Ρίχνει άγκυρα στην Τούμπα ο Ιβάν

Ο Σαββίδης με πράξεις διαψεύδει τις φήμες περί αποχώρησης ή οικονομικής του αδυναμίας λόγω Πούτιν.
Πηγή: metrosport.gr
Ρίχνει άγκυρα στην Τούμπα ο Ιβάν

Πολλά είναι αυτά που έχουν γραφτεί και έχουν ειπωθεί για τις ...διαθέσεις του Ιβάν Σαββίδη όχι από τον ίδιο αλλά από διάφορους που μπορεί και να μην τον έχουν συναντήσει ποτέ.

Έχει γραφτεί πως υπάρχει απαγορευτικό από τον Πούτιν για ρώσικες επενδύσεις στην Ελλάδα, έχει γραφτεί πως ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ δεν έχει πλέον διάθεση να επενδύσει στη Θέρμη, έχει γραφτεί πως έχει θέμα ρευστότητας με αφορμή την μείωση του μπάτζετ της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Όλα αυτά μάλλον αποτελούν θεωρίες συνωμοσίας, από ανθρώπους που απλά είναι ανενημέρωτοι γύρω από τα όσα κάνει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ αυτή τη περίοδο. Οι δουλειές του στην Ελλάδα είναι σε πλήρη ανάπτυξη.

Τα γνωστά του πρότζεκτ τρέχουν όλα και είναι σε φάση ανάπτυξης. Για τον ΠΑΟΚ ελάχιστοι είναι αυτοί που αντιλαμβάνονται πως είναι μία ανάσα από την λύση της υπόθεσης των χρεών, τον βασικό βραχνά της εποχής Σαββίδη και βέβαια τον βασικό λόγο που υπάρχει μία σχετική αναποφασιστικότητα για το πώς πρέπει να κινηθεί η ΠΑΕ, σε συνδυασμό πάντα με το προπονητικό κέντρο της Θέρμης. Μία επένδυση που θα γίνει από τον Ιβάν Σαββίδη. Μόλις υλοποιηθούν τα δύο αυτά θέματα, τότε θα μπει μπροστά και αυτό της ανακατασκευής της Τούμπας. Ένα έργο που έχει κοστολογηθεί σύμφωνα με τις μελέτες που υπάρχουν στα χέρια του Σαββίδη, 21 εκατ. ευρώ.

Όμως τα του ΠΑΟΚ είναι γνωστά. Αυτά που έχουν ενδιαφέρον είναι τα υπόλοιπα ενός επιχειρηματία που εμφανίζεται τελευταία ως... αδύναμος.

Όποιος έχει επισκεφτεί το Μακεδονία Παλάς, το οποίο ανήκει πλέον στον Ιβάν Σαββίδη, διαπιστώνει πως αρχίζει να ανακτά την χαμένη αίγλη του παρελθόντος. Εστιατόρια γκουρμέ, εστιατόρια για πιο λαϊκά στρώματα, γεμάτα δωμάτια και επενδύσεις που έχουν προγραμματιστεί και ξεπερνάνε τα 10εκατ. ευρώ. Το συγκεκριμένο πρότζεκτ βαδίζει σε πολύ καλά επίπεδα αφού τα στελέχη που έχουν προσληφθεί τελευταία είναι τα καλύτερα που κυκλοφορούν στην αγορά της Θεσσαλονίκης.

Αφήνοντας το Μακεδονία Παλάς, υπάρχει ένα άλλο πρότζεκτ που παρουσιάζει έντονο ενδιαφέρον και η επένδυση που έχει αποφασιστεί να γίνει είναι τεράστια. Πρόκειται για την έκταση στο Παλιούρι, εκεί όπου αναμένεται να γίνουν πράματα και θάματα αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες. Επενδύσεις με εννιαψήφια νούμερα, σχέδια που δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί και για αυτόν τον λόγο αυτό το καλοκαίρι δεν υπήρξε η πραγματική παρέμβαση στον συγκεκριμένο χώρο.

Μέσα στον χειμώνα θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πλάνα για την συγκεκριμένη επένδυση και αν ξεπεραστούν τα γραφειοκρατικά τότε θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Γνωστό πρότζεκτ που τρέχει ο Ιβάν Σαββίδης είναι και αυτό της ΣΕΚΑΠ, για το οποίο πλέον δεν ακούγεται το παραμικρό θέμα και όλα κυλούν ομαλά από τη στιγμή που έχει εντάξει την εταιρία στον όμιλο Άγκροκομ που του ανήκει. Έχει ανοιχτεί ήδη σε Αίγυπτο και Μαρόκο, έχει απαλλάξει την εταιρία από χρέη και κοιτάει μπροστά.

Όλα τα παραπάνω, είναι γνωστά πρότζεκτ που τρέχει ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ, όμως υπάρχουν και πολλά που δεν θέλει να εμφανίσει στη πρώτη γραμμή. Άνθρωποι που τον γνωρίζουν και ξέρουν τις κινήσεις του, κάνουν λόγω για πάνω από 15 συνολικά πρότζεκτ που τρέχει παράλληλα στην Ελλάδα, τη στιγμή που μόνο τα πέντε είναι γνωστά.

Από εκεί και πέρα υπάρχει μία φημολογία πως ο Σαββίδης το σκέφτεται πλέον έντονα και για εμπλοκή του στα ΜΜΕ. Ουσιαστικά, αυτό που φημολογείται είναι μία από κοινού εμπλοκή σε μεγάλο τηλεοπτικό κανάλι με τον Δημήτρη Μελισαννίδη με τον οποίο μάλλον ο Σαββίδης θα συνδέσει και άλλες επιχειρηματικές δραστηριότητες.

Με λίγα λόγια, ο Ιβάν Σαββίδης όχι μόνο δεν έχει καμία διάθεση αποχώρησης από την Ελλάδα και τον ΠΑΟΚ, αλλά θέλει να ρίξει άγκυρες που δεν θα τον κουνάνε με τίποτα από εδώ. Και όλα όσα λέγονται για το αντίθετο, μάλλον στερούνται επιχειρηματολογίας.

Διαβάστε ακόμη...