Αναδομεί με ποσό-μαμούθ το «Μακεδονία Παλάς» ο Σαββίδης

Διατεθειμένος να ξοδέψει ποσό της τάξης των 20 εκ. ευρώ προκειμένου να αλλάξει εντελώς την όψη και την μορφή του «Μακεδονία Παλάς» είναι ο Ιβάν Σαββίδης.
Πηγή: metrosport.gr
Αναδομεί με ποσό-μαμούθ το «Μακεδονία Παλάς» ο Σαββίδης

Διαβάστε το σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Δημοκρατία»:

«Επένδυση που θα ξεπεράσει τα 20.000.000 ευρώ για την εκ βάθρων ανακαίνιση του «Makedonia Palace» ετοιμάζει ο Ιβάν Σαββίδης, που έχει βαλθεί να δώσει στη Θεσσαλονίκη κυριολεκτικά ένα... άλλο ξενοδοχείο, προσαρμοσμένο στα σύγχρονα διεθνή ξενοδοχειακά δεδομένα. Παρότι η συμβατική υποχρέωση του επιχειρηματία, ο οποίος έχει μισθώσει από το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ το «Makedonia Palace» για 30 χρόνια έπειτα από διαγωνισμό που προκηρύχθηκε το 2013, ήταν να υλοποιήσει επενδύσεις το ελάχιστο 5.000.000 ευρώ, τα σχέδια αποδεικνύονται τελικά ιδιαίτερα φιλόδοξα.

Μάλιστα, το πρότζεκτ βρίσκεται υπό την επίβλεψη μεγάλου αρχιτεκτονικού γραφείου της Αγγλίας, αρχιτέκτονες του οποίου βρίσκονται τον τελευταίο καιρό συχνά πυκνά στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή την περίοδο αλλεπάλληλες είναι οι συναντήσεις των ανθρώπων του ξενοδοχείου και πυρετώδεις οι διεργασίες, ώστε να οριστικοποιηθούν ο σχεδιασμός και το πώς ακριβώς θα υλοποιηθεί η ανακαίνιση χωρίς να παρακωλυθεί η λειτουργία του «Makedonia Palace».

Η ανακαίνιση θα αφορά κατά κύριο λόγο το εσωτερικό του ξενοδοχείου, από παρεμβάσεις αρχιτεκτονικές έως νέο εξοπλισμό και χάραξη καινούργιων χώρων, αλλά και κάποιες ειΕπενδύει στην πλήρη ανακαίνιση του ξενοδοχείου για να γίνει ένα σύγχρονο στολίδι ms Θεσσαλονίκηβ καστικές βελτιώσεις στο εξωτερικό. Εκτιμάται δε ότι θα ξεκινήσει την 1η Ιουνίου του επόμενου έτους.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με τους όρους της εκμίσθωσης, το βασικό επενδυτικό πρόγραμμα θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί σε μία διετία από την ημερομηνία παραλαβής του μισθίου, που ουσιαστική έγινε στις αρχές του 2014.

«Θα είναι ένα νέο ξενοδοχείο, ένα ξενοδοχείο πέντε αστέρων, στα πρότυπα των σύγχρονων μονάδων του εξωτερικού» τονίζει στη «δημοκρατία» ο γενικός διευθυντής του «Makedonia Palace» Γιώργος Σπυρόπουλος.

Σημειώνεται ότι η εταιρία Atlantis Pak, συμφερόντων του ομίλου επιχειρήσεων του Ιβάν Σαββίδη, πλειοδότησε τον Οκτώβριο του 2013 στον διεθνή διαγωνισμό που είχε προκηρύξει ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Το ετήσιο μίσθωμα που πρόσφερε ήταν ύφους 1.722.000 ευρώ.

Η τελευταία ανακαίνιση του «Makedonia Palace» -που ήταν περισσότερο ένα «λίφτινγκ»είχε γίνει από τον προηγούμενο μισθωτή, τον όμιλο Δασκαλαντωνάκη, το 2003».

Διαβάστε ακόμη...