Μικρά-μικρά από την Μολδαβία

Θα ειναι ο Σαββίδης στο γήπεδο; Ποιο ήταν το παράπονο των ανθρώπων του ΠΑΟΚ στην χθεσινή προπόνηση; Ποια ήταν η παρουσία του Αγγελίδη στην χθεσινή προπόνηση; Διαβάστε μικρά παραλειπόμενα από την Μολδαβία.
Πηγή: metrosport.gr
Μικρά-μικρά από την Μολδαβία

Δύσκολα ο Σαββίδης

Επίσημη ενημέρωση δεν υπήρξε από την ΠΑΕ ΠΑΟΚ αλλά σύμφωνα με πληροφορίες ο Ιβάν Σαββίδης είναι εξαιρετικά απίθανο να βρεθεί σήμερα στην Μολδαβία για να παρακολουθήσει την αναμέτρηση. Αυτό τουλάχιστον πληροφορήθηκαν οι άνθρωποι της Ζίμπρου όταν ζήτησαν από τους διοικούντες του Δικεφάλου να μάθους αν ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ θα είναι σήμερα στο γήπεδο. Αξίζει να σημειωθεί πως έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι γηπεδούχοι για το αν ο Σαββίδης θα δώσει το «παρών» σήμερα στο γήπεδο.

Παράπονα για τα... νερά

Νερά συσκευασίας 1,5 λίτρου εμφάνισαν χθες στην προπόνηση οι φροντιστές της Ζίμπρου για τους παίκτες της ομάδας του Δικεφάλου και αυτό προκάλεσε τα παράπονα των φροντιστών του ΠΑΟΚ. Με τη βοήθεια της μεταφράστιας ζήτησαν μικρά μπουκαλάκια νερό και όχι αυτές τις μεγάλες συσκευασίες. Σε κάθε περίπτωση για τον σημερινό αγώνα θα βρεθεί η άκρη και έτσι το πρόβλημα περιορίστηκε μόνο στην χθεσινή προπόνηση.

Προσιτός ο Αγγελίδης

Για τον Ιάκωβο Αγγελίδη αυτό είναι το πρώτο του επίσημο παιχνίδι με την ιδιότητα του προέδρου της ΠΑΕ. Στην προπόνηση φρόντισε να βρεθεί στο ένα πέταλο όπου είχαν βρεθεί οι οπαδοί του ΠΑΟΚ που ταξίδεψαν οδικώς από την Θεσσαλονίκη και τους χαιρέτισε έναν προς έναν με χειραψία. Έκανε μια βόλτα και περιμετρικά του αγωνιστικού χώρου. Με το τέλος της προπόνησης και συνοδευόμενος και από άλλους ανθρώπους της ΠΑΕ, παραβρέθηκε στο δείπνο που παρέθεσε προς τιμή των ανθρώπων του ΠΑΟΚ η διοίκηση της Ζίμπρου όπου και ανταλλάχθηκαν και τα σχετικά δώρα.

Κερκίδες και... εργατικές κατοικίες

Το γήπεδο της Ζίμπρου μπορείς άνετα να το χαρακτηρίσεις «συμμαζεμένο» και συμπαθητικό για τα δεδομένα της Ανατολικής Ευρώπης. Ένα γήπεδο χωρητικότητας 10.500 ατόμων με κερκίδες που περιβάλλουν όλο τον αγωνιστικό χώρο. Αυτό που ξεχωρίζει ως εικόνα είναι πως απέναντι από την θυρα των επισήμων, το μάτι σου δεν πέφτει στην κερκίδα αλλά στις επιβλητικές αλλά και παμπάλαιες εργατικές κατοικίες που υψώνονται και καθηλώνουν το βλέμμα του θεατή. Το γήπεδο της Ζίμπρου είναι έξω από το κέντρο της πόλης, έχει εύκολη πρόσβαση ενώ υπάρχουν δίπλα και τα βοηθητικά γήπεδα. Αξίζει να σημειωθεί, ότι την ώρα που ο ΠΑΟΚ πήγαινε για την προπόνηση του, τα εκδοτήρια παρέμεναν ανοικτά για να εξυπηρετήσουν τον κόσμο. Αρκετοί φίλοι της Ζίμπρου ήταν εκεί για να πάρουν το εισιτήριο τους που κοστίζει 2,5 ευρώ!

Θυμίζει κάτι από... Ευρώπη

Στο άκουσμα της λέξης «Μολδαβία» το μυαλό όλων πηγαίνει σε μια υπο-ανάπτυκτη χώρα, με χαμηλό βιοτικό επίπεδο και εικόνες από την παλιά ΕΣΣΔ. Η αλήθεια είναι ότι και εγώ με αυτή την προδιάθεση ταξίδεψα στο Κισινάου όπου σήμερα ο ΠΑΟΚ δίνει τον σημαντικό αγώνα με την Ζίμπρου. Έχοντας επισκεφτεί και την Ουκρανία και το Καζακστάν, μπορώ να γράψω με κάθε βεβαιότητα, ότι οι Μολδαβοί είναι πιο κοντά στο να τους χαρακτηρίσουμε... Ευρωπαίους. Όχι επειδή γεωγραφικά είναι πιο κοντά στην χώρα μας. Οι εικόνες που αποτυπώνεις κάνοντας μια βόλτα στο κέντρο της πόλης, δε διαφέρουν από εκείνες μιας επαρχιακής πόλης στην Ελλάδα. Φυσικά όπως σε κάθε πρώην χώρα της ΕΣΣΔ οι αντιθέσεις είναι ξεκάθαρες. Μπορείς δηλαδή να δεις να περνά δίπλα σου λεωφορείο της δεκαετίας του 60' και ξαφνικά να το προσπερνά ένα πολυτελές τζιπ. Μπαίνοντας στην πόλη μπορείς να αντικρίσεις τεράστια κτιρια, εργατικές κατοικίες από την εποχή της Ενωμένης Σοβιετικής Ένωσης και λίγα χιλιόμετρα πιο πέρα σύγχρονα κτίρια και εμπορικά κέντρα. Η ουσία είναι πως με ευρώ στην τσέπη αισθάνεσαι... πλούσιος. Χαρακτηριστικό παράδειγμα; Την ίδια πορτοκαλάδα που αγοράζεις στην Ελλάδα 1,20 ευρώ εδώ την απολαμβάνεις με 0,27. Για τους θεριακλήδες; Το πακέτο τσιγάρα που στην Ελλάδα το πληρώνεις 3,4 ευρώ εδώ το βάζεις στην τσέπη με 0,9 ευρώ.

Οι άνθρωποι ζεστοί, προσιτοί, εξυπηρετικοί. Αλλά όπως και σε κάθε χώρα που η φτώχεια κυριαρχεί και ο μισθός είναι για κλάματα, ανθεί και ο τζόγος. Σε κάθε στενό και από ένα καζίνο. Όπως και σε κάθε δρόμο και από ένα περίπτερο όπου μπορείς να αγοράσεις τα πάντα χωρίς να νιώσεις ότι ξοδεύεις χρήματα.

Διαβάστε ακόμη...