Αντίπαλος και η παράδοση

Ο ΠΑΟΚ βρίσκει στο δρόμο του τη Φιορεντίνα στο πλαίσιο των ομίλων του Europa League, έχοντας ως στόχο να ξεπεράσει την ερχόμενη Πέμπτη το εμπόδιο των "βιόλα" στην πρώτη συνάντηση των δύο ομάδων.
Πηγή: paok24.com
Αντίπαλος και η παράδοση

Ο "Δικέφαλος" θα βρεθεί αντιμέτωπος για ενδέκατη φορά στην ευρωπαϊκή του ιστορία με μία ιταλική ομάδα. Τι συνέβη στις δέκα προηγούμενες συναντήσεις και ποια είναι είναι η παράδοση που διατηρεί με τους γείτονες μέχρι σήμερα; Το PAOK24 έχει το ρεπορτάζ...

Η πρώτη φορά που ο ΠΑΟΚ κοντραρίστηκε με μία ιταλική ομάδα ήταν το 1974, όταν αντιμετώπισε τη Μίλαν για το Κύπελλο Κυπελλούχων. Ο "Δικέφαλος" γνώρισε βαριά ήττα στην Ιταλία με 3-0, αλλά στάθηκε όρθιος στην Τούμπα, παίρνοντας ισοπαλία με 2-2, η οποία δεν ήταν ικανή για να του χαρίσει την πρόκριση.

Το 1985 ο ΠΑΟΚ συμμετείχε στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης, αντιμετωπίζοντας την Ελλάς Βερόνα. Στην Τούμπα οι "ασπρόμαυροι" ηττήθηκαν με 2-1, έχοντας ηττηθεί νωρίτερα στην Ιταλία με 3-1, με αποτέλεσμα να αποχαιρετήσουν τον θεσμό.

Τρία χρόνια αργότερα ο "Δικέφαλος" κληρώθηκε με τη Νάπολι στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ, στις ιστορικές αναμετρήσεις με την παρέα του Ντιέγκο Μαραντόνα. Ο ΠΑΟΚ έχασε στην ομώνυμη ιταλική πόλη με 1-0 και το τελικό 1-1 στην "καυτή" Τούμπα στον επαναληπτικό του στέρησε την πρόκριση.

Το 2000 ήταν η σειρά της Ουντινέζε να βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ. Ο "Δικέφαλος" ηττήθηκε με 1-0 στην Ιταλία, ωστόσο στον επαναληπτικό της Τούμπας "σκόρπισε" τους πρωτοπόρους του ιταλικού πρωταθλήματος εκείνη την περίοδο, επικρατώντας με 3-0 και πήρε το εισιτήριο για το τρίτο γύρο της διοργάνωσης.

Το 2013 η Ουντινέζε πήρε τη δική της εκδίκηση, στην τελευταία συνάντηση του ΠΑΟΚ με Ιταλούς. Ο "Δικέφαλος" απέσπασε λευκή ισοπαλία στην Ιταλία και ηττήθηκε με 3-0 στην Τούμπα, στο πλαίσιο της φάσης των "32" του Europa League με αποτέλεσμα να αποκλειστεί.

Συνολικά ο ΠΑΟΚ σε 10 αγώνες με ιταλικές ομάδες μετράει 1 νίκη, 3 ισοπαλίες και 6 ήττες, γεγονός που μαρτυρά ότι ο "Δικέφαλος" στην αναμέτρηση της Πέμπτης με τη Φιορεντίνα θα έχει απέναντι του την παράδοση.

Ο Άγγελος Αναστασιάδης και οι παίκτες του καλούνται μεθαύριο να δώσουν τις δικές τους απαντήσεις, κόντρα στους αριθμούς, με φόντο την πρόκριση του ΠΑΟΚ στις 32 καλύτερες ομάδες του Europa League.

Διαβάστε ακόμη...