Τον καμαρώνουν…

Ο Κώστας Τσεσμετζίδης κατάφερε να συνδυάσει πρωταθλητισμό με την ομάδα χάντμπολ και αξιοζήλευτη επίδοση στις πανελλήνιες εξετάσεις.
Πηγή: paok24.com
Τον καμαρώνουν…

Γέννημα - θρέμμα των ακαδημιών του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Τσεσμετζίδης αποτελεί από πέρσι αναπόσπαστο μέλος της ανδρικής ομάδας του Δικέφαλου και θεωρείται ένα από τα σημαντικότερα ταλέντα του ελληνικού χάντμπολ.

Πολύ συγκροτημένο παιδί, έβαλε στόχο να εισαχθεί στο Πολυτεχνείο, χωρίς ωστόσο να εγκαταλείψει το χάντμπολ.

Είναι χαρακτηριστικό, ότι στα ταξίδια της ομάδας κατά την περσινή περίοδο ο Τσεσμετζίδης είχε μαζί του τα βιβλία του και διάβαζε όποτε είχε την ευκαιρία, είτε μέσα στο λεωφορείο, είτε στο ξενοδοχείο που κατέλυε η αποστολή.

Προπονήσεις έχανε μόνο όταν είχε φροντιστήριο και φυσικά ήταν παρών στους αγώνες, με εξαίρεση εκείνους που έχασε λόγω θλάσης στο μηρό, προς το τέλος της σεζόν. Συνολικά είχε 11 γκολ σε 19 αγώνες...

Παράλληλα, είχε υποχρεώσεις και με την εθνική εφήβων ταξιδεύοντας τον Ιανουάριο στη Σουηδία για την προκριματική φάση του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Και εκεί με ένα βιβλίο στο χέρι ήταν.

Το αποτέλεσμα της επιμονής του ήταν να πιάσει 17.600 μόρια στις πανελλήνιες εξετάσεις και έτσι βρίσκεται πολύ κοντά στο στόχο του που είναι η εισαγωγή στην Πολυτεχνική σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως είναι φυσικό όλοι στον ΠΑΟΚ καμαρώνουν για τις επιδόσεις του Τσεσμετζίδη, που απέδειξε ότι με θέληση όλα γίνονται.

Στη νέα σεζόν, ο 18χρονος αθλητής θα μοιραστεί τη θέση του δεξιού εξτρέμ με τον Λευτέρη Ιωαννίδη και τον Βαγγέλη Αραμπατζή. Φέτος, που δεν θα τον βαραίνει το άγχος των πανελληνίων εξετάσεων, είναι φυσιολογικό να δείξει ακόμη περισσότερα πράγματα μέσα στο γήπεδο.

Διαβάστε ακόμη...