"Αξέχαστες στιγμές στον ΠΑΟΚ"

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιάννης Ψαρράς. Μίλησε μεταξύ άλλων για τον σημερινό «Δικέφαλο» ενώ αναφέρθηκε και στην βράβευση του στο πλαίσιο του αγώνα με τον Ατρόμητο.
Πηγή: arenafm.gr
"Αξέχαστες στιγμές στον ΠΑΟΚ"

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

Για το χειροκρότημα που πήρε στην Τούμπα:

«Είχα αρκετά χρόνια να έρθω αν και τον παρακολουθώ τον ΠΑΟΚ. Ήταν η μεγαλύτερη τιμή μου στην καριέρα μου. Όταν πονάν τα γόνατα μου από τις εγχειρήσεις όλα αυτά γίνονται ένα φάρμακο. Οι πιο πολλές στιγμές ήταν χαρούμενες στον ΠΑΟΚ. Υπήρχαν μεγάλα παιχνίδια και μεγάλα αποτελέσματα. Μακάρι να γινόμουν ξανά 22 κα να ζούσα ξανά τα ίδια πράγματα. Έφυγα στα 28 για λόγους οικογενειακούς. Θα μπορούσα να παίξω και άλλο αλλά υπήρχε άλλο θέμα».

Για την ισοπαλία με τον ΠΑΣ Γιάννινα:

«Ξαφνιάστηκα πάρα πολύ. Η μπάλα φαινόταν σαν να μην ήθελε να μπει γκολ. Είναι βέβαια δύσκολο να παίζουν συνέχεια οι ίδιοι παίκτες. Η Γιουβέντους αν είδε κανείς έπαιζε στο μισό γήπεδο επί 93' λεπτά και στο 94 δέχθηκε γκολ. Για αυτό το ποδόσφαιρο είναι μαγικό».

Για την ομάδα του 1985:

«Στην εποχή μου υπήρχε μεγαλύτερο ταλέντο και τεράστιοι παίκτες. Δεν υπάρχει Κούδας, Ιωσηφίδης και Γούναρης. Στις 11 θέσεις υπήρχαν 11 ιδιαίτερα παιδιά αλλά και εναλλακτικές λύσεις. Αυτή τη στιγμή ο ΠΑΟΚ είναι μια ομάδα συνόλου με δυο – τρεις που κάνουν τη διαφορά».

Για τις αναμνήσεις του από τον ΠΑΟΚ:

«Εγώ είχα κλείσει την προηγούμενη χρονιά μ τον κ. Παντελάκη αλλά επειδή ήμουν φαντάρος είπε θα με πάρει την επόμενη χρονιά. Ήμουν η πρώτη μεταγραφή του Δεκεμβρίου όταν έγινε επαγγελματικό το ποδόσφαιρο. Μου είχαν πει πως ήμουν τυχερός και έπαιζα στο πιο εύκολο παιχνίδι. Όταν τους ρώτησα ποιος ήταν ο αντίπαλος μου απάντησαν ο Ολυμπιακός. Όταν μπήκα στο γήπεδο, ασπρομαύρισε ο ουρανός και ακόμα και την μάνα μου να είχα απέναντι θα... «την έκοβα στη μέση». Τα οικογενειακά διτέρματα ήταν πιο δύσκολα από το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό. Όσες φορές παίζαμε με τον Ολυμπιακό υπήρχαν παιδιά του αντιπάλου που έλεγαν στον διαιτητή να τελειώσει νωρίτερα το παιχνίδι. Εγώ τους είχα πει πως με το που περνούσαν τα Τέμπη ήταν χαμένοι και με μου έκαναν κριτική οι Αθηναϊκές εφημερίδες».

Για τον καλύτερο προπονητή που είχε:

«Πολύ προχωρημένος ήταν ο Παλ Τσερνάι. Ήταν απίστευτος. Ένας λάτρης του ποδοσφαίρου πολύ μπροστά από την εποχή του. Δεν υπάρχουν λόγια για αυτόν. Ήταν ένας προπονητής τακτικής και ήθελε μια ομάδα τακτικά τέλεια μέσα στο γήπεδο. Μας έτρεχε λίγο αλλά στην τακτική έπεφτε το πολύ τρέξιμο».

Για το αν μίλησε με τον Άγγελο Αναστασιάδη:

«Ήταν κομμάτια μετά το παιχνίδι και δεν του είπα τίποτα. Ο ΠΑΟΚ έχει έναν προπονητή δικό του που ξέρει την ομάδα και τον κόσμο. Είναι η πιο τέλεια επιλογή. Ο ΠΑΟΚ είναι πάρα πολύ οργανωμένος και είδα απίστευτα πράγματα. Ο πρόεδρος συντηρεί πολύ κόσμο και εγώ ένιωθα σαν να έβλεπα παιχνίδι επιπέδου Τσάμπιονς Λιγκ».

Για το ενδιαφέρον που δείχνει ο ΠΑΟΚ για νεαρούς ποδοσφαιριστές στη Πάτρα:

«Έχω στείλει στο παρελθόν κάποια παιδία πάνω αλλά η διαχείριση δεν ήταν καλή και η κατάσταση ήταν τραγική. Αυτή τη στιγμή στη Πάτρα έχει κάνει εξόρμηση η ΑΕΚ. Έχω εγώ 18 παιδιά που είναι επιλεγμένοι. Είναι εξαιρετικά παιδιά του 2000. Κάποιοι που ενδιαφέρονται πρέπει να τα βλέπουν αυτά τα παιδιά. Υπήρχαν σκάουτερ από άλλες ομάδες. Μεγάλη επιστράτευση έχει κάνει η ΑΕΚ και ο Αστέρας Τρίπολης».

Για το μήνυμα που θέλει να αφήσει:

«Θέλω να πω στους παλαιότερους ευχαριστώ για την υποστήριξη που μου έδωσαν. Χαίρομαι που έπαιξαν σε αυτή τη μεγάλη ομάδα και εγώ τα έδινα όλα σε κάθε παιχνίδι. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους αυτούς τους ανθρώπους. Μακάρι να μπορούσε να με ακούσει ο κ. Παντελάκης και άλλοι πολλοί. Όταν είχα τραυματιστεί ήμουν έξω οκτώ μήνες και πληρωνόμουν σαν να ήμουν στη βασική 11αδα. Όταν είχα πάει στην Αγγλία για την επέμβαση μου έδωσαν μια επιταγή και μου είπαν βάλε όποιο ποσό θέλεις. Τους ευχαριστώ για όλα και για αυτούς εγώ έδινα τη ψυχή μου σε κάθε παιχνίδι».

Διαβάστε ακόμη...