Τα χρέη τον Οκτώβριο και σε 120 δόσεις

Μέσα στον Οκτώβριο θα κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο με όλες τις ρυθμίσεις των χρεών που προωθεί η Κυβέρνηση.
Πηγή: thessports.gr
Τα χρέη τον Οκτώβριο και σε 120 δόσεις

Τότε θα μάθουμε αν μέσα στις ρυθμίσεις είναι και αυτή που θα αφορά την δυνατότητα εφάπαξ εξόφλησης του πρωτογενούς χρέους, με την απαλοιφή προσαυξήσεων και προστίμων, όπως ζητάει ο ΠΑΟΚ.

Σε διαφορετική περίπτωση η ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ο Σαββίδης θα πρέπει να μπουν «στις 120 δόσεις για τις επιχειρήσεις», που είναι ο τίτλος της σημερινής Realnews, η οποία αποκαλύπτει όλο το σχέδιο της κυβέρνησης για τη ρύθμιση των χρεών.
Η εφημερίδα επισημαίνει ότι η κυβέρνηση προτείνει «λύση-πακέτο για οφειλές σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία» και σημειώνει: «100.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις που βρίσκονται στο "κόκκινο" εκτιμάται ότι θα μπορέσουν να διευθετήσουν τις υποχρεώσεις τους και να εξασφαλίσουν τη βιωσιμότητά τους».

Η Realnews αναφέρει ότι είναι "στο μικροσκόπιο της τρόικας η ρύθμιση, που προβλέπεται να κατατεθεί στη Βουλή τον Οκτώβριο", ενώ προβλέπονται "αλλαγές στο πτωχευτικό δίκαιο και δικαστικές αποφάσεις-εξπρές για τις μεγάλες υπερχρεωμένες επιχειρήσεις".

Το σίγουρο είναι πως κατά τη διάρκεια της παρουσίας του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη δεν υπήρξε καμία επαφή με κάποιον από τα στελέχη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, αν και παραδοσιακά κάθε χρόνο υπήρχαν ραντεβού των ανθρώπων του ΠΑΟΚ με κυβερνητικά στελέχη την περίοδο της ΔΕΘ.

Φαίνεται πως στον ΠΑΟΚ, κυρίως ο Ιβάν Σαββίδης, το' χουν πάρει απόφαση και απλά περιμένουν να δουν πια θα είναι η συνολική πρόταση της Κυβέρνησης για τις ρυθμίσεις των χρεών. εφάπ

Ο πρωθυπουργός μετά την ομιλία του στη ΔΕΘ βρέθηκε στην παραλία της Θεσσαλονίκης μαζί με τους Γ. Ορφανό, Γ. Ιωαννίδη, Θ. Καράογλου, Στ. Καλαφάτη, Κ. Γκιουλέκα και Δ. Σταμάτη και ήπιε τον καφέ του με θέα τον Θερμαϊκό. Χωρίς την παραμικρή κουβέντα για ΠΑΟΚ...

Διαβάστε ακόμη...