Ο Γιάννης Ψαρράς τιμήθηκε από τον ΠΑΟΚ

Μεγάλες στιγμές έζησε στην Τούμπα ο Γιάννης Ψαρράς, τον οποίο επέλεξε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ να τιμήσει για την προσφορά του ως ποδοσφαιριστή στον Δικέφαλο του Βορρά.
Πηγή: pelop.gr
Ο Γιάννης Ψαρράς τιμήθηκε από τον ΠΑΟΚ

Ο Ψαρράς βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη και πριν από την έναρξη του αγώνα του απονεμήθηκε τιμητική πλακέτα, ενώ μετά το τέλος του αγώνα θα βραβεύσει τον MVP της αναμέτρησης ΠΑΟΚ - Ατρόμητος.

Ο Γιάννης Ψαρράς ανδρώθηκε ποδοσφαιρικά στην Παναχαϊκή, αλλά τον Δεκέμβριο του 1981 πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ, με τον οποίο έφτασε ως την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1985.

Το πρώτο του παιχνίδι με την φανέλα του ΠΑΟΚ το έκανε απέναντι στον Ολυμπιακό στις 13/12/1981, ενώ από την ομάδα της Θεσσαλονίκης αποχώρησε το 1987. «Σαφώς είναι μεγάλη τιμή για μένα και μέγιστη αναγνώριση της προσφοράς μου», λέει ο Γιάννης Ψαρράς.

Τι δεν θα ξεχάσει ποτέ όμως; «Πολλά... Σίγουρα την κατάκτηση του πρωταθλήματος το 1985 και το παιχνίδι με τη Μπάγερν Μονάχου. Τότε η γερμανική ομάδα είχε μια 16άδα (δεν υπήρχε 18άδα ακόμα) που ήταν όλοι διεθνείς». Πράγματι, στις 2 Νοεμβρίου 1983 ο ΠΑΟΚ είχε αντιμετωπίσει τη Μπάγερν στο Μόναχο και ο Γιάννης Ψαρράς ήταν βασικός με το νούμερο 4.

Στους Βαυαρούς έπαιζαν τότε, ο μεγάλος Βέλγος τερματοφύλακας Ζαν Μαρί Πφαφ, ο Κλάους Αουγκεντάλερ, ο Δανός Σόρεν Λέρμπι, ο Μίκαελ Ρουμενίνγκε και ο Καρλ - Χάιντς Ρουμενίνγκε.
Συμπαίκτες του Γιάννη Ψαρρά τότε ήταν μεταξύ άλλων, ο Γιώργος Κωστικός, ο Γιώργος Σκαρτάδος, ο Χρήστος Δημόπουλος και μεγάλος Γιώργος Κούδας. Ο ΠΑΟΚ είχε αναδειχθεί ισόπαλος 0-0 με τη Μπάγερν (το ματς ήταν για τον 2ο γύρο του Κυπέλλου UEFA), αλλά είχε χάσει 9-8 στα πέναλτι.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από τότε που ανέλαβε ο Ιβάν Σαββίδης τον ΠΑΟΚ, έχουν καθιερωθεί κάθε χρόνο οι βραβεύσεις ποδοσφαιριστών που έχουν φορέσει τη φανέλα της ομάδας στο παρελθόν.

Διαβάστε ακόμη...