Οριστικά στις 25/10 η έναρξη του πρωταθλήματος

Το πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15 θα ξεκινήσει οριστικά στις 25 Οκτωβρίου, όπως αποφασίστηκε πριν από λίγο στην 110η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ.
Πηγή: coppa.gr
Οριστικά στις 25/10 η έναρξη του πρωταθλήματος

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η 110η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΣΑΠ. Συζητήθηκαν και αποσίστηκαν τα παρακάτω θέματα:
Το πρωτάθλημα Volleyleague 2014-15 - μετά και τη σύμφωνη γνώμη της NOVA - θα ξεκινήσει οριστικά στις 25 Οκτωβρίου 2014 μετά την αναβολή που αποφασίστηκε από τον υφυπουργό αθλητισμού αλλά και προκειμένου να αντιμετωπιστούν με τον πλέον ιδανικό τρόπο διάφορες οργανωτικές εκκρεμότητες του νέου πρωταθλήματος.

Το League Cup «Νίκος Σαμαράς» 2014-15 θα ξεκινήσει στις 11 Οκτωβρίου 2014. Εξαίρεση αποτελούν οι αγώνες του Β΄ ομίλου όπου αγωνίζονται η ΜΕΝΤ, ο ΠΑΟΚ και ο Άρης Α.Σ.

Έγινε ενημέρωση των μελών του Δ.Σ. από τον πρόεδρο της ΕΣΑΠ Παντελή Ταρνατόρο για τις επαφές με τους εκπροσώπους των διαιτητών και για την πορεία των διαπραγματεύσεων που γίνονται επί των προτάσεων της ΕΣΑΠ σχετικά με τις αποζημιώσεις.

Αποφασίστηκε να συνεχιστούν οι διαπραγματεύσεις με τους διαιτητές και οι προσπάθειες για την επίτευξη κεντρικής συμφωνίας ωστόσο το σύνολο των εκπροσώπων των ΤΑΑ διατύπωσαν τη δυσαρέσκεια τους για την αντιμετώπιση που έχουν τύχει οι προτάσεις από τους διαιτητές με δεδομένο ότι οι αμοιβές της ΕΣΑΠ στους διαιτητές είναι από τις υψηλότερες σε όλα τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα αλλά και σε σύγκριση με τις προβλεπόμενες αποζημιώσεις της Ευρωπαϊκής Συνομοσπονδίας.

Έγινε ενημέρωση και επικύρωση της συμφωνίας μεταξύ ΕΣΑΠ, ΕΟΠΕ και ΠΑΣΑΠ για το νέο δίκαιο που θα διέπει τις σχέσεις των εμπλεκόμενων φορέων. Η ΕΣΑΠ αναμένει πλέον την σχετική υπουργική απόφαση για να κλείσει οριστικά και το θέμα της αύξησης των ξένων παικτών νωρίτερα από την έναρξη της αγωνιστικής περιόδου αλλά και της συμμετοχής των ελληνικών ομάδων σε διεθνείς διοργανώσεις.

Συζητήθηκε το θέμα της ανανέωσης της χορηγίας του ΟΠΑΠ στο πρωτάθλημα της Volleyleague. Κατατέθηκαν προτάσεις εκ μέρους των ΤΑΑ και οι τελικοί όροι της νέας συνεργασίας θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες ημέρες μετά και από νέα συνάντηση που θα υπάρξει με την ΟΠΑΠ Α.Ε.

Ο εκπρόσωπος του Α.Ο.Φοίνικα Σύρου στην ΕΣΑΠ Γιώργος Λεονταρίτης παραιτήθηκε από πρόεδρος της Επιτροπής πρωταθλήματος και η αντικατάσταση του θα απασχολήσει την επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ.».

Διαβάστε ακόμη...