Keep calm guys

Στα φιλικά της προετοιμασία ο Άγγελος Αναστασιάδης έκανε πολλές δοκιμές για να βγάλει τα δικά του συμπεράσματα. Η εικόνα του ΠΑΟΚ εκεί, δεν ενθουσίαζε σε καμία περίπτωση, αλλά ο τεχνικός του επέμενε ότι έβλεπε εξέλιξη και βελτίωση.
Πηγή: inpaok.com
Keep calm guys

Στα δύο πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν η εικόνα δεν ήταν καλή, παρότι για μεγάλα διαστήματα ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κακός. Όμως τα αποτελέσματα ήταν στραβά τόσο στη Μολδαβία (ήττα με 1-0) όσο και με την Καλλονή στην Τούμπα (ισοπαλία 1-1), που έκαναν την ομάδα να μοιάζει με... «φάντασμα».

Ακολούθησε το άνετο 4-0 με τη Ζίμπρου (επιμένω ότι παρά το ευρύ σκορ ο ΠΑΟΚ δεν είχε κάνει σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε έναν τόσο υποδεέστερο αντίπαλο που έπαιζε και με 10 παίκτες από το τέλος του πρώτου ημιχρόνου), η επίσης άνετη 4άρα με τον Πλατανιά (εκεί ήταν ο Δικέφαλος και σοβαρός, και ουσιαστικός και αποτελεσματικός) και τέλος το επίσης άνετο 3-0 με τη Νίκη Βόλου (που θα μπορούσε να είναι κάλλιστα 6-0 ή 7-0).

Στο ματς με τη Νίκη Βόλου μου άρεσε πολύ αυτό που είδα. ΟΚ, ήταν αδύναμος ο αντίπαλος, αλλά ο ΠΑΟΚ έβγαλε και πολύ καλά στοιχεία στο παιχνίδι του.

Είδα καλές οργανωμένες επιθέσεις αλλά και ταχύτητα στην ομάδα, πολλές πλαγιοκοπήσεις για να ανοίξει η κλειστή άμυνα του αντιπάλου, είδα καλές συνεργασίες και πολλές καλές ευκαιρίες.

Μακάρι να είναι και η συνέχεια έτσι και η ομάδα να συνεχίσει να εξελίσσεται ακόμη περισσότερο. Χρειάζεται σοβαρότητα και χαμηλά την μπάλα για να έρθουν ακόμη καλύτερα αποτελέσματα.

Όπως όμως λέγαμε ότι είναι νωρίς για να βγουν συμπεράσματα μετά από τα δύο πρώτα επίσημα ματς του ΠΑΟΚ, όπου η ομάδα ήταν κακή έως μέτρια και χωρίς δημιουργικότητα και αποτελεσματικότητα, έτσι και τώρα μετά από τρεις σερί νίκες με 11-0 δεν πρέπει να καβαλήσει κανένας το καλάμι.

Είναι γεγονός ότι η ομάδα έχει παρουσιάσει βελτίωση και παίρνοντας ψυχολογία μέσα από τα αποτελέσματα αποδίδει καλύτερα μέσα στο γήπεδο.

Επίσης είναι γεγονός είναι ότι βρέθηκε μία καλή χημεία και οι νεοφερμένοι Μακ, Περέιρα και Ρατς έχουν μπει καλύτερα στο κλίμα της ομάδας βοηθώντας τον Δικέφαλο να βρει έναν καλό αγωνιστικό ρυθμό.

Στα τελευταία παιχνίδια οι παίκτες του ΠΑΟΚ πιέζουν περισσότερο και καλύτερα, παίζουν με μεγαλύτερο πάθος, πέφτουν πρώτοι στην μπάλα και ο Αναστασιάδης καταφέρνει να πάρει από αυτούς το καλύτερο δυνατό.

Ο Σαλπιγγίδης προσαρμόστηκε όσο μπορεί αριστερά, ο Σκόνδρας (εμφανώς αδυνατισμένος αφού έχασε 5 κιλά τον τελευταίο 1,5 μήνα!) είναι σαφώς ανεβασμένος και ο Τζιόλης με τον Κάτσε βρήκαν μία καλή χημεία και έτσι η ομάδα ρολάρει παρά τις απουσίες (Μαντούρο, Γκολάσα, Κωνσταντινίδης, Κίτσιου)

Το ζητούμενο τώρα είναι τώρα να μπορέσει να αποκτήσει ο νέος ΠΑΟΚ που χτίζεται σταθερότητα και διάρκεια στο παιχνίδι του.

Και βέβαια δεν πρέπει να ξεχνάμε οι τρεις άνετες νίκες ήρθαν απέναντι σε σαφώς υποδεέστερους αντιπάλους και δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να φουσκώσουν τα μυαλά της ομάδας.

Για το τελευταίο φροντίζει ο Αναστασιάδης που όπως είπε μετά το παιχνίδι με τη νίκη Βόλου ότι δεν ξεχνάει το κράξιμο του κόσμου μετά την ήττα από Ζίμπρου και θα κάνει ότι μπορεί για να μην ξανακούσει τέτοιο κράξιμο ως το Μάιο...

Παρότι η ομάδα πηγαίνει καλά τελευταία επιμένω ότι θα έπρεπε να είχαν γίνει 2-3 ποιοτικές προσθήκες ακόμη για να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο το ρόστερ.

Η ουσία είναι ότι αυτό δεν έγινε για διάφορους λόγους αλλά φαίνεται ότι και οι 5 φετινές μεταγραφές που έγιναν (Γκολάσα, Ρατς, Μακ, Περέιρα, Παπαδόπουλος) είναι ουσιαστικές και θα βοηθήσουν σίγουρα την ομάδα η οποία παρουσιάζει 100% ευστοχία στις κινήσεις της.

Σύμφωνα με τον νέο πρόεδρο της ομάδας, τον Ιάκωβο Αγγελίδη ο ΠΑΟΚ μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα όπως είναι και τώρα (χωρίς περαιτέρω ενίσχυση δηλαδή) και μένει να δούμε αν έχει δίκαιο.

Αν κάνουμε βήμα πίσω και δούμε καλύτερα το δάσος, ο ΠΑΟΚ έβαλε από το καλοκαίρι τις βάσεις για να κτιστεί μία νέα ομάδα που θα έχει μέλλον και όχι μόνο για να διεκδικήσει φετινούς στόχους.

Μακάρι και στις επόμενες μεταγραφικές περιόδους να γίνουν εξίσου ουσιαστικές και ποιοτικές προσθήκες όπως το καλοκαίρι έτσι ώστε η ομάδα μέχρι του χρόνου να έχει δημιουργήσει έναν πολύ πιο ισχυρό ρόστερ μαζί με τα νεαρά παιδιά από τις Ακαδημίες που μπολιάζονται στους μεγάλους.

Φέτος έχει μπει καλύτερα στη σεζόν ο Τζανδάρης, ενώ ευκαιρίες θα πάρουν και οι Κουλούρης, Σαββίδης, Πόζογλου και Ποζατζίδης.

Ας κάνουμε λοιπόν ξανά υπομονή για να δούμε πως θα λειτουργήσει το νέο πλάνο, στο οποίο παραδόξως ο προπονητής έχει συμβόλαιο ενός χρόνου!

Διότι πιστεύω ότι όταν κάνεις πλάνα κτίζοντας μία νέα ομάδα, τον προπονητή πρέπει να τον έχεις κλεισμένο για 2-3 χρόνια τουλάχιστον (όπως είχε γίνει με τον Σάντος).

ΥΓ 1: Γενικότερα διαπιστώνω πάντως ένα ξενέρωμα του κόσμου το οποίο έχει διάφορες ρίζες και ίσως μόνο τα καλά αποτελέσματα της ομάδας μπορούν να το διώξουν.

ΥΓ 2: Πιστεύω ότι ήταν λάθος να βγει και να μιλήσει μόνος του ο Ιάκωβος Αγγελίδης, χωρίς να έχει ξεκάθαρη άποψη και γνώμη για πολλά από τα θέματα του ΠΑΟΚ. Η επιλογή της ΠΑΕ να μιλήσει μόνος του ο νέος πρόεδρος ήταν μάλλον λανθασμένη. Αυτό αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, καθώς ο Κύπριος έχοντας αναλάβει την προεδρία του Δικέφαλου στις 14 Αυγούστου, ήταν λογικό να έχει αρκετά «κενά» στις τοποθετήσεις του, με αποτέλεσμα να μείνουν πολλά θέματα αναπάντητα.

Πιο σωστό θεωρώ ότι θα ήταν μαζί με τον Ιάκωβο Αγγελίδη να βρεθεί στο πάνελ και ο Ζήσης Βρύζας για να κάνει έναν απολογισμό της θητείας του στην προεδρία του ΠΑΟΚ πριν επιστρέψει στο ρόλο του τεχνικού διευθυντή, ο οποίος πιστεύω ότι του πηγαίνει πιο πολύ.

Δε θα ήταν καλύτερο να δώσει κι αυτός το στίγμα του;

ΥΓ 3: Είναι σημαντικό πάντως ότι όπως ξεκαθάρισε ο Αγγελίδης θα είναι ο άνθρωπος που θα ασκεί διοίκηση χωρίς να χρειάζεται κάθε φορά η ευλογία του Σαββίδη, κάτι που ταλαιπώρησε την ομάδα.
Όπως και να έχει, του εύχομαι καλή δύναμη και μακάρι να πετύχει τους στόχους για τους οποίους ήρθε στον ΠΑΟΚ.

Χρήστος Παυλίδης

Διαβάστε ακόμη...