«Φωνάζει» για μεταγραφές o ΠΑΟΚ

Η διαφορά ποιότητας ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν γνωστή πριν από την έναρξη του χθεσινού φιλικού και, παρά τη φιλότιμη προσπάθεια του ΠΑΟΚ, έγινε εμφανής και στο μεγαλύτερο μέρος του χθεσινού αγώνα με τη Νάπολι.
Πηγή: sentragoal.gr
«Φωνάζει» για μεταγραφές o ΠΑΟΚ

Η ήττα με 2-0 από τη Νάπολι σίγουρα δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ντροπιαστική, θα πρέπει, όμως, ο Αγγελος Αναστασιάδης και οι διοικούντες του «Δικεφάλου» να πάρουν το μήνυμα εν όψει του πρώτου αγώνα για τα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ (στις 21 Αυγούστου).

Ομάδα με την ποιότητα της Νάπολι, βέβαια, δεν θα αντιμετωπίσει ο ΠΑΟΚ, το χθεσινό παιχνίδι όμως... φώναξε ότι χρειάζεται ενίσχυση με μεταγραφές σε αρκετές θέσεις και βελτίωση της μεσοαμυντικής λειτουργίας του, αν θέλει να πετύχει τους στόχους του σε Ελλάδα και Ευρώπη. Το ίδιο θα λέγαμε ακόμα και αν ο Κουλούρης ευστοχούσε στη φάση του αγώνα για τον ΠΑΟΚ, στο 70ό λεπτό, όταν και γλίστρησε πριν στείλει την μπάλα στα δίχτυα από πλεονεκτική θέση, ή αν ο Αθανασιάδης νικούσε τον Κολόμπο λίγα λεπτά αργότερα. Οι καλές στιγμές του δευτέρου μισού της αναμέτρησης δεν μπορούν να κρύψουν τις συγκεκριμένες αδυναμίες.

Τα πρώτα πέντε λεπτά του αγώνα αποδείχτηκαν... εφιαλτικά για τον ΠΑΟΚ, καθώς οι γηπεδούχοι μπήκαν στο παιχνίδι ιδιαίτερα ορεξάτοι και εκμεταλλεύτηκαν το πρόβλημα συνεργασίας ανάμεσα σε Κατσικά και Βίτορ. Από λάθος του τελευταίου και ύστερα από εξαιρετική κάθετη πάσα του Χάμσικ, ο Καγιεχόν πλάσαρε έξοχα τον Γιακουμή ανοίγοντας το σκορ μόλις στο 3ο λεπτό. Ο Αγγελος Αναστασιάδης σηκώθηκε όρθιος και τα «έχωσε» στους παίκτες του για την ερασιτεχνική αμυντική λειτουργία τους στη συγκεκριμένη φάση. Οι φωνές του Ελληνα τεχνικού σε συνδυασμό με το γεγονός ότι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο του ΠΑΟΚ βρήκε τα πατήματά του μετά το πέρας του πρώτου δεκάλεπτου άλλαξαν την εικόνα του αγώνα.

Οι παίκτες του «Δικεφάλου» ισορρόπησαν το παιχνίδι και μπορεί να μην έθελξαν -με εξαίρεση ορισμένες ατομικές προσπάθειες του Μακ- με την απόδοσή τους επιθετικά, όμως κράτησαν με σχετική άνεση τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Γιακουμή. Οταν χρειάστηκε, πάντως, ο Ελληνας τερματοφύλακας φώναξε «παρών», με πιο χαρακτηριστική περίπτωση την επέμβασή του στο πλασέ του Χάμσικ στο 26' λεπτό. Πολύ καλή παρουσία για την ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη στο πρώτο ημίχρονο είχε ο νεαρός Τσανδάρης, κυρίως μόλις απέβαλε το τρακ της παρουσίας του σε ένα τόσο ιστορικό γήπεδο.

Οι πολλές αλλαγές που έκαναν οι δύο προπονητές είχαν ως αποτέλεσμα να πέσει ο ρυθμός του αγώνα στο δεύτερο ημίχρονο και από τις δύο ομάδες. Μετρημένες στα δάχτυλα οι καλές στιγμές, με τον ΠΑΟΚ να έχει την ευκαιρία του Κουλούρη (στο 70') και τη Νάπολι να φτάνει πολύ κοντά στο γκολ ένα λεπτό αργότερα, όταν και από το πλασέ του νεοεισελθέντα Πάντεφ η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Γιακουμή. Το τελικό 2-0 διαμορφώθηκε στις καθυστερήσεις με σουτ του Ραντόσεβιτς από το ύψος της μικρής περιοχής.

Το γαϊτανάκι με Ινσαουράλντε

Μέσα σε διάστημα λιγότερο των 24 ωρών εμφανίστηκαν δημοσιεύματα με τίτλο «Eρχεται ο Ινσαουράλντε» και λίγο αργότερα άλλα δημοσιεύματα με τίτλο «Δεν θέλει τον Ινσαουράλντε ο ΠΑΟΚ». Τα πράγματα μοιάζουν μπερδεμένα, όμως στην πραγματικότητα είναι πολύ απλά. Ο ΠΑΟΚ θα ήθελε τον Ινσαουράλντε, αλλά γνωρίζει ότι αν το εκδηλώσει, η Σπαρτάκ θα προσπαθήσει να το εκμεταλλευτεί και να βγάλει το μεγαλύτερο δυνατό οικονομικό όφελος.

Ο Ινσαουράλντε θέλει να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, έχει ρίξει κατά πολύ τις απολαβές του, αλλά όσο η Σπαρτάκ δεν υποχωρεί, παραμένει στη Μόσχα, έχοντας μάλιστα και ρόλο βασικού στην πρεμιέρα του ρωσικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ περιμένει από τον Ινσαουράλντε να... «καθαρίσει την μπουγάδα» με τη Σπαρτάκ (οι Ρώσοι ψάχνουν να βρουν ομάδα που θα πλήρωνε για τον «Ελ Τσάκο» αλλά δεν τα έχουν καταφέρει) και παράλληλα εξετάζει και άλλες περιπτώσεις, καθώς τα χρονικά περιθώρια μικραίουν και η ανάγκη απόκτησης κεντρικού αμυντικού είναι δεδομένη από την πρώτη στιγμή.

Διαβάστε ακόμη...