Βον: «Καλύτερα τώρα, παρα μετά»

Τα αποτελέσματα των φιλικών αγώνων αξιολογούνται αναλόγως. Οι νίκες «χτίζουν» ψυχολογία, οι ήττες είναι επίσης «καλοδεχούμενες» διότι σε αναγκάζουν ναεντείνεις τη προσπάθειά σου.
Πηγή: metrosport.gr
Βον: «Καλύτερα τώρα, παρα μετά»

Στη προκειμένη περίπτωση, ο Τζούλιαν Βον εκτίμησε ότι «οι ήττες στους αγώνες προετοιμασίας είναι διδακτικές. Εμείς μάθαμε πολλά από τη τελευταία, θα δούμε το βίντεο και θα μάθουμε ακόμη περισσότερα.

Οι ήττες, είναι καλύτερα να έρθουν τώρα, παρά αργότερα στους επίσημους αγώνες. Για το Κύπελλο, με τον Άρη, στην Ευρώπη.». Η συζήτηση με τον Αμερικανό σέντερ έγινε μετά την ήττα από τη Γκαζιάντεπσπορ. Είναι αλήθεια ότι ο ΠΑΟΚ δεν μπορούσε να ακολουθήσει τους Τούρκους. Για πολλούς λόγους. Το βεβαρημένο πρόγραμμα του τελευταίου πενθημέρου, είχε τη σημασία του. Ταξίδι στη Πάτρα, τρεις αγώνες σε ισάριθμες ημέρες, επιστροφή στη Θεσσαλονίκη και φυσικά προπόνηση. Συνυπολογίστε και τις απουσίες των Κάρτερ, Χαραλαμπίδη, όπως επίσης και το ότι ο Τζέικ Όντουμ αγωνίστηκε με πρόβλημα στο γόνατο. Βέβαια, η Γκαζιάντεπσπορ αποδείχθηκε ανώτερη ποιοτικά, πιο έτοιμη, ξόδεψε εξάλλου κάποια εκατομμύρια ευρώ για να χτιστεί από την αρχή και απέκτησε παίκτες που μπορούν να σταθούν σε ομάδες της Ευρωλίγκα..

«Έχει καλούς παίκτες. Συν τοις άλλοις το παιχνίδι ήταν περίεργο. Ο αντίπαλος έπαιξε με απουσίες, είδαμε κοντούς παίκτες να παίζουν στα καλάθια. Εμείς δεν είχαμε τον καλύτερο αμυντικό μας (σ. σ. Κάρτερ), αλλά και τον καλύτερο σουτέρ (σ. σ. Χαραλαμπίδης). Κι όταν απέναντι σε τόσο ποιοτικές ομάδες κάνεις λάθη, τα πληρώνεις. Μπορεί να μην έχεις το ίδιο τίμημα απέναντι σε ομάδες χαμηλότερου επιπέδου. Εμείς δεν παίξαμε όσο μπορούσαμε, αυτό είναι απογοητευτικό. Πρέπει να βελτιωθούμε σε αρκετά πράγματα, όπως στις συνεργασίες, αλλά και στην εκτέλεση», συμπλήρωσε ο Αμερικάνος.

Προς αυτή τη κατεύθυνση, της βελτίωσης δηλαδή, ο ΠΑΟΚ έχει στη διάθεσή του διάστημα δύο εβδομάδων. Στις 8 Οκτωβρίου θα δώσει το πρώτο επίσημο παιχνίδι απέναντι στον ΚΑΟΔ για το Κύπελλο Ελλάδας. «Δουλεύουμε πολύ σαν ομάδα, θεωρώ ότι μέχρι τότε θα είμαστε έτοιμοι. Κάθε μέρα γινόμαστε και καλύτεροι», κατέληξε.

Διαβάστε ακόμη...