Έπαιξαν Τσολακίδης, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης

Ισόπαλη 2-2 αναδείχθηκε η Εθνική Νέων στον πρώτο εκτός έδρας φιλικό αγώνα με αντίπαλο την αντίστοιχη της Ελβετίας.
Πηγή: epo.gr
Έπαιξαν Τσολακίδης, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης

Ήταν μια θετική εμφάνιση από την Εθνική μας, η οποία θα μπορούσε να πάρει τη νίκη αν οι νεαροί διεθνείς ήταν περισσότερο ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Η ελληνική ομάδα προηγήθηκε μόλις στο 7΄ με πλασέ του Μανώλη Σάλιακα, όμως οι γηπεδούχοι απάντησαν γρήγορα με τον Παλιούκα (18΄) και δημιούργησαν στη συνέχεια σημαντικές φάσεις για γκολ. Η Εθνική ισορρόπησε μετά το 30ό λεπτό, χάνοντας, μάλιστα, σπουδαία ευκαιρία στο 45΄, όταν ο Κουλούρης με κεφαλιά έστειλε τη μπάλα να βρει στο δεξί δοκάρι του Φέλμαν.

Στο δεύτερο ημίχρονο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα ήταν σαφώς ανώτερο και έφτασε κοντά στο γκολ με τους Κουλούρη (47΄) και Καραχάλιο (48΄), όμως το προβάδισμα πήραν -κόντρα στη ροή του ματς- οι γηπεδούχοι με το χτύπημα πέναλτι του Γκαρσία στο 68΄. Η Εθνική δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε σε 2-2 με εξαιρετική κεφαλιά του Παναγιώτη Δεληγιαννίδη στο 76΄.

ΕΛΒΕΤΙΑ: Φέλμαν, Νιντερχάουζεν, Ελβέντι, Γκέμπιστορφ, Γκαρσία (72΄ Κούρσνερ), Κλάινερ (72΄ Ζακάρια), Ντομίνγκες (61΄ Χούνζικερ), Σο, Ίτεν, Όμπερλιν, Παλιούκα (61΄ Τράσελ)

ΕΛΛΑΔΑ: Ηλιάδης, Σάλιακας, Οικονόμου, Βατουσιάδης (71΄ Γιαλαμίδης), Τσιμίκας, Καραχάλιος, Τσολακίδης (64΄ Μηλιώτης), Μπαστακός (46΄ Ρούσσος), Αρναούτογλου, Δεληγιαννίδης, Κουλούρης (71΄ Παπαδόπουλος)

«Στα πρώτα τριάντα λεπτά δεν ήμασταν καλοί, είχαμε πολλά προβλήματα κυρίως στην αμυντική μας λειτουργία, με συνέπεια οι αντίπαλοί μας να φτάνουν εύκολα στην περιοχή μας και να δημιουργούν πολλές φάσεις. Στη συνέχεια ισορροπήσαμε, είχαμε δοκάρι και μπορώ να πω ότι στο δεύτερο ημίχρονο επιβάλλαμε το ρυθμό μας και θα μπορούσαμε να πάρουμε τη νίκη. Θα μελετήσουμε το ματς στο video, θα μιλήσουμε με τους παίκτες και θα προσπαθήσουμε να παρουσιάσουμε ακόμα καλύτερη εικόνα στο δεύτερο φιλικό μεθαύριο», ήταν το σχόλιο του ομοσπονδιακού προπονητή, Βασίλη Τζαλακώστα.

Διαβάστε ακόμη...