Εξηγήσεις για τις κατηγορίες

Εξηγήσεις για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο χώρο του ποδοσφαίρου έδωσε σήμερα το πρωί ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο Γιώργος Σαρρής και άλλοι άνθρωποι του χώρου.
Πηγή: paok24.com
Εξηγήσεις για τις κατηγορίες

Πιο συγκεκριμένα, ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, ο πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλοι παράγοντες του χώρου, μεταξύ των οποίων ο πρόεδρος του Λεβαδειακού, Γιάννης Κομπότης και οι διαιτητές Μπριάκος, Δούρος, Ιωαννίδης, Αμπάρκιολης και Κάμπαξης έδωσαν εξηγήσεις για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης μέσω υπομνημάτων που κατέθεσαν οι νομικοί τους εκπρόσωποι, ενώ ο εισαγγελέας αναμένεται να αποφασίσει μέσα στον επόμενο μήνα το αν θα ασκήσει διώξεις ή όχι.

Αναλυτικά όσα αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του skai.gr:

"Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης έδωσε σήμερα Δευτέρα γραπτές εξηγήσεις μέσω του συνηγόρου του ενώπιον του εισαγγελέα Αριστείδη Κορέα με την ιδιότητα του υπόπτου στο πλαίσιο της δικαστικής έρευνας για την ύπαρξη εγκληματικής οργάνωσης στο ποδόσφαιρο. Εξηγήσεις με υπομνήματα για την ίδια κατηγόρια έδωσαν επίσης ο πρόεδρος της ΕΠΟ και άλλοι εννέα παράγοντες του ποδοσφαίρου.

Όλοι αρνήθηκαν τις κατηγορίες, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει αν θα ασκηθούν ποινικές διώξεις και εναντίον ποίων. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι παράγοντες αρνούνται τις κατηγορίες σχετικά με την έρευνα για τον τρόπο κλήρωσης των διαιτητών στο ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς και την κατάρτιση πινάκων της διαιτησίας, μετά από ανώνυμη καταγγελία που έφτασε στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών και στον αρχηγό της ΕΛΑΣ.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργεί ο Εισαγγελέας θα ερευνήσει την ενδεχόμενη τέλεση αξιοποίνων πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία κ.ά.

Σημειώνεται ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών έπειτα από σχετική πρόταση του Εισαγγελέα, ενέκρινε την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου εμπλεκομένων στην υπό διερεύνηση υπόθεση, ώστε να εξακριβωθούν οι κατηγορίες που αναζητά ο εισαγγελέας".

Διαβάστε ακόμη...