Ο «Σάλπι» γράφει τη δική του ιστορία!

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης συνεχίζει να γράφει τη δική του ιστορία στη δεύτερη την τάξη ευρωπαϊκή διοργάνωση, το κύπελλο ΟΥΕΦΑ ή Γιουρόπα Λιγκ. Πέρυσι στο πρώτο ματς με την Μπενφίκα στην Τούμπα έφτασε τα 67 ματς στο Γιουρόπα Λιγκ, αφήνοντας πίσω του τον μεγάλο Βέλγο Εντσο Σίφο (66) και πιάνοντας τον Ισραηλινό Ουαλίντ Μπαντίερ (67) στην 4η θέση.
Πηγή: thessports.gr
Ο «Σάλπι» γράφει τη δική του ιστορία!

Στο Κισινάου ξεπέρασε και τον Μπαντίερ, έφτασε στα 68 παιχνίδια στη διοργάνωση και σήμερα στην Τούμπα θα πιάσει τον Ιταλό τερματοφύλακα Βάλτερ Τζένγκα που σταμάτησε στα 69 ματς στο θεσμό.

Εφόσον ο ΠΑΟΚ δεν αυτοκτονήσει στη ρεβάνς με τη Ζίμπρου και περάσει ατούς ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, τότε ο Σαλπιγγίδης θα βρεθεί σίγουρα μόνος τους στην 3η θέση με της περισσότερες συμμετοχές στη διοργάνωση, πίσω μόνο από τους Τζιουζέπε Μπέργκομι (96) και Φρανκ Ροατ (90) που βρίσκονται ακόμη αρκετά μακριά..

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης με 92 ευρωπαϊκά ματς χρειάζεται άλλα πέντε για να πιάσει τον Κώστα Κατσουράνη (97) στην 3η θέση των κορυφαίων Ελλήνων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Πρώτος είναι πάντα ο Αντώνης Νικοπολίδης με 104 ευρωπαϊκά παιχνίδια και ακολουθεί ο Γιώργος Καραγκούνης με 102.

Εδώ και τρία χρόνια ο Σαλπιγγίδης είναι ο πρώτος σκόρερ των ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη με 30 γκολ αφήνοντας πίσω του τον Ντέμη Νικολαΐδη που είχε σταματήσει στα 26 ευρωπαϊκά γκολ, ενώ ο Βαζέχα και ο Σαραβάκος είχαν από 25

Διαβάστε ακόμη...