Πόσο κάνουν οι «αναπληρωματικοί» της Φιορεντίνα;

Από χθες πολλοί και διάφοροι αναφέρουν ότι ο ΠΑΟΚ έπαιζε με τα δεύτερα της Φιορεντίνα, έχοντας σκοπό να τους υποτιμήσουν και ταυτόχρονα να μειώσουν την μάχη που έδωσε η ομάδα του Αναστασιάδη.
Πηγή: paok24.com
Πόσο κάνουν οι «αναπληρωματικοί» της Φιορεντίνα;

Αλήθεια είναι ότι οι Ιταλοί παρατάθηκαν με αρκετούς παίκτες που δεν αγωνίζονται συνήθως ως βασικοί, αυτό το γεγονός όμως διόλου δεν μπορεί να μειώσει την δυναμικότητα και την αξία τους.

Ας δούμε πόσο τους κοστολογεί γνωστή πανευρωπαϊκή ιστοσελίδα: (Τα ποσά για τον κάθε ένα είναι σε εκατομμύρια ευρώ)

Ταταρουσάνου: 3,7
Ρίτσαρντνς: 9
Μπασάντα: 3
Πασκουάλ: 3
Τόμοβιτς: 5,5
Μπαντέλι: 5
Μπόρχα Βαλέρο: 23
Κούρτιτς: 4
Βάργκας: 5,5
Μπερναντέσκι: 3
Ίλισιτς: 7,5

Αυτή η ενδεκάδα της Φιορεντνίνα λοιπόν που αγωνίστηκε χθες στην Τούμπα κοστολογείται 72,2 εκατομμύρια ευρώ, σε ένα συνολικό ρόστερ που εκτιμάται ότι αξίζει 200 εκατομμύρια ευρώ.

Η ίδια ιστοσελίδα κοστολογεί 30 εκατομμύρια όλο το ρόστερ του ΠΑΟΚ και 15 περίπου εκατομμύρια την χθεσινή του ενδεκάδα.

Το συμπέρασμα που βγαίνει από όλα αυτά είναι το ότι η Φιορεντίνα έχει πολύ καλούς βασικούς, αλλά αυτό δεν μειώνει την αξία κάποιων αναπληρωματικών της. Οι οποίοι είναι 100% καλύτεροι, πιο ποιοτικοί και πιο ακριβοί (ατομικά ή ομαδικά) από κάθε ρόστερ Ελληνικής ομάδας.

Από την άλλη βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι σε αρκετά παιχνίδια του Καμπιονάτο μέχρι τώρα παίκτες όπως οι: Τόμοβιτς, Πασκουάλ, Μπόρχα Βαλέρο, Κούρτιτς, Μπερναντέσκι, Βάργκας έχουν παίξει και βασικοί μια και ο Μοντέλα –λόγω αποτελεσμάτων- δυσκολεύεται να βρει κορμό.

(Όλα αυτά δεν αποτελούν δικαιολογία για την ήττα του ΠΑΟΚ, απλώς αναδεικνύουν το μέγεθος του αντιπάλου, τον οποίο ο Δικέφαλος σαφώς και θα μπορούσε να κερδίσει σε μία βραδιά).

Διαβάστε ακόμη...