Στο δρόμο του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς…

Δύσκολος όμιλος για τον ΠΑΟΚ στο Eurocup, αν και έτσι όπως είχαν διαμορφωθεί τα πράγματα, δεν υπήρχαν εύκολοι αντίπαλοι για την ομάδα του Σούλη Μαρκόπουλου Με μία πρώτη ματιά ωστόσο, προκύπτουν πολύ ενδιαφέροντα στοιχεία για τους πέντε αντιπάλους του ΠΑΟΚ.
Πηγή: paok24.com
Στο δρόμο του Σεργκέι Μπαζάρεβιτς…

Ξεκινώντας από την πιο ισχυρή ομάδα του ομίλου, την ρωσική Λοκομοτίβ Κουμπάν, που έχει σαν προπονητή τον πρώην παίκτη του ΠΑΟΚ Σεργκέι Μπαζάρεβιτς και ένα ρόστερ πολλών εκατομμυρίων δολαρίων! Τέσσερις Αμερικανοί μεγάλης αξίας, Ντέρικ Μπράουν, Άντονι Ράντολφ, Μάλκομ Ντιλέινι και Άαρον Μάιλς, ο Λιθουανός Μάντας Καλνιέτις και πολλοί Ρώσοι και αξιόλογοι! Είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου κι από τις πιο ισχυρές της διοργάνωσης.

Η Πινάρ Καρσίγιακα από την Τουρκία, είναι ομάδα με έδρα την Σμύρνη και προπονητή τον Ουφούκ Σαρίτσα. Στο ρόστερ της είναι ο Κένι Γκάμπριελ που πέρσι αγωνίστηκε στο Ρέθυμνο, οι αμερικανοί Ντίμπλερ και Ντίξον και ο παναμέζος Χουάν Παλάσιος που πέρσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα.

Η Μπουντούτσνοτ είναι η πιο γνωστή ομάδα στον ΠΑΟΚ, αφού την έχει αντιμετωπίσει και πέρσι και νωρίτερα. Με έδρα το «Μοράτσα» στον Ποντγκόριτσα και ενισχυμένη σε σχέση με πέρσι με τος Αμερικανοούς Ρέινολντς και Σέχεϊ, ενώ διατήρησε το μεγαλύτερο μέρος του κορμού της περσινής σεζόν (Σέχοβιτς, Βίτκοβατς, Πλάνινιτς Σούμποτιτς, Τσάπιν).

Η Βέντσπιλς από την Λετονία, είναι η ομάδα που κατέκτησε πέρσι το πρωτάθλημα στη χώρα της και εμπιστεύτηκε την τεχνική της ηγεσία στον Ρόμπερτς Στελμάχερς , παλαίμαχο παίκτη με σπουδαία καριέρα στη Λετονία και σε άλλες χώρες της Ευρώπης. Από το ρόστερ της ξεχωρίζει ένας γυρολόγος των ευρωπαϊκών γηπέδων, ο Αμερικανός Μάιρ Τσάτμαν

Τελευταία αλλά σε καμία περίπτωση λιγότερη ισχυρή η δευτεραθλήτρια Πολωνίας Ζιέλονα Γκόρα, ομάδα που πέρσι αγωνίστηκε στην Ευρωλίγκα και φέτος προσπάθησε να κάνει το ίδιο μέσω των προκριματικών της Ευρωλίγκα, αλλά απέτυχε. Δυσκόλεψε πάντως και πολύ μάλιστα την Ούνιξ του Πεδουλάκη, την ομάδα που εξασφάλισε την συμμετοχή της στην Ευρωλίγκα. Προπονητής της είναι ο Αντρέι Άνταμεκ, ενώ στο ρόστερ της ξεχωρίζουν οι Αμερικανοί Τσεζόν Τρούτμαν, Στιβ Μπαρτ, Κουΐντον Χόσλεϊ...

Διαβάστε ακόμη...