια πως ο Μητρόπουλος είναι πίσω από όλα όσα συμβαίνουν με τους ορισμούς; Είναι δυνατόν οι ορισμοί να είναι του Χιού Ντάλας; Είναι δυνατόν, το αγαπημένο παιδί του Μητρόπουλου, ο Γιάννης Μπεθάνης που ήταν αποθηκάριος της ΕΠΟ και τώρα είναι διευθυντής εθνικών ομάδων (!) να έχει σχέση (όπως ακούγεται) με τους ορισμούς διαιτητών; Ορισε αλήθεια, ο Ντάλας τον Δημητρόπουλο; Το αγαπημένο παιδί του Σάββα Θεοδωρίδη (του Ολυμπιακού) με παρατηρητή διαιτησίας τον Σωμαρακάκη που κατάγεται από το Ηράκλειο. Για αυτό έφυγε ο Καραμελίδης από την επιτροπή διαιτησίας και ανέλαβε ο Γκιρτζίκης; Είναι αλήθεια πως ο Ντάλας δεν ορίζει, αλλά απλά αξιολογεί;

Τον Σπάθα γιατί τον έβαλαν; Οταν σφυρίζει τον Ολυμπιακό, ποτέ δεν χάνουν οι Πειραιώτες. ΠΟΤΕ. Και ο Δημητρόπουλος που ορίστηκε από την ΚΕΔ να σφυρίξει τον αγώνα του Εργοτέλη με τον ΠΑΟΚ; Δεν τον θυμάστε; Είναι ο διαιτητής ο οποίος πριν από δύο χρόνια, στις 6/10/2012, σε αγώνα του ΟΦΗ με τον ΠΑΟΚ στην Κρήτη, είχε αποβάλει τον Παναγιώτη Γλύκο άδικα και είχε ακυρώσει χωρίς λανθασμένα ολοκάθαρο γκολ του Φωτάκη. Με εκείνο το γκολ, ο ΠΑΟΚ θα προηγούταν με σκορ 1-2. Είναι ο ίδιος διαιτητής που σφύριζε «ανάποδα» ό,τι έβλεπε. Ο Δημητρόπουλος από τη Φθιώτιδα ήταν τέταρτος διαιτητής στην αναμέτρηση του ΠΑΟΚ με τη Βέροια την περασμένη Κυριακή. Και ο Δελφάκης; Τον ξεχάσαμε τον Δελφάκη; Προχθές έκανε ό,τι ήθελε. Δύο καραμπινάτα πέναλτι δεν έδωσε υπέρ του ΠΑΟΚ και το όλο θέμα πέρασε στο «ντούκου». Ακόμη και από τον ίδιο τον ΠΑΟΚ. Θα μου πείτε, πρέπει να γκρινιάξει ο ΠΑΟΚ για να του δοθούν δύο καθαρά πέναλτι με αντίπαλο τον ΠΑΣ; Θα είναι σαν να υποτιμά τη δυναμική του. Αυτό που σκέφτονται όμως στον ΠΑΟΚ, δεν το σκέφτονται στον Πειραιά. Εκεί έμαθαν και ενεργούν διαφορετικά.

Οι ορισμοί Σπάθα με επόπτη τον Σωτηρόπουλο και παρατηρητή τον Γιανναδάκη και Δημητρόπουλο με παρατηρητή τον Σωμαρακάκη, είναι ορισμοί πρόκληση. Είναι σκάνδαλο μεγατόνων ότι συμβαίνει λίγα 24ωρα μετά το tweet του Αλαφούζου περί διαπλεκόμενου Σπάθα. Και πού είστε ακόμη.

ΤΑ ΟΡΓΙΑ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟ ΜΕ ΠΑΝΑΧΑΙΚΗ

Το όνομα του Αλέξανδρου Δημητρόπουλου, είχε εμπλακεί στα «στημένα», σε αγώνα της Ηλιούπολης με τον Θρασύβουλο. Του είχε ασκηθεί δίωξη, δύο φορές από τον πρώην Ποδοσφαιρικό Εισαγγελέα, κ. Αντωνακάκη!

Σε πρώτο βαθμό ο Δημητρόπουλος, αθωώθηκε, όμως ο Ποδοσφαιρικός Εισαγγελέας, άσκησε έφεση! H έφεση πήγε στην αρμόδια επιτροπή της ΕΠΟ και η απόφαση ήταν να κάνει κατ" ουσίαν δεκτή την έφεση του Εισαγγελέα!

Ο Δημητρόπουλος είχε διευθύνει το ματς Παναχαϊκής – Ολυμπιακού τον Δεκέμβριο του 2012 στην Πάτρα. Διέκοψε το παιχνίδι γιατί ο βοηθός του, Γουργιώτης δεχόταν αντικείμενα από οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο Δημητρόπουλος είχε αποβάλει αδίκως παίκτη της Παναχαϊκής στο 1-0. Δεν έδωσε καθαρό πέναλτι στην Παναχαϊκή όταν ο Κοντρέρας ανέτρεψε παίκτη των γηπεδούχων, ανέκοψε τον Γκούρτσα με οφσάιντ πριν από το 2-0, δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Χολέμπας, ο οποίος χτύπησε με αγκωνιά παίκτη της Παναχαϊκής. Θέλετε κι άλλα;

ΤΥΧΑΙΑ ΟΡΙΣΤΗΚΕ Ο ΣΠΑΘΑΣ;

Ο ορισμός του Σπάθα δεν έγινε τυχαία. Με τον Σπάθα διαιτητή σε σύνολο επτά αγώνων, τα δύο τελευταία χρόνια, ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ! Από τα επτά παιχνίδια του Ολυμπιακού που έχει διευθύνει ο Σπάθας, τα έξι ήταν εκτός έδρας (!). Ενα εκ των οποίων, επίσης με τον Αστέρα στην Τρίπολη στις 9/2/2013 όταν ο Ολυμπιακός κέρδισε με 1-0. Είχε «κλείσει» το δρόμο του ΠΑΟΚ προς τον τίτλο το 2010, τότε βεβαίως που ευνοήθηκε ξεκάθαρα ο Παναθηναϊκός από την ήττα του Δικέφαλου στο Χαριλάου για το πρωτάθλημα. Μετά, όταν τα «κόζια» άλλαξαν, ο Σπάθας αναρριχήθηκε. Εγινε μάλιστα στην πορεία και διεθνής. Αλλαξε στρατόπεδο και παρέμεινε στο προσκήνιο.

ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ Ο ΝΤΑΛΑΣ!

Ο Χιού Ντάλας είναι απλός παρατηρητής των ορισμών που γίνονται από την ΚΕΔ. Πότε επιτέλους θα ενεργήσει; Χρονικό περιθώριο του δόθηκε, καθώς, όπως είχε προαναγγείλει, οι τελικές αξιολογήσεις των διαιτητών θα γίνουν τον Δεκέμβριο. Ομως μέχρι τότε, είναι σαφές πως το σύστημα θα επιχειρήσει να προωθήσει τον Ολυμπιακό και να ανακόψει την πορεία του ΠΑΟΚ. Είναι ολοφάνερη η αδυναμία του κ. Ντάλας, ή αν προτιμάτε η επιλογή του να μην ανακατέψει την τράπουλα. Αλλά γιατί να προτρέξει ο άνθρωπος; Από την ΕΠΟ δεν πληρώνεται με 9000 ευρώ μηνιαίως; Γιατί λοιπόν να χαλάσει τις «καρδιές» όσων του προσφέρουν ένα υψηλό εισόδημα;

Διαβάστε ακόμη...