«Προστατεύσαμε τον Δήμο και τον επενδυτή»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, Θανάσης Καρούτζος και μίλησε για το θέμα του αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στην Θέρμη.
Πηγή: arenafm.gr
«Προστατεύσαμε τον Δήμο και τον επενδυτή»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:
«Είμαστε σε μια εποχή που πρέπει να σεβόμαστε το γράμμα του νόμου. Το πολιτικό σύστημα έχει απογοητεύσει και το δικαστικό πρέπει να μείνει ακέραιο. Πλέον, έχει την ικανότητα η αυτοδιοίκηση να κάνει πολυετής συμβάσεις. Αυτό είναι καλό για την Θεσσαλονίκη και την Ελλάδα και ευχαριστώ δημόσια τον Δήμο Θέρμης. Αν έχουμε το στοιχείο της υπομονής όλα ρυθμίζονται και γίνονται σωστά. Είμαι άνθρωπος της εκκλησίας και δεν θέλω να ορκίζομαι. Έπρεπε τελικά να ψηφίσει η Βουλή πρώτα και ας δέχθηκα άσχημα σχόλια, δεν πειράζει. Στην τελική όλα πήγαν καλά. Εγώ ως ομάδα δεν είμαι τίποτα αλλά υπηρετώ την Βόρεια Ελλάδα και ομάδες όπως ο ΠΑΟΚ θέλω να μεγαλουργούν. Ο φανατισμός δεν οδηγεί πουθενά. Ας φανταστούμε να γινόταν με το προηγούμενο νομικό καθεστώς η επένδυση, κάποιος να αντιδρούσε και να έκανε μια ένσταση, να μπλόκαρε την επένδυση και θα είχε δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα. Προστατεύσαμε και τον Δήμο και τον επενδυτή. Από εδώ και πέρα μετράει ο κάθε επενδυτής και όχι η ένσταση του κάθε ανεγκέφαλου που θα μπορούσε να πεταχτεί πριν από έναν μήνα. Η Θεσσαλονίκη θα μπορεί να προσεγγίσει άλλες ομάδες αλλά και τουριστικές δραστηριότητες. Το όλο εγχείρημα είναι πιλοτικό και μπορεί να λειτουργήσει για όλη την Βόρεια Ελλάδα. Καλύτερα τα πράγματα να είναι δεμένα νομικά παρά να υπάρχει ο συνεχής κίνδυνος. Πλέον, θα χρειαστεί δεύτερη έγκριση νομιμότητας από εμάς».

Για το τι θέλει να πει στον κόσμο του ΠΑΟΚ:
Θέλω να πω πως αξίζει η Βόρεια Ελλάδα μια σοβαρή επένδυση στον αθλητισμό γιατί ο ΠΑΟΚ έχει ένα υπόβαθρο που μπορεί να αναπτύξει».

Για το προσωπικό κόστος που είχε:
«Καλύτερα να πληρώνουμε εμείς οι πολιτικοί τα προσωπικά μας κόστη. Δεν υπάρχει καμιά πίκρα παρά το γεγονός πως βρέθηκα μετέωρος σε πολύ δύσκολη θέση και υπό πολύ πίεση. Τέλος καλό, όλα καλά. 'Έκλεισε ένας κύκλος προς το θετικό και πρέπει να κοιτάμε αυτό. Είναι σημαντικό η αυτοδιοίκηση να κοιτάει μια λογική της περιουσίας της και να εκμεταλλεύεται προτάσεις προς όφελος της κοινωνίας. Θέλω πραγματικά να ευχαριστήσω τον Δήμο Θέρμης. Εμένα με ενδιαφέρει να γίνει η επένδυση. Δεν είναι μόνο η Αθήνα για τον αθλητισμό».

Διαβάστε ακόμη...