«ΠΑΟΚ από… αντίδραση»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο αθλητής του στίβου, Περικλής Ιακωβάκης.
Πηγή: arenafm.gr
«ΠΑΟΚ από… αντίδραση»

Μίλησε μεταξύ άλλων για την εκλογή του στην επιτροπή των Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου, για το μέλλον του αλλά και για το πώς έγινε φίλαθλος του ΠΑΟΚ.
Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Περικλής Ιακωβάκης:
Για την εκλογή στην επιτροπή των Αθλητών της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Στίβου:
" Έχει ξεκινήσει από την ΔΟΕ και βάζουν ψηφοφορία διαπιστευμένοι αθλητές για να διαλέξουν τους εκπρόσωπους τους προς του αρμόδιους φορείς. Αυτή την κίνηση την έχει κάνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία στίβου και την έχει υιοθετήσει και η Ευρωπαϊκή. Πληροφορήθηκα και εγώ χθες πως είμαι στους εκλεγμένους. Είναι 10 οι υποψηφιότητες, 10 άνδρες, 10 γυναίκες, πρέπει να είναι ένας από κάθε χώρα αλλά κατά τα άλλα ψηφίζουν μόνο οι αθλητές. Περιμένω τώρα εγώ να δω πότε θα κάνουμε την πρώτη συνάντηση για να ξεκινήσει αυτή η ιστορία. Εγώ λόγω τραυματισμού δεν κατάφερα να είμαι στην Ζυρίχη και να το υποστηρίξω. Είναι εντελώς διαφορετικό να έχεις μια φυσική παρουσία εκεί. Με εξέπληξε που εκλέχτηκα. Όταν δήλωσα συμμετοχή περίμενα να είμαι και στην Ζυρίχη και δεν περίμενα να βγω αφού δεν ήμουν εκεί".
Για τους αγώνες στην Ζυρίχη:
" Οι φουρνιές έρχονται και παρέρχονται. Έφυγε μια φουρνιά καλών αθλητών και έρχονται άλλοι. Υπάρχουν αθλητές που είτε ξεπετάγονται, είτα μεσουρανούν. Έρχονται και φεύγουν οι γενιές. Οι αγώνες έχουν καλούς αθλητές κατά μέσο όρο. Οι επιδόσεις γα την πρόκριση στον τελικό ήταν πολύ καλές. Αυτές οι επιδόσεις φαίνεται πως κούρασαν τους αθλητές και δεν είχαν τις δυνάμεις για την τρίτη κούρσα. Ο πρωταθλητής όμως βγαίνει στον τελικό. Εκεί κρίνονται όλα. Είχε μεγάλη βροχόπτωση και δύσκολες συνθήκες και ο Ελβετός ήταν τελικά ο πιο άξιος για να βγει πρωταθλητής Ευρώπης".
Για την τέταρτη θέση:
" Μακριά η τέταρτη θέση! Λες στο τσακ έμεινα από έξω. Δεν πήρα το μετάλλιο . Η άλλη χειρότερη είναι η ένατη θέση που σε αφήνει έξω από τον τελικό".
Για το ρεκόρ του:
" Το 47:82 είναι η 25η επίδοση στον κόσμο και η τέταρτη στον κόσμο. Το έκανα στο μίτινγκ της Οσάκα. Κάτω από τα 48 δευτερόλεπτα έχω τρέξει συνολικά τρεις φορές".
Για το τι σκέφτεται να κάνει στο μέλλον:
"Φέτος είναι η τελευταία μου σεζόν και ήθελα να τελειώσω με μια καλή κούρσα. Έχω μεγαλώσει και το σώμα μου δεν αντέχει στην καθημερινή ένταση. Έχω κάποιες δεύτερες σκέψεις και ίσως κάνω μια δεύτερη προσπάθεια που δεν την έχω αποφασίσει ακόμα. Μπορεί να πάρουμε την διοργάνωση του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου στο Ηράκλειο και κάποιοι από την ομοσπονδία που έδωσαν την ιδέα να κάνω μια τελευταία χρονιά και να με τιμήσουν εκεί. Αυτό γυρνάει στο μυαλό μου. Ακόμα όμως δεν έχω πάρει την τελική απόφαση".
Για την πρώτη συμμετοχή του στην Εθνική:
"Πρώτη συμμετοχή στην Εθνική ήταν τον Ιούνιο το 1997″.
Για το πώς έγινε φίλαθλος του ΠΑΟΚ:
"Όταν ήμασταν στο δημοτικό τότε υπήρχε το διπλό Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός. Εγώ με έναν συμμαθητή μου προφανώς από αντίδραση έγινα ΠΑΟΚ. Τότε, είχε μεγάλη ομάδα στο μπάσκετ και κόντραρε τον Άρη ενώ κέρδισε και ένα ευρωπαϊκό παιχνίδι με την Μαλίν στο ποδόσφαιρο. Μπορεί να ήταν και το Ευρωπαϊκό με την Νάπολι και μου βγήκε έτσι. Δεν είμαι φανατικός βέβαια. Δεν έχουμε στον στίβο την έννοια του συλλόγου. Είμαστε περισσότεροι αθλητές και οι σύλλογος της καρδιάς μας είναι η Εθνική ομάδα. Εκεί είναι οι μεγάλοι αγώνες. Η ομάδα της καρδιάς μου είναι η Εθνική. Μια περίοδο είχα και διαρκείας στον Πανιώνιο επειδή είναι κοντά στο σπίτι μου".
Για το αν έχει πάει στην Τούμπα:
"Δεν έχει τύχει να πάω στην Τούμπα κυρίως λόγω προπονήσεων".
Για τις αναμνήσεις του από την Θεσσαλονίκη:
"Μια από τις ωραιότερες στιγμές στην καριέρα μου ήταν εκείνο το Σαββατοκύριακο της Θεσσαλονίκης που είχε γεμίσει το γήπεδο. Έβλεπε ο κόσμος τότε τον Γιουσέιν Μπόλτ. Τέτοιο παλμό και τόσο πολύ κόσμο ήταν από τις κορυφαίες στιγμές που έχω ζήσει".

Διαβάστε ακόμη...