Τα πάντα για τους 5 αντιπάλους του ΠΑΟΚ

Ήταν δεδομένο εκ των προτέρων ότι με την μείωση των ομάδων το επίπεδο του φετινού Γιούροκαπ θα ήταν υψηλό.
Πηγή: basketplus.gr
Τα πάντα για τους 5 αντιπάλους του ΠΑΟΚ

Άρα σε κάθε περίπτωση ο ΠΑΟΚ, στο 6ο γκρουπ δυναμικότητας, δεν θα είχε εύκολο η έστω βατό έργο. Ωστόσο ο βαθμός δυσκολίας μεγαλώνει και από τα "περίεργα" ταξίδια.

Σωστά το έλεγαν στην ομάδα. "Ούτε μια πρωτεύουσα για απευθείας πτήση...". Χώρια τον Γολγοθά για την Ποντγκόριτσα... Θα έχει όμως ενδιαφέρον, έστω και αν στον ΠΑΟΚ περίμεναν και μια δύο πιο εμπορικές ομάδες. Μόνο που όποιος θέλει να δει καλό μπάσκετ, δεν μπορεί να αγνοήσει την Κουμπάν, την Καρσίγιακα και την Ζιελόνα Γκόρα.

Τι θα δουν όμως στο «Παλατάκι» οι φίλοι του μπάσκετ;

- Η Λοκομοτίβ του Μπαζάρεβιτς διαθέτει ένα τρομερό ρόστερ. Ντέρικ Μπράουν, Άντονι Ράντολφ, Μάλκολμ Ντιλέινι, Ρίτσαρντ Χέντριξ, 'Ααρον Μάιλς, Κρούνισλαβ Σιμόν, Νικίτα Κουρμπάνοφ, Εβγένι Βορονόφ, Νικίτα Μπαλάσοφ, Αντρέι Ζούμπκοφ... Τι κάνουν όλοι αυτοί στο Γιούροκαπ; Μακράν μέσα στα 2-3 φαβορί για την κατάκτηση του φετινού Γιούροκαπ. Με άλλο προπονητή θα είχαν μεγαλύτερες πιθανότητες...

- Πολύ καλό ρόστερ και για την Καρσίγιακα του Ουφούκ Σαρίτσα, ενός από τους καλύτερους Τούρκους σούτινγκ γκαρντ όλων των εποχών. Οι Αμερικανοί Μπόμπι Ντίξον (τρομερός σκόρερ και πασέρ), Κένι Γκάμπριελ (τον είδαμε πέρσι στον ΑΓΟΡ), Γιον Ντίμπλερ (τριποντάς ολκής), Ντι Τζέι Στρόμπερι, ο Χουάν Παλάσιος που έκανε πέρσι πολύ καλή χρονιά στην Λιετούβος Ρίτας και ο διεθνής Μπαρίς Ερσέκ δημιουργούν ένα πολύ καλό κορμό που είδικά εντός έδρας γονατίζουν εύκολα τους αντιπάλους τους. Τρομερή έδρα...

- Η Μπουντούσνοστ δεν έκανε πολλές αλλαγές. Μόνο οι Ακιντέλε και Μιχάιλοβιτς έφυγαν, αλλά αντικαταστάθηκαν εις... τριπλούν. Οι Τζέι Αρ Ρέινολντς, Ντάρκο Πλάνινιτς (θραύση στα φιλικά, σέντερ επιπέδου Ευρωλίγκα, πέρασε από Μακάμπι), Ρόμπερτ Ρίκιτς (2.19), Γουίλ Σίχι, Βλάντο Ντάσιτς κάλυψαν με το παραπάνω τα κενά, ενώ έμειναν οι Τσάπιν, Πόποβιτς, Βίτκοβατς, Σέχοβιτς, Ιβάνοβιτς, Σούμποτιτς. Πρόσφατα μάλιστα κέρδισαν σε τουρνουά στην Τουρκία την πολύ ισχυρή Τραμπζονσπόρ.

- Η Βέντσπιλς πρωταθλήτρια Λετονίας το 2014 άφησε την Βαλτική Λίγκα για να δώσει εμγαλύτερη προσοχήσ το Γιούροκαπ. Ο Μάιρ Τσάπμαν ήταν για χρόνια από τους κορυφαίους Αμερικανούς γκαρντ στην Ευρώπη, απλά τώρα στα 36 παίρνει τα τελευταία ένσημα, υπάρχουν οι Αμερικανοί Τζεράι Γκραντ, Τρόι Μπαρνις και οι διεθνείς Λετονοί Μέιγιερς, Ζέιντακς, Γκρατζούλις (σε τρομερή φόρμα στα φιλικά) Πέινερς και ο νεαρός και ταλαντούχος (2.07) Ίλια Γκρόμοβς. Ο κόουτς Στελμάχερς έχει μεγάλη εμπειρία σε υψηλό επίπεδο, παίζοντας για χρόνια στην Λιετούβος.

- Τέλος η Ζιελόνα Γκόρα είναι η τελευταία εξαγωγική μπασκετική προσπάθεια της Πολωνίας. Έκανε αίσθηση το 2013 κερδίζοντας το πρωτάθλημα από τις παραδοσιακές ομάδες της χώρας, ενώ η παρουσία της στην Ευρωλίγκα πέρσι ήταν πολύ αξιόλογη. Ακόμα και τον Ολυμπιακό καρδιοκτύπησε στο ΣΕΦ, χάνοντας στο τελευταίο δευτερόλεπτο... Το "πράσινο βουνό" με έδρα στα Πολωνο-Γερμανικά σύνορα διαθέτει πολύ καλούς Αμερικανούς (Σεβόν Τράουτμαν, Στίβεν Μπαρτ, Κουίντον Χόσλει), τον Αυστραλό σέντερ Ντάνιελ Τζόνσον και μια πλειάδα διεθνώς Πολωνών όπως οι Άνταμ Χρίτσιανουκ, Λούκαζ Κόζαρεκ, Ααρον Τσελ, Πρέμισλαβ Ζαμόισκι. Κουκλίστικο το καταπράσινο γήπεδο της, πολύ όμορφη μπασκετικη΄ατμόσφαιρα...

- Η Κουμπάν στο τελευταίο της φιλικό διαλύθηκε από την Ζαλγκίρις με 65-49 έχοντας μόλις 16/64 σουτ (Μάιλς, Ντιλέινι, Κουρμπάνοφ είχαν 4/26), αλλά αυτό δεν λέει τίποτε. Την προηγούμενη μέρα οι Ρώσοι κέρδισαν με 20 πόντους διαφορά την Γαλατά σαραι με 30/59 σουτ (8/15τρ).

- Η Καρσιγιακα στο τελευταίο της φιλικό κέρδισε δύσκολα την Σαρλερουά 69-65 με 25 πόντους του Ντίμπλερ και 17 του Παλάσιος, ενώ νωρίτερα είχε ηττηθεί 82-84 από την Τραμπζονσπόρ (Παλάσιος 20, Στρόμπερι 16, Γκάμπριελ 17, Ντίμπλερ 10).

- Η Βέντσπιλς έκανε δύο παιχνίδια στο πλαίσιο του κυπέλλου της Βαλτικής Λίγκα, κερδίζοντας την Σιαουλιάι 76-86 (Μπάρνις 15, Πέινερς 13, Γκρατζιούλις 11π, 6ρ, Γκούλμπις 11) και γνωρίζοντας την ήττα από την Λάουβας Τριομπέτ με 71-70 (Γκρατζούλις 18π, 6ρ, Τσάτρμαν 13, Μπάρνις 11π, 6ρ).

- Η Ζιελόνα επικέντρωσε τις τελευταίες μέρες στα προκριματικα΄της Ευρωλίγκα και παραλίγο να έκανε το μπαμ με την Ούνιξ με 30 πόντους του Μπαρτ, 16 του Τζόνσον και 13 των Χρίτσιανουκ, Κόζαρεκ. πριν από αυτό το παιοχνίδι είχε διαλύσει 92-70 σε φιλικό τη Νίμπουργκ (Χόσλει 20, Τσελ 15, Μπαρτ 13, Κόζαρεκ 11, Ζαμόισκι 10).

- Τέλος η Μπουντούσνοστ κέρδσιε στο τουρνουά της Πινάρ στη Σμύρνη την Τραμπζονσπόρ με 86-81 (Πλάνινιτς 21π, 7ρ, Ρέινολντς 15, τσάπιν 16π, 6ασ) και γνώρισε δύο ήττες από Πινάρ και Σαρλερουά. Τα περίεργα αποτελέσματα δεν έλλειψαν στην προετοιμασία, καθ΄ψς κέρδισε στο Βελιγράδι στον Ερ. Αστέρα και ηττήθηκε από την Ενισέι και κέρδισε την Μέγκα Βίζουρα με 17 πόντους από Ντάσιτς και Πλάνινιτς. Πάει ψηλά μέχρι τώρα το σκορ έχοντας λύσεις και από τους ψηλούς της και από τους γκαρντ.

* Το εντυπωσιακό είναι ότι ο ΠΑΟΚ μόνο την Μπουντούσνοστ έχει αντιμετωπίσει στις Ευρωπαϊκές του διαδρομές. Έξι φορές και ρεκόρ 4-2... Η Κουμπάν θα είναι η 8η Ρωσική ομάδα που θα κοντραριστεί με τον ΠΑΟΚ στην Ευρώπη μετά την ΤΣΣΚΑ, την Δυναμό Μόσχας, την Σαμάρα, την Λοκομοτίβ Ροστόφ, την Ούνιξ, την Κίμκι και τη Νίζνι Νόβγκοροντ. Ακόμα ο ΠΑΟΚ έχει αντιμετωπίσει μια φορά Πολωνική ομάδα, την Νόμπιλες και δύο φορές Λετονική την Ρίγα. Τέλος από Τουρκία έχει παίξει με Φενέρμπαξε, Γαλατάσαραι, Τουρκ Τέλεκομ και ΤΕΝΤ Άνκαρα.

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...