H απρέπεια του Βιτόρ και το αυτονόητο από τον Αναστασιάδη

Θέλει να φύγει ο Βιτόρ; Στο καλό... Ξεκάθαρα πράγματα. Ο Πορτογάλος έκανε την μέγιστη απρέπεια και αυτό είναι ξεκάθαρο. Απλά έτυχε να την κάνει στον Άγγελο Αναστασιάδη που έχει μεταξύ άλλων και φανατικούς εχθρούς.
Πηγή: metrosport.gr
H απρέπεια του Βιτόρ και το αυτονόητο από τον Αναστασιάδη

Γιατί αν το έκανε για παράδειγμα στον Στέφενς, όλοι θα αποθέωναν τον Ολλανδό αν αποφάσιζε να διώξει τον Πορτογάλο. Μην κρυβόμαστε πίσω από το δάκτυλό μας. Ο Αναστασιάδης έκανε το αυτονόητο απέναντι στον Πορτογάλο. Πώς έχουν τα πράγματα;

Στην προπόνηση της Δευτέρας. Ο Άγγελος Αναστασιάδης ζήτησε από τους παίκτες του να εκτελέσουν μια συγκεκριμένη άσκηση: αφού περνούσαν ένα εμπόδιο έπρεπε να τελειώσουν τη φάση με δυνατό σουτ. Ο Βιτόρ προτιμούσε να κάνει πλασέ. Ο Αναστασιάδης του ζήτησε να εκτελεί την άσκηση όπως τη ζήτησε λέγοντας «με δουλεύεις; Άλλα ζητώ και άλλα κάνεις..» με τον Πορτογάλο να του απαντά: «έτσι το κάνω εγώ...». Ο Αναστασιάδης του ζήτησε να αποχωρήσει και ακολούθησε το ξέσπασμα του Πορτογάλου. Άρχισε να κλωτσά τις μπάλες και ό,τι άλλο έβρισκε μπροστά του ενώ το ίδιο έκανε στα αποδυτήρια με τον Βρύζα να τον ακολουθεί και να προσπαθεί να τον ηρεμήσει. Ο Πορτογάλος, είχε «χαλαστεί» επειδή ο Αναστασιάδης δεν τον είχε βάλει στην αρχική ενδεκάδα στο φιλικό με την Ίντερ και η έκρηξη ήρθε την Δευτέρα. Πλέον τον λόγο έχει η διοίκηση. Ο Βρύζας ήταν μπροστά στο επεισόδιο. Δικαιολογίες δεν χωρούν. Στήριξη στην απόφαση του προπονητή αλλιώς θα μιλάμε για ξεκάθαρο τρύπημα

Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι δεν στέκομαι στον Αναστασιάδη. Δεν με ενδιαφέρει το πρόσωπο. Απλά αυτός είναι στην παρούσα φάση ο προπονητής του ΠΑΟΚ. Τον αντιμετωπίζω ως προπονητή της ομάδας μου αυτή τη στιγμή. Στέκομαι λοιπόν απέναντι στον θεσμό του προπονητή και αυτή είναι η βάση για το σχόλιο μου σήμερα.
Η ερώτηση μου σαφής: Ποιον ΠΑΟΚ θέλουμε; Θέλουμε έναν ΠΑΟΚ με ξεκάθαρους κανόνες στα αποδυτήρια; Θέλουμε έναν ΠΑΟΚ που θα έχει ένα αφεντικό στα αποδυτήρια; Θέλουμε έναν ΠΑΟΚ που οι καλοπληρωμένοι ποδοσφαιριστές του θα γνωρίζουν ποια είναι τα όρια τους;

Ή θέλουμε έναν ΠΑΟΚ που ο κάθε παίκτης θα κάνει ότι γουστάρει; Ότι με μια συγνώμη θα μπορεί να θεωρεί ένα θέμα λήξαν όταν αυτό όμως είναι επανάληψη περσινών παρόμοιων περιστατικών;
Διαβάζω και ακούω διάφορες απόψεις. Ότι ο Αναστασιάδης επειδή δεν έχει λύσεις στα στόπερ έπρεπε να βάλει πάνω απ' όλα την ομάδα και όχι τον εγωισμό του και να πάρει τους δυο παίκτες στην αποστολή.
Μα, την ομάδα έβαλε πάνω απ' όλα με αυτή την άποψη του. Όποιος δεν το καταλαβαίνει είναι στενόμυαλος ή εμπαθής με τον προπονητή του.
Η χρονιά δεν τελειώνει στο ματς της Πέμπτης. Αλλά αν έπαιρνε τον Βιτόρ και τον Τζαβέλλα στην αποστολή ένα είναι σίγουρο: ο Αγγελος θα είχε ήδη χάσει όλη τη χρονιά γιατί πολύ απλά θα είχε χάσει τα αποδυτήρια...

Δεν μπορείς να προσπεράσεις πειθαρχικά παραπτώματα με την λογική ότι δεν έχω άλλους στόπερ. Γιατί έτσι δείχνεις σε όλα τα αποδυτήρια ότι είσαι "μικρός" και λιγόψυχος.
Με αυτή την απόφαση που πήρε ο Αναστασιάδης κέρδισε ήδη τα αποδυτήρια. Γιατί έδειξε ότι δεν έχει χαϊδεμένα παιδιά. Έδειξε ότι είναι ίσος προς όλους. Έδειξε επίσης ένα πράγμα: ότι πάνω απ΄όλα τον ενδιαφέρει η ομάδα και ομάδα σημαίνει πειθαρχία, σημαίνει ξεκάθαροι ρόλοι, σημαίνει "εγώ είμαι το αφεντικό εδώ μέσα"

Αν ο Αναστασιάδης έκανε τα στραβά μάτια σε έναν παίκτη (σήμερα ήταν ο Βιτόρ θα μπορούσε να είναι άλλος) που τα σπάει, βρίζει, χτυπά και κλωτσά ότι βρίσκει μπροστά του, τότε ο προπονητής θα είχε χάσει οριστικά τον σεβασμό των ποδοσφαιριστών.

Αν ο Αναστασιάδης έκανε τα στραβά μάτια σε έναν παίκτη που πέρσι μιλούσε πολύ - στον Τζαβέλλα αναφέρομαι- αλλά δεν άλλαξε στάση παρά τα όσα έλεγε στην Ολλανδία, τότε κυρίως θα έκανε κακό στον ιδιο τον παίκτη.

Ο Βιτόρ και ο Τζαβέλλας πρέπει -αν θέλουν να κάνουν καλό στον εαυτό τους πρώτα απ' όλα- να μπουν στην διαδικασία και να σκεφτούν ένα πράγμα: δεν τον ενδιαφέρει τον Αναστασιάδη ότι θα ήταν ενδεκαδάτοι την Πέμπτη. Τον ενδιαφέρει να μπουν στη διαδικασία να σκεφτούν ότι είναι μέλη μιας ομάδας και όχι μιας άναρχης παρέας κακομαθημένων ποδοσφαιριστών.
Εγώ προσωπικά αυτόν τον ΠΑΟΚ θέλω. Την "ομάδα" και όχι ένα σύνολο όπου η ασυλία, το χάιδεμα και ο "ωχ αδελφισμός" κυριαρχεί στα αποδυτήρια.

Κλείνω με κάτι που είμαι απόλυτα βεβαιος. Αύριο ο ΠΑΟΚ θα περάσει αέρας από την έδρα της Ζίμπρου. Γιατί αυτό το περιστατικό έκανε καλό στην ομάδα. Δεν αναφέρομαι στην απουσία των δυο παικτών αλλά στο ότι οι υπόλοιποι παίκτες κατάλαβαν ότι ο προπονητής είναι δίκαιος.

Γιώργος Ζαΐρης

Διαβάστε ακόμη...