Το καμάρι της Φλωρεντίας

Η προσεχής αντίπαλος του ΠΑΟΚ στους ομίλους του Europa League τα τελευταία χρόνια έχει αναγεννηθεί και έχει δημιουργήσει μια ανταγωνιστική ομάδα.
Πηγή: metrosport.gr
Το καμάρι της Φλωρεντίας

Τα αδέρφια Ντέ λα Βάλε (ιδιοκτήτες του συλλόγου) μαζί με τον προπονητή της ομάδας Βιτσέντζο Μοντέλα (Ο 40χρονος ανέλαβε την ομάδα το καλοκαίρι του 2012 προερχόμενος από την Κατάνια) έχουν δημιουργήσει μία ομάδα ανταγωνιστική που προσφέρει πλούσιο θέαμα στην Serie A τα τελευταία δύο χρόνια με δυναμική την έδρας της το ''Αρτέμιο Φράνκι, έχοντας φτάσει μια ανάσα από την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ την περσινή σεζόν, αλλά και στον τελικό του Κυπέλλου Ιταλίας, όπου έχασε με 3-1 από τη Νάπολι.

Στην Φλωρεντία συντελέστηκε η αναγέννηση και για τον Τζιουζέπε Ρόσι. Ο 27χρονος επιθετικός μετά από δύο χρόνια στα πιτς ελέω των σοβαρών του τραυματισμών, κατάφερε στην Φλωρεντία να δείξει την τεράστια του αξία. Την περσινή σεζόν ήταν η αποκάλυψη των «βιόλα» και ο άνθρωπος που τράβηξε το κουπί στην επιθετική γραμμή μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Μάριο Γκόμες μετρώντας 24 συμμετοχές και 17 γκολ συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις. Τραυματισμοί και Ρόσι είναι έννοιες ταυτόσημες και για άλλη μία σεζόν ο Ιταλόαμερικανός έχασε τρεις μήνες αφού χτύπησε ξανά στο γόνατο με συνέπεια να του στοιχήσει την παρουσία του στο Μουντιάλ της Βραζιλίας.

Η Φιορεντίνα έχει ευρωπαϊκό τίτλο και είναι κάτοχος του Κυπέλλου Κυπελλούχων τη σεζόν 1960-61, ήταν στον τελικό την επόμενη σεζόν, ενώ συμμετείχε και στον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1956-57.

Από τότε πέρασε από «χίλια κύματα», με υποβιβασμούς, χρέη, ανόδους, κάποιες επιτυχίες και την φημολογούμενη εμπλοκή της στο σκάνδαλο Calciopoli.

Η Φιορεντίνα ιδρύθηκε το 1926. Εδρεύει στην πόλη της Φλωρεντίας. Είναι από τις ισχυρότερες ομάδες του Ιταλικού ποδοσφαίρου, έχοντας συμμετάσχει 75 φορές στο Καμπιονάτο. Έχει κατακτήσει συνολικά 2 πρωταθλήματα Ιταλίας, 6 κύπελλα Ιταλίας και 1 Κύπελλο Κυπελλούχων, ενώ έχει φτάσει μέχρι τον τελικό στο Κύπελλο Πρωταθλητριών Ευρώπης το 1957 και στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ το 1990.

Διαβάστε ακόμη...