Μεταγραφές για εκτόνωση της κρίσης

Μεταγραφές έστω και της τελευταίας στιγµής ζήτησε από τους συνεργάτες του ο Ιβάν Σαββίδης προκειµένου να αναστραφεί το άσχηµο κλίµα εις βάρος όλων που έχει δηµιουργηθεί στις τάξεις των οπαδών του «δικεφάλου».
Πηγή: sentragoal.gr
Μεταγραφές για εκτόνωση της κρίσης

Το θέµα όµως είναι πως για να δοθεί η συγκεκριµένη εντολή του µεγαλοµετόχου προς τους Βρύζα και Αναστασιάδη, κυρίως, έπρεπε να γίνουν όσα έγιναν µετά τον αγώνα µε την Καλλονή µε τις αποδοκιµασίες οπαδών εις βάρος του, αλλά και τη δική του αντίδραση.

Η εντολή Σαββίδη για κινήσεις ενίσχυσης του «δικεφάλου» προέκυψε από τη µεταµεσονύκτια σύσκεψη που ακολούθησε τα γεγονότα έξω από το γήπεδο της Τούµπας και στην ουσία κατέδειξε το πρόβληµα λειτουργίας που υπάρχει εδώ και µήνες στον ΠΑΟΚ.

«Εγώ ποτέ δεν σας είπα να µην κάνετε µεταγραφές. Εγώ σας ζήτησα να µην γίνουν σπατάλες» είπε ο µεγαλοµέτοχος του «δικεφάλου» στους συνεργάτες του, αποδίδοντας σε αυτούς την ευθύνη για το γεγονός ότι υπάρχουν κενά στο ρόστερ της οµάδας που δεν έχουν καλυφθεί µία µόλις εβδοµάδα πριν από τη λήξη της µεταγραφικής περιόδου.

Οι άνθρωποι του «δικεφάλου» τρέχουν να προλάβουν για να ολοκληρώσουν δύο µεταγραφές µέχρι την ερχόµενη Δευτέρα και το µεγάλο ερώτηµα είναι γιατί υπήρξε τόσο µεγάλη καθυστέρηση.

Η ευθύνη πάντως ανήκει σε όλους. Και στον ίδιο το µεγαλοµέτοχο, που περίµενε τον αγώνα µε την Καλλονή για να διαπιστώσει από τη µια ότι υπάρχει ανάγκη ενίσχυσης της οµάδας του και από την άλλη έντονη δυσφορία στον κόσµο για το γεγονός ότι δεν γίνονται µεταγραφές. Περισσότερο όµως από όλους, η ευθύνη βαραίνει αυτούς που δηµιούργησαν το µεταγραφικό πλάνο του «δικεφάλου» και ήταν αρµόδιοι για την υλοποίησή του.

Ο εξορθολογισµός του µπάτζετ ήταν εξ αρχής δεδοµένη στρατηγική για τους ανθρώπους του ΠΑΟΚ και ήταν επίσης δεδοµένο ότι τα συµβόλαια των παικτών σε καµία περίπτωση δεν θα πλησίαζαν σε αυτά που έδινε η οµάδα της Θεσσαλονίκης την περασµένη σεζόν. Οι άνθρωποι του «δικεφάλου» σε πολλές περιπτώσεις µε τις οποίες ασχολήθηκαν αποφάσισαν να ρισκάρουν παίζοντας µε το χρόνο, µε την προοπτική να µειώσουν τις απαιτήσεις των ποδοσφαιριστών µε τους οποίους συζητούσαν, µια τακτική που εκ του αποτελέσµατος φαίνεται να µην απέδωσε.

Απ' ό,τι φαίνεται όµως, το µεγαλύτερο πρόβληµα που προέκυψε ήταν η έλλειψη συνεννόησης ανάµεσα στους ανθρώπους που είχαν τον κύριο λόγο στην υλοποίηση του µεταγραφικού σχεδιασµού, που αποτέλεσε τροχοπέδη σε αρκετές περιπτώσεις. Πλέον αναµένονται µε ενδιαφέρον οι κινήσεις που θα γίνουν τις επόµενες ηµέρες, αλλά και ο τρόπος που θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα ο µηχανισµός του «δικεφάλου» για να εκτονωθεί η κρίση στον ΠΑΟΚ.

Ψάχνει ενίσχυση στα αριστερά

Στον ΠΑΟΚ είναι αναγκασµένοι πλέον να κινηθούν µε γρήγορους ρυθµούς για να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ρόστερ. Η πρώτη τους προτεραιότητα είναι η απόκτηση ενός αριστερού χαφ-εξτρέµ, καθώς είναι εµφανές ότι σε εκείνη την πλευρά υπάρχουν τα µεγαλύτερα κενά.

Οι πληροφορίες λένε ότι οι άνθρωποι του «δικεφάλου» βλέπουν στην αγορά της Σκανδιναβίας και ήδη έχουν προχωρηµένες επαφές µε συγκεκριµένο ποδοσφαιριστή.

Από εκεί και πέρα φαίνεται πως υπάρχει διάθεση για την απόκτηση ενός παίκτη που αγωνίζεται στη θέση «οκτώ», ενός ακόµη µέσου µε τα στοιχεία του Εγιάλ Γκολάσα και τη δυνατότητα να βγάζει την µπάλα προς την αντίπαλη περιοχή. Αλλωστε ο ίδιος ο Αγγελος Αναστασιάδης θεωρεί ότι το πρόβληµα που αντιµετωπίζει η οµάδα του δεν έχει να κάνει µε την αµυντική της λειτουργία. «Το γκολ που δεχθήκαµε µε την Καλλονή ήταν ζήτηµα αγωνιστικής πειθαρχίας και όχι αµυντικής λειτουργίας» είπε ο Μακεδόνας τεχνικός µετά τον κυριακάτικο αγώνα. Αυτό δε σηµαίνει πάντως ότι ο ΠΑΟΚ έχει εγκαταλείψει την προσπάθεια για την απόκτηση ενός ακόµη κεντρικού αµυντικού, καθώς µέχρι τώρα οι ανάγκες καλύπτονται από παίκτες που αγωνίζονται σε άλλες θέσεις (Τζαβέλλας, Σκόνδρας ή και Μαντούρο).
Ο προπονητής του «δικεφάλου» επιµένει στα ζητήµατα πειθαρχίας και χθες έκανε συστάσεις στους παίκτες του να προσέχουν τη συµπεριφορά τους στον αγωνιστικό χώρο.
Αλλωστε είναι αυτός που θα καθορίσει τον τρόπο λειτουργίας του Δικεφάλου σε όλα τα επίπεδα και στις µεταγραφές στις περιόδους που θα ακολουθήσουν όπως όλα δείχνουν, επιλέγοντας µοντέλο µε τεχνικό διευθυντή.

Αντιµέτωπος µε την πρώτη κρίση

Ο Ιάκωβος Αγγελίδης συµµετείχε στην προχθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε ο Ιβάν Σαββίδης. Ο νέος πρόεδρος του Δικεφάλου ήταν από την πρώτη στιγµή ενηµερωµένος για την επεισοδιακή αποχώρηση του µεγαλοµετόχου από την Τούµπα µετά τον αγώνα µε την Καλλονή και η αλήθεια είναι ότι ήδη βρίσκεται αντιµέτωπος µε την πρώτη κρίση από τη στιγµή που ανέλαβε τα καθήκοντά του στον ΠΑΟΚ. Ο Αγγελίδης, που µέχρι τώρα περισσότερο ενηµερώνεται, θα αναλάβει σύντοµα δράση.

Εριξε γέφυρες προς τον οπαδό

Η αλήθεια είναι ότι το θερµό τετ α τετ που είχε µε τον οπαδό του ΠΑΟΚ αναστάτωσε τον Ιβάν Σαββίδη. Ο µεγαλοµέτοχος του Δικεφάλου πάντως δεν θέλει να δοθεί συνέχεια στο θέµα και µάλιστα σύµφωνα µε πληροφορίες προσπάθησε να έρθει σε επαφή µε τον συγκεκριµένο οπαδό για να λυθεί κάθε παρεξήγηση αλλά κάτι τέτοιο τουλάχιστον µέχρι χθες το απόγευµα δεν έγινε. Το σίγουρο πάντως είναι ότι στον αγώνα της Πέµπτης µε τη Ζίµπρου για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ θα υπάρχουν στον χώρο έξω από το αποδυτήρια του Δικεφάλου αυξηµένα µέτρα ασφαλείας προκειµένου να αποφευχθούν γεγονότα όπως το προχθεσινό.

Δεν επιβεβαιώνουν για Πασκουάτο

Μετά την εντολή Σαββίδη για µεταγραφές προέκυψε έντονη φηµολογία ότι ο ΠΑΟΚ θα ολοκληρώσει το δανεισµό του Κριστιάν Πασκουάτο από τη Γιουβέντους για να καλύψει το κενό που υπάρχει στη µεσοεπιθετική γραµµή του. Ωστόσο, οι πληροφορίες αυτές δεν επιβεβαιώθηκαν από την «ασπρόµαυρη» ΠΑΕ.

Εµµένει στην απόφασή του ο Πάµπλο Γκαρσία

Η τοποθέτηση του Αγγελου Αναστασιάδη στο θέµα του Πάµπλο Γκαρσία θεωρήθηκε από πολλούς «άδειασµα» του Ουρουγουανού από τον Μακεδόνα τεχνικό. «Εθεσε εαυτόν εκτός οµάδος» δήλωσε ο προπονητής του ΠΑΟΚ, µη θέλοντας να µπει στην ουσία του ζητήµατος. Από την πλευρά του Γκαρσία πάντως δεν δόθηκε συνέχεια στο θέµα και δεν υπήρξαν σχόλια για τη δήλωση αυτή. Ο Γκαρσία παραµένει στην Ελλάδα και εµµένει στην απόφασή του να ακολουθήσει καριέρα προπονητή, έστω και αν η απόπειρα να µαθητεύσει κοντά στον Αγγελο Αναστασιάδη δεν απέδωσε τα αναµενόµενα.

Διαβάστε ακόμη...