Αφιέρωμα της Fifa στον Σαλπιγγίδη...

Με αφορμή τα γενέθλια του Δημήτρη Σαλπιγγίδη που πλησιάζουν (18/8), η fifa φιλοξενεί στην επίσημη ιστοσελίδα της ένα αφιέρωμα στον παίκτη του Δικεφάλου...
Πηγή: fifa.com
Αφιέρωμα της Fifa στον Σαλπιγγίδη...

Σε αυτό χαρακτηριστικά αναφέρεται:

«Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης εκπροσώπησε την Ελλάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010, στην πρώτη φορά που η Εθνική Ελλάδας είχε εμφανιστεί στο Μουντιάλ μετά από 16 χρόνια. O γρήγορος εξτρέμ πέτυχε το πρώτο γκολ της χώρας του στη Νότια Αφρική - και στην ιστορία του θεσμού - στο ματς με τη Νιγηρία στη φάση των ομίλων, και συνέβαλε στην πρόκριση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας το 2014, όπου οι Έλληνες έφτασαν στους "16".

Επίσης αγωνίστηκε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του 2008 και του 2012, σκοράροντας κατά της Πολωνίας και της Γερμανίας στην τελευταία διοργάνωση, ενώ συμμετείχε και στο Ολυμπιακό Τουρνουά Ποδοσφαίρου των ανδρών το 2004 στην Αθήνα. Ο Σαλπιγγίδης έχει περάσει ολόκληρη την καριέρα του στο ελληνικό ποδόσφαιρο, ξεκινώντας από την Θεσσαλονίκη και τον ΠΑΟΚ και αργότερα βρέθηκε στη Λάρισα, στην Καβάλα και στον Παναθηναϊκό, με τον οποίο διεκδίκησε τον τίτλο της Superleague και του ελληνικού κυπέλλου.

Επέστρεψε στον ΠΑΟΚ το 2010.

Δείτε το σχετικό δημοσίευμα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...