Μετρ της ισορροπίας

Στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Σούπερ Λίγκας, βρίσκεται ο ΠΑΟΚ. Αν γυρίσουμε το χρόνο και αναζητήσουμε την ημερομηνία που ο Δικέφαλος ήταν επικεφαλής της βαθμολογίας , το ημερολόγιο θα σταματήσει, στον Δεκέμβριο του 2002.
Πηγή: onsports.gr
Μετρ της ισορροπίας

Δώδεκα χρόνια είναι πολλά για μια ομάδα, με την ιστορία του δικεφάλου. Για να παραμείνει ο ΠΑΟΚ στην πρώτη θέση, θα πρέπει να μοχθήσει στο γήπεδο.
Ο οδηγός αυτής νέας προσπάθειας, είναι ο Άγγελος Αναστασιάδης. Στο άκουσμα της είδησης της ανάληψης της τεχνικής ηγεσίας από τον Αναστασιάδη, αρκετοί μίλησαν για πισωγύρισμα ή ακόμη και για λευκή πετσέτα.

Τα πρώτα δείγματα δεν ήταν και τα καλύτερα. Η εκτός έδρας ήττα, από την αδύναμη Ζίμπρου, με 1-0 αλλά και η εντός ισοπαλία, στην πρεμιέρα από την Καλλονή έφεραν σύννεφα, πάνω από τον ουρανό της Τούμπας.

Οι φωνές για αλλαγή, στο πόστο προπονητή, ήταν λίγες, αλλά υπήρξαν. Η διοίκηση όμως στήριξε τον Άγγελο Αναστασιάδη. Και καλά έκαναν. Ο Αναστασιάδης, είναι ο προπονητής που γνωρίζει κανένας άλλος την ψυχολογία των αποδυτηρίων του ΠΑΟΚ. Η κάθε ομάδα, έχει την δική της αύρα. Τα ρόστερ αλλάζουν αλλά η κάθε ομάδα έχει την δική της αύρα.

Αναμορφωτής

Ο Άγγελος Αναστασιάδης, κατάφερε και άλλαξε άρδην την εικόνα της ομάδας. Πλέον παίζει και καλό ποδόσφαιρο και παίρνει και τους βαθμούς. Ο ίδιος κρατά χαμηλά τους τόνους. Άλλωστε ποτέ στην καριέρα του, δεν κατηγορήθηκε για αλαζονεία . Ακόμη και στις καλύτερες επαγγελματικές του στιγμές, ο Άγγελος Αναστασιάδης κρατούσε χαμηλούς τόνους και οι ποδοσφαιριστές του, παρέμειναν προσγειωμένοι .

Η διατήρηση της πρώτης θέσης από τον ΠΑΟΚ , σε όλο το υπόλοιπο της σαιζόν , είναι το στοίχημα 'Αγγελο Αναστασιάδη. Ένα στοίχημα που δεν είναι καθόλου εύκολο. Οι συμπληγάδες πέτρες και τα εμπόδια είναι πολλά.

Η διάρκεια

Το πρώτο εμπόδιο είναι η διάρκεια. Για να κατακτήσεις το πρωτάθλημα πρέπει να διαθέτεις διάρκεια. Και ακόμη το πρωτάθλημα είναι στην αρχή. Η διαδρομή πρωτάθλημα έχει πολλές στάσεις. Σημαντική στάση και κομβικός σταθμός είναι το Καραϊσκάκη και το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό. Αν ο δικέφαλος, περάσει αλώβητος, δεν χάσει η ακόμα καλύτερα κερδίσει τότε θα δώσει κάποιος τον τίτλο του φαβορί, στην ομάδα της Τούμπας.

Ένας άλλος παράγοντας που ενδεχόμενα μπορεί να κρίνει το μέλλον στο πρωτάθλημα είναι και η Ευρώπη. Το Γιουρόπα Λιγκ, είναι μια από τις υποχρεώσεις του ΠΑΟΚ. Το ζήτημα είναι αν μπορεί να κρατήσει τα δυο καρπούζια στην ίδια μασχάλη. Πρωτάθλημα και Γιουρόπα Λιγκ. Πόσο να επηρεάσει η μια διοργάνωση την άλλη.

Με σωστό προγραμματισμό, ώστε να παίρνουν ανάσες σε λιγότερα σημαντικά παιχνίδια, οι ποδοσφαιριστές που θα έχουν βεβαρημένο ρυθμό, η χρονιά μπορεί να βγει αναίμακτα, από τους συνεχόμενους αγώνες σε Ελλάδα και Ευρώπη.

Διαβάστε ακόμη...