Πάει για κάτι… πρωτόγνωρο

Την άλλη βδομάδα ο ΠΑΟΚ ξεκινά στο Γιουρόπα Λιγκ κι εφόσον κυλήσουν όλα ομαλά και περάσει την Ζίμπρου, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο να δρέψει τους καρπούς της προσπάθειες που έγινε τα προηγούμενα χρόνια με τις τρεις πορείες στους 32 της διοργάνωσης!
Πηγή: thessports.gr
Πάει για κάτι… πρωτόγνωρο

Δεν είναι καθόλου απίθανο, να είναι ο ΠΑΟΚ ένας από τους επικεφαλής των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, αφού καταφέρει να πλασαριστεί στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας της διοργάνωσης, κάτι πραγματικά μοναδικό και εκπληκτικό!

Στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ συμμετέχουν 48 ομάδες, χωρισμένες σε 4 γκρουπ δυναμικότητας.Αυτή τη στιγμή, ο ΠΑΟΚ είναι 15ος στους 48 που αναμένεται να ξεκινήσουν στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να κερδίσει τρεις θέσεις, να φτάσει στη 12η θέση για να μπει στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας και βέβαια να έχει πιο εύκολους αντιπάλους στους ομίλους.

Οι ομάδες που βρίσκονται στο 10 γκρουπ σήμερα είναι : Σεβίλλη, Λιόν, Ίντερ, Τότεναμ, Αϊντχόφεν, Ντιναμό Κιέβου, Μπιλμπάο, Βιγιαρέαλ, Τβέντε, Φιορεντίνα, Μέταλιστ και Λιλ, ενώ στο 2ο γκρουπ, πριν τον ΠΑΟΚ βρίσκονται Κοπεγχάγη και Σταντάρ Λιέγης.Στην πράξη, ο ΠΑΟΚ να αποκλειστούν τρεις από τις Λιον (παίζει με την Άστρα), Ίντερ (παίζει με την Στιάρναν), Τβέντε (παίζει με την Καραμπάγκ), Αϊντχόφεν (παίζει με την Σαχτιόρ), Τότεναμ (παίζει με την ΑΕ Λεμεσού), Βιγιαρεάλ (παίζει με την Αστάνα) ή Μέταλιστ (παίζει με την Ρουχ).

Βεβαίως δεν είναι εύκολο να αποκλειστούν τρεις ομάδες από αυτούς τους αντιπάλους, αλλά θεωρητικά οι πιθανότητες υπάρχουν.Αξίζει να σημειωθεί ότι η τελευταία του 1ου γκρουπ ειναι η Λιλ με 45.300 βαθμούς, ενώ ο ΠΑΟΚ έχει 37.720.Ακόμα και τώρα είναι επίκαιρη η ζημιά που έπαθε ο ΠΑΟΚ από την Ραπίντ Βιέννης πριν 2 χρόνια.

Αν είχε περάσει τους Αυστριακούς κι έκανε μια νορμάλ πορεία ως τους 32, ο ΠΑΟΚ θα ήταν τώρα σίγουρα στο 1ο γκρουπ δυναμικότητας του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ θα ήταν 100% ισχυρός στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ (αν κι εφόσον παίξει).

Διαβάστε ακόμη...