"Ο ΠΑΟΚ θέλει τρεις παίκτες της Πόρτο"

Συμφωνα με την πορτογαλική εφημερίδα "A bola", η οποία επικαλείται καλά πληροφορημένες προσκείμενες πηγές της στην Πόρτο, ο ΠΑΟΚ προσπαθεί να επιτύχει το δανεισμό των Σαμί, Κάρλος Εντουάρντο και Κέλβιν, οι οποίοι δεν υπολογίζονται από τον τεχνικό των "δράκων", Τζουλέν Λοπετέγκι.
Πηγή: sport24.gr
"Ο ΠΑΟΚ θέλει τρεις παίκτες της Πόρτο"

Ο Λεοσίζιο Ζούλιο Σαμί είναι επιθετικός 25 ετών και γεννήθηκε στην πορτογαλική αποικία της Αφρικής, Γουινέα - Μπισάου. Ξεκίνησε την καριέρα του από την Άβες το 2008, και ύστερα μετακινήθηκε στα νησιά Φούνσαλ για λογαριασμό της Μαρίτιμο. Αγωνίστηκε στη δεύτερη ομάδα, μέχρι το 2011 όταν και πήρε προαγωγή για την πρώτη. Σε μία τριετία σημείωσε 12 γκολ σε 81 συνολικά συμμετοχές, όντας η αιχμή του δόρατος των "θαλασσινών". Φέτος αποκτήθηκε από την Πόρτο, αλλά δεν υπολογίζεται από τον Ισπανό τεχνικό της, Τζουλέν Λοπετέγκι. Διεθνής με την εθνική ομάδα της χώρας του.
Ο Κάρλος Εντουάρντο είναι 24άχρονος αμυντικός ορμώμενος εκ του Σάο Πάολο της Βραζιλίας. Ξεκίνησε την καριέρα του το 2009 από την Ντεσπορτίβο Μπραζίλ και στα μέσα της σεζόν μεταγράφηκε στην Ιτουάνο. Η Φλουμινένεσε τον απέκτησε αλλά δεν τον εμπιστεύτηκε και δόθηκε δανεικός στην Γκρέμιο του Μπαρουέρι. Το 2010 πέρασε για πρώτη φορά στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, για λογαριασμό της Εστορίλ. Πήρε το πρωτάθλημα στη δεύτερη κατηγορία της Πορτογαλίας. Το 2013 αποκτήθηκε από την Πόρτο για τέσσερις σεζόν.
Ο Κέλβιν Ματέουζ ντε Ολιβέιρα είναι ίσως ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα των "δράκων". Γεννημένος στην πρωτεύουσα του Παρανά το 1993, Κουριτσίμπα, ο αριστεροπόδαρος μεσοεπιθετικός αποκτήθηκε το 2011 από την Πόρτο. Την πρώτη χρονιά πέτυχε 4 γκολ σε 22 συμμετοχές, αλλά τη δεύτερη δόθηκε δανεικός στην Ρίο Άβε. Πάλι γεμάτη χρονιά, έχοντας 2 γκολ σε 22 συμμετοχές, προκειμένου να επιστρέψει το 2012 στους "δράκους", χωρίς όμως βρει τη θέση του στην αρχική ενδεκάδα.

Διαβάστε ακόμη...