Οι έδρες των αντιπάλων

Η πρόκριση τoυ ΠΑΟκ στον επόμενο γύρο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων περνάει μέσα από τέσσερα γήπεδα (μαζί με την Τούμπα), καθένα από τα οποία έχει τη δική του ιστορία.
Πηγή: sport24.gr
Οι έδρες των αντιπάλων

Αρτέμιο Φράνκι

Έτος κατασκευής: 1931 (ανακαινίστηκε το 1990)

Χωρητικότητα: 47.282 θεατές

Το παλιό Κομουνάλε για τους κάτοικους της Φλωρεντίας. Ο Αρτέμιο Φράνκι ήταν πρόεδρος της ομάδας, της ιταλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας και της UEFA. Το ρεκόρ προσέλευσης σημειώθηκε όταν το καμάρι του Φιρέντζε φιλοξένησε την Ίντερ για τη Σέριε Α το 1984. Έχει φιλοξενήσει δύο Παγκόσμια Κύπελλα (1934 και 1990). Διαφορετικοί ήρωες, ίδια ιστορικότητα, ίδια ευλαβικότητα.

  

Ρουντουρού

Έτος κατασκευής: 1989

Χωρητικότητα: 18.256 θεατές

Είναι το δημοτικό στάδιο της πόλης. Από τη Βρετάνη προέρχεται το όνομα. Ουσιαστικά τοπωνύμιο. Είναι μικρό, αλλά ήταν ακόμη μικρότερο. Οι εργασίες για την επέκτασή του, την όποια τελοσπάντων, κολλούσαν πάνω στις τοπικές αντιδράσεις. Εγκαίνια με τη νεοσύστατη (τότε) Παρί Σεν-Ζερμέν. "Είναι μία γιορτή για την πόλη και για το γήπεδο", είπε ο Λε Μπουρί μετά την κλήρωση. Ουσιαστικά το γήπεδο θέλει να συμβάλλει προς τη κατεύθυνση του ονόματος. En avant....

Tράκτορ

Έτος κατασκευής: 1968

Χωρητικότητα: 16.500 θεατές

Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο της Λευκορωσίας, και εδρεύει στην πρωτεύουσά της όπως και η ομάδα, η Ντίναμο. Σοβιετική η αρχιτεκτονική, που αναπροσαρμόστηκε και εμπλουτίστηκε εν μέρει για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 1980. Εκ νέου θεώρηση από την UEFA ΤΟ 1987 και από το 2005 ανήκε στα χέρια και τα... ρούβλια του Βλαντιμίρ Ρομάνοφ. Σκέψεις για επέκταση του γηπέδου, περνούν μέσα από την αντίστοιχη εντός αυτού, του συλλόγου.

Διαβάστε ακόμη...