Το «μυστικό» της μαγικής τριάδας του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ βασίζει κατά πολύ το επιθετικό του παιχνίδι στο ξεκίνημα των αγωνιστικών του υποχρεώσεων σε Ελλάδα και Ευρώπη στους Αθανασιάδη, Μακ και Περέιρα.
Πηγή: metrosport.gr
Το «μυστικό» της μαγικής τριάδας του ΠΑΟΚ

Οι ικανότητες του Κλάους ήταν γνωστές, αφού από την πρώτη στιγμή που καθιερώθηκε στον Δικέφαλο απέδειξε ότι έχει καλή σχέση με τα αντίπαλα δίχτυα. Τώρα, πλέον, «γνωρίζουμε» και τους Μακ, Περέιρα, οι οποίοι μέχρι στιγμής έχουν πλαισιώσει κατάλληλα τον χαρισματικό σκόρερ του ΠΑΟΚ και έχουν οδηγήσει τον Δικέφαλο στο εκπληκτικό 11 γκολ υπέρ και 0 κατά στους τελευταίους τρεις αγώνες.

Καταλυτικό ρόλο για να φτάσουν οι τρεις προαναφερθέντες ποδοσφαιριστές του Δικεφάλου να εντυπωσιάζουν, έπαιξε το γεγονός ότι ο Αγγελος Αναστασιάδης έχει βρει για τον καθένα τον κατάλληλο ρόλο μέσα στο γήπεδο. Κατ' αρχήν βλέπουμε τον Αθανασιάδη να μην μένει «καρφωμένος» στην αντίπαλη περιοχή, αλλά να γυρνάει πιο πίσω και να βοηθάει και στην κυκλοφορίας της μπάλας. Κάτι που μπορεί να είναι κουραστικό και να αναγκάζει τον στράικερ του ΠΑΟΚ να καταναλώνει πιο πολλές δυνάμεις, όμως, ο Αναστασιάδης θεωρεί ότι είναι καλύτερο ο Κλάους να βγαίνει στις φάσεις ερχόμενος από πίσω και να μην περιμένει την μπάλα στεκόμενος στα αντίπαλα καρέ, γιατί έτσι βρίσκει πιο πολλούς ελεύθερους χώρους.

Οσον αφορά τον Περέιρα, ο Αναστασιάδης κατάλαβε ότι είναι παίκτης που πρέπει να αγωνίζεται στον άξονα, είτε ως φουνταριστός, είτε ως δεύτερος επιθετικός, αφού σε αυτές τις θέσεις ξεδιπλώνει πιο εύκολα ένα από τα χαρίσματά του, που δεν είναι άλλο από τα καλά τελειώματά του. Ο Αργεντινός δείχνει ποδοσφαιριστής που ξέρει να παίρνει καλές θέσεις στην αντίπαλη περιοχή, ως απόρροια του ότι κινείται έξυπνα και αθόρυβα.

Τέλος, ο τεχνικός του ΠΑΟΚ θέλει να εκμεταλλευτεί στο έπακρο την «έκρηξη» του Μακ. Γι' αυτό και τον τοποθετεί στις πτέρυγες ώστε να πηγαίνει συχνά πυκνά στο ένας εναντίον ενός και να δημιουργεί ρήγματα στην άμυνα του αντιπάλου. Ο Αναστασιάδης επιθυμεί, εξάλλου, ο Σλοβάκος να είναι απελευθερωμένος και να βρίσκει χώρους μέσα στο γήπεδο, γι' αυτό και κατά την διάρκεια των αγώνων τον βλέπουμε πολλές φορές να αλλάζει πλευρές από δεξιά προς τα αριστερά και το αντίθετο.

Τα νούμερα της τριάδας

Ο Φακούντο Περέιρα έως τώρα έχει σημειώσει τρία γκολ σε τέσσερα επίσημα παιχνίδια, απέναντι σε Καλλονή, Ζίμπρου και Νίκη Βόλου, ενώ βρήκε δίχτυα τελευταία και στο φιλικό με τον Αιγινιακό. Ο Αργεντινός, ακόμη, έχει μοιράσει και μία ασίστ στο εντός έδρας ματς με την Ζίμπρου, ενώ ο Στέφανος Αθανασιάδης συνεχίζει από εκεί που σταμάτησε πέρσι. Ο Κλάους έχει πετύχει σε τέσσερις συμμετοχές τρία γκολ και έχει στο ενεργητικό του και μία ασίστ, επίσης, στον αγώνα με την Ζίμπρου στην Τούμπα. Ο Μακ, τέλος, έχει βρει δίχτυα τρεις φορές σε πέντε ματς, ενώ έχει «σερβίρει» και δύο ασίστ, στα παιχνίδια με Πλατανιά και Καλλονή.

Διαβάστε ακόμη...