Ένας παλιός γνώριμος στην Τούμπα

Ο Τσιγκόζι Ουντότζι επιστρέφει στην Ελλάδα για να βρεθεί αντιμέτωπος με τον ΠΑΟΚ και το Sport24.gr θυμάται λίγα πράγματα από την καριέρα του. Η τρέλα με το μαλλί και ο... Μητροπάνος (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).
Πηγή: sport24.gr
Ένας παλιός γνώριμος στην Τούμπα

Η Ντιναμό Μινσκ βρίσκεται στην Θεσσαλονίκη με σκοπό να αντιμετωπίσει τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα για την πρώτη αγωνιστική των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ.

Για να φτάσει μέχρι τους ομίλους, βέβαια, χρειάστηκε να περάσει από τρεις προκριματικές φάσεις (Μιλικόσκι, Κλουζ, Νασιονάλ Μαδέιρα) και η αλήθεια είναι πως τα πήγε εξαιρετικά. Με πέντε νίκες και μία μόλις ισοπαλία έδειξε πως δεν αστειεύεται, μετρώντας μάλιστα 11 γκολ ενεργητικό και μόλις δυο παθητικό.

Το ρόστερ της αποτελείται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές με καταγωγή την Λευκορωσία, όμως στις τάξεις της διαθέτει και ορισμένους έμπειρους με έναν από αυτούς αρκετά γνώριμο στο ελληνικό κοινό. Ο λόγος για τον Τσιγκόζι Ουντότζι.

Τρεισήμισι χρόνια, τέσσερις ομάδες

Ο 28άχρονος άσος μας συστήθηκε για πρώτη φορά το 2009 όταν ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του Αστέρα Τρίπολης. Στους Αρκάδες έμεινε για δυο σεζόν μετρώντας 52 εμφανίσεις με έξι γκολ και δυο ασίστ.

Μετά από ένα διάλειμμα σε Άστρα Πλοϊέστι και Μπράσοφ, επέστρεψε στην χώρα μας για να αγωνιστεί σε Πλατανιά και Ατρόμητο (σύνολο 33 εμφανίσεις, 6 γκολ).

Τελευταία παράσταση στην Ελλάδα τη σεζόν που μας πέρασε στην Θεσσαλονίκη και τον Άρη. Το ξεκίνημα του ήταν εντυπωσιακό (σκόραρε μάλιστα εναντίον του ΠΑΟΚ), όμως η τραγική κατάσταση των κίτρινων τον οδήγησε στην πόρτα της εξόδου μετά από 13 ματς και 5 γκολ.

Τρέλα για το μαλλί

Για τον Ουντότζι όλοι έχουν να πουν ένα καλό λόγο. Αγάπησε τη χώρα μας, έμαθε την γλώσσα μας, λάτρεψε τον Μητροπάνο και χόρεψε... ζεϊμπέκικο (στην Τρίπολη έχουν να λένε για τις επιδόσεις του), όμως παραμένει ένας "τρελός" χαρακτήρας που καμιά φορά το παρακάνει με την συμπεριφορά του, προκαλώντας μικροπροβλήματα.

Εκείνο για το οποίο τον θυμόμαστε καλά στην Ελλάδα πάντως είναι τα κουρέματα του. Αστέρια, ιστοί και απίθανα χρώματα όπου κι αν αγωνίστηκε.

Ας τα θυμηθούμε....

Διαβάστε ακόμη...