Ερωτηματικό πότε θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική!

Μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων δεν υπάρχει κενή ημερομηνία για εμβόλιμη αγωνιστική στη Super League, ωστόσο στον συνεταιρισμό δεν έχουν αποφασίσει αν θα πάει πίσω ολόκληρο το πρωτάθλημα ή θα κρατηθεί η 6η αγωνιστική για αργότερα.
Πηγή: contra.gr
Ερωτηματικό πότε θα διεξαχθεί η 6η αγωνιστική!

Η απόφαση της πολιτείας να αναβληθεί κάθε αγωνιστική δραστηριότητα στα ομαδικά σπορ το προσεχές Σαββατοκύριακο σε ένδειξη σεβασμού στον φίλαθλο του Εθνικού που έχασε τη ζωή του από την αλητεία των ελληνικών γηπέδων, δεν θα μπορούσε φυσικά να προκαλέσει αντιδράσεις (αυτός μας έλειπε!), προκάλεσε όμως έναν "πονοκέφαλο" στη Super League αναφορικά με το πρόγραμμα του πρωταθλήματος.

Στο ερώτημα αν θα πάει πίσω όλο το πρωτάθλημα ή θα συνεχίσουμε με 7η, 8η, 9η αγωνιστική και πάει λέγοντας (και η 6η που αναβλήθηκε διεξαχθεί αργότερα), η διοργανώτρια δεν μπορούσε να απαντήσει με βεβαιότητα την Δευτέρα 29/9 και παρέπεμπε σε απόφαση που λογικά θα παρθεί την Τρίτη 30/9.

Το ορθό φυσικά είναι να πάει όλο το πρωτάθλημα πίσω, δηλαδή η επόμενη αγωνιστική να είναι η 6η, αλλά στο ελληνικό ποδόσφαιρο οι λέξεις "ορθό", "λογικό", "κανονικό" είναι λίγο άγνωστες... Όπως έχουμε δει και στο παρελθόν να συμβαίνει, πολλά θα εξαρτηθούν και από το τι θέλουν Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ οι οποίοι την 6η αγωνιστική παίζουν μεταξύ τους ντέρμπι. Αν θέλουν το ντέρμπι να πάει για αργότερα, δεν αποκλείεται να δούμε την 6η αγωνιστική να διεξάγεται μετά από μήνες...

Ανεξάρτητα από το τι θα αποφασιστεί, όμως, το θέμα είναι πότε θα βρεθεί μια κενή ημερομηνία για εμβόλιμη. Βλέποντας το αναλυτικό καλεντάρι με τις υποχρεώσεις σε πρωτάθλημα, κύπελλο, Ευρώπη και Εθνικές ομάδες, φαινομενικά η πρώτη κενή ημερομηνία για εμβόλιμη είναι η Τετάρτη 19 Νοεμβρίου.

Όμως έχει χαθεί και αυτή, διότι μόλις το Σάββατο η ΕΠΟ ανακοίνωσε ότι έκλεισε φιλικό με την Εθνική Ρωσίας για τις 18 Νοεμβρίου!

Τα αμέσως επόμενο κενό είναι το Σαββατοκύριακο 27-28 Δεκεμβρίου, οπότε και έχει προγραμματιστεί διακοπή του πρωταθλήματος λόγω εορτών. Αν αυτό δεν αλλάξει, τότε πάμε για Τετάρτη 28 Ιανουαρίου.

Την Τρίτη 30/9 η Super League αναμένεται να προβεί σε ανακοινώσεις για το τι αποφάσισε να πράξει.

Διαβάστε ακόμη...