"Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά κι έχει αυτοπεποίθηση"

Ο προπονητής της Γκινγκάμπ, Ζοσελίν Γκουβερνέκ, τόνισε ότι έχει δει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ και παρουσίασε λεπτομέρειες από τα ματς με Ντινάμο Μινσκ και ΟΦΗ!
Πηγή: sport24.gr
"Ο ΠΑΟΚ παίζει καλά κι έχει αυτοπεποίθηση"

Αναλυτικά όσα είπε ο Γάλλος τεχνικός:

Για το τι σκέφτηκε όταν έμαθε ότι ο ΠΑΟΚ πέτυχε έξι γκολ στον αγώνα με τη Ντινάμο Μινσκ:"Πρώτον έχουμε παρακολουθήσει τα πέντε τελευταία παιχνίδια του ΠΑΟΚ. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στον ΠΑΟΚ, αφού οι παίκτες του έχουν αυτοπεποίθηση και παίζουν πολύ καλά. Ειδικά στα παιχνίδια με τον ΟΦΗ και τη Ντιναμό Μινσκ έπαιξαν πολύ καλά, ωστόσο, εκμεταλλεύτηκαν τα λάθη του αντιπάλου κι αυτό είναι κάτι που πρέπει να προσέξουμε αύριο. Έχω ξεχωρίσει από αυτά τα ματς που έχω δει τα δύο εξτρέμ του ΠΑΟΚ που είναι πολύ επικίνδυνοι παίκτες. Αύριο θα πω στους παίκτες μου τι πρέπει να προσέξουν και ποιους πρέπει να προσέξουν"

Για το αν πιστεύει ότι η ομάδα του μπορεί να πάρει την πρόκριση για την επόμενη φάση του Europa League:"Δεν πιστεύω ότι αξίζουμε να είμαστε τελευταίοι στο πρωτάθλημα. Αυτό θα το δούμε από την Παρασκευή, και θα κοιτάξουμε να φτιάξουμε αυτήν την κατάσταση. Είμαστε 300% συγκεντρωμένοι στα ευρωπαϊκά ματς, γιατί δώσαμε τα πάντα για να είμαστε εδώ. Ειδικά μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου επενδύσαμε πολλά στην ομάδα. Θέλουμε να χτυπήσουμε όλα τα ματς στην έδρα μας, κι ακόμη και με την Φιορεντίνα θα κοιτάξουμε να κερδίσουμε. Θέλουμε αυτούς τους 9 βαθμούς στο σπίτι μας και μετά θα δούμε αν θα έχουμε καταφέρει να προκριθούμε".

Για το τι φταίει για την κακή πορεία της Γκινγκάμπ φέτος: "Αλλάξαμε πολλούς παίκτες στην επίθεση κι αυτό άλλαξε και τα πλάνα μας. Στο παιχνίδι με την Μπορντό παίξαμε πολύ καλά και πιστεύω ότι είμαστε αυτοί που δείξαμε σε εκείνο το παιχνίδι. Στόχος μας είναι να ανεβάσουμε το επίπεδο της ομάδας. Πρέπει με τον ΠΑΟΚ να παίξουμε όπως σε εκείνο το παιχνίδι".

Για το αν μπορεί η Γκινγκάμπ να ανατρέψει τα δεδομένα του ομίλου και να αφήσει εκτός τον ΠΑΟΚ ή την Φιορεντίνα που είναι τα φαβορί για την πρόκριση στην επόμενη φάση: "Είναι λογικό αυτό. Ο ΠΑΟΚ παίζει κάθε χρόνο στην Ευρώπη, το ίδιο και η Φιορεντίνα. Το 2004 η Ελλάδα πήρε το Ευρωπαϊκό, άρα όλα γίνονται στο ποδόσφαιρο!"

Για το πως θα αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ:"Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία σε άμυνα κι επίθεση. Ο ΠΑΟΚ έχει πολύ καλούς παίκτες, όπως ο Αθανασιάδης, ο Σαλπιγγίδης, ο Μακ και ο Ρατς που μπορούν να σουτάρουν έξω από την περιοχή. Είναι μία επιθετική ομάδα και θα μας απειλήσει. Εμείς έχουμε καλή άμυνα, αν και δεν φαίνεται στα μέχρι τώρα αποτελέσματα μας. Ο Τζιόλης, επίσης, παίζει σημαντικό ρόλο στο δημιουργικό κομμάτι και είναι πολύ βελτιωμένος σε σχέση με την παρουσία του στη Μονακό. Πρέπει να βρούμε μία ισορροπία ανάμεσα στην άμυνα και την επίθεση"

Για το αν αντιμετωπίζει διαφορετικά το ματς με τον ΠΑΟΚ απ' ό,τι τα παιχνίδια του πρωταθλήματος:"Η προσέγγιση είναι η ίδια. Έχουμε ρυθμό στη Γαλλία, αλλά όχι στην Ευρώπη. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ έχει ρυθμό, αφού είναι ένας από τους βασικούς διεκδικητές του πρωταθλήματος στην Ελλάδα. Αυτό που πρέπει να κάνω είναι να προετοιμάσω τους παίκτες μου, έτσι ώστε να βρουν ρυθμό".

Για το αν η νίκη της Παρί Σεν Ζερμέν επί της Μπαρτσελόνα θα αποτελέσει οδηγό για την Γκινγκάμπ:

"Δε νομίζω ότι μπορούμε να συγκρίνουμε αυτά τα δύο ματς. Εμείς πρέπει να ανεβάσουμε το δικό μας επίπεδο. Το ματς-πυξίδα για εμάς είναι αυτό κόντρα στην Μπορντό. Τέτοια εμφάνιση πρέπει να επαναλάβουμε"

Διαβάστε ακόμη...