Όταν ο Ρατς χτύπησε την πόρτα της Ρεάλ

Πώς ο Ρουμάνος αμυντικός του ΠΑΟΚ έφτασε μια ανάσα από την μεταγραφή του στη «Βασίλισσα».
Πηγή: metrosport.gr
Όταν ο Ρατς χτύπησε την πόρτα της Ρεάλ

Η ΠΑΕ ΠΑΟΚ πήρε μία συνέντευξη από τον Ράζβαν Ρατς, τον παίκτη που όταν αποκτήθηκε πολλοί ήταν αυτοί που χλεύασαν την επιλογή της. Ήταν πολλά τα 500 χιλιάρικα συν μπόνους λες και τα βάζουν από τη τσέπη τους.

Παρατηρούσα το πώς μιλούσε. Έχει τόσες παραστάσεις που δεν θυμόταν την πρώτη του ευρωπαϊκή συμμετοχή. Είπε το απίστευτα σωστό «όταν παίζεις ευρωπαϊκούς αγώνες αισθάνεσαι πως υπάρχεις», κάτι που αισθάνομαι εγώ ως δημοσιογράφος και ο οπαδός. Καλές οι λίγκες, αλλά την αίγλη της Ευρώπης δεν την έχει με τίποτα.

Ο Ρατς σε ότι κι αν κάνει είναι ένας ποδοσφαιριστής που δείχνει τους είκοσι τίτλους που έχει στη πλάτη του. Είναι ο παίκτης που ξέρει τι να κάνει, τι να πει, πώς να σταθεί σε ότι κι αν του συμβεί.

Σε κάποια φάση θα πρέπει στον ΠΑΟΚ να αντιλαμβανόμαστε το ποιο είναι το μέγεθός μας και το τι αθλητές έχουμε στο ρόστερ μας. Ο Ρατς, είναι ο παίκτης με το πιο πλούσιο βιογραφικό στην ιστορία της ομάδας. Ναι ο Γκαρσία έπαιξε στη Ρεάλ, όμως για έναν χρόνο. Στη Μίλαν δεν έπαιξε, αγαπήθηκε κυρίως για αυτά που έκανε στον ΠΑΟΚ.

Ο Κοντρέρας, καλός, χρυσός, όμως παίκτης της Θέλτα, περιστασιακά της Μονακό. Τίποτα το συγκλονιστικό μπροστά στον Ρουμάνο. Ίσως ο Κονσεϊσάο θα μπορούσε να συγκριθεί μαζί του. Και αυτός πολλές συμμετοχές στην εθνική Πορτογαλίας, παραστάσεις από Πόρτο, Ίντερ Λάτσιο. Ίσως ο Πορτογάλος θα μπορούσε να μπει δίπλα του, όμως στον ΠΑΟΚ ήρθε μεγαλύτερος και από διακοπές στο Κατάρ. Ποτέ δεν έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η ουσία είναι πως παρά όλα τα παραπάνω που αποτελούν γεγονότα, στον ΠΑΟΚ επιχειρήθηκε να μειωθεί η επιλογή του Ρουμάνου. Από προσωπικότητες συμπλεγματικές που προσπαθούν να βρούνε λόγο ύπαρξης μειώνοντας τον σύλλογο και τους ανθρώπους του.

Και το χειρότερο βέβαια μέσα σε όλο αυτό τον χαμό, είναι πως ουδέποτε βρήκαν το σθένος να αποδεχτούν πως έκαναν λάθος. Γιατί απλούστατα δεν αγαπάνε τον σύλλογο, ούτε κόπτονται για αυτόν. Το μοναδικό πράγμα που αγαπάνε είναι τον εαυτό τους.

Αύριο λοιπόν, μία σημαντική παράμετρος του αγώνα, είναι πως ο ΠΑΟΚ έχει τον Ρατς. Έναν παίκτη που κάποτε έφτασε στο κατώφλι της Ρεάλ Μαδρίτης.

Για την ιστορία λοιπόν, ο Ράζβαν Ρατς είχε ταξιδέψει στη Μαδρίτη για να υπογράψει στη Ρεάλ. Όλα συμφωνημένα με τον τεχνικό διευθυντή τότε Πέτζα Μιγιάτοβιτς.

Ο Ρουμάνος πήγε εκεί και ξαφνικά ενημερώθηκε πως στο πλαίσιο της μεταγραφής Χούντελααρ στους Μαδριλένους, έπρεπε να φορτωθεί και ο Ντρέντε. Και κάπου εκεί η μεταγραφή δεν έγινε ποτέ.

Όταν τον ρωτήσουμε κάποτε θα μας πει και για αυτό. Η ουσία είναι πως αυτόν τον παίκτη, κάποιοι τον αμφισβήτησαν γιατί λόγους... οικονομικούς. Και καλά...

TAGS:

Διαβάστε ακόμη...