«Ρόλο κομπάρσου ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 μίλησε ο πρώην διεθνής ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ, Γιώργος Σκαρτάδος. Με αφορμή την Σαββατιάτικη (02/08)φιλική αναμέτρηση του "Δικεφάλου" θυμήθηκε τους αγώνες με την ομάδα του Ντιέγκο Μαραντόνα.
Πηγή: arenafm.gr
«Ρόλο κομπάρσου ο ΠΑΟΚ»

Παράλληλα, σχολίασε και την φετινή ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη και τόνισε πως φέτος όπως όλα δείχνουν θα έχει τον ρόλο του κομπάρσου στο Ελληνικό πρωτάθλημα.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Γιώργος Σκαρτάδος:

Για την φιλική αναμέτρηση με την Νάπολι:"Έρχονται αναμνήσεις 25 ετών. Ήταν από τις πιο όμορφες και περίεργες γιατί όταν έχεις να αντιμετωπίσεις μια ομάδα με Μαραντόνα και Καρέκα, όλοι μας είχαν ξεγραμμένους και έλεγαν ότι θα τρώγαμε πάρα πολλά γκολ. Θυμάμαι μέσα στην Νάπολι, σε μια γωνία στο κόρνερ είχαμε κόσμο. Ο Μαραντόνα πήγε να χτυπήσει ένα κόρνερ από την αριστερή πλευρά και του πετούσαν αντικείμενα. Όλο το γήπεδο ξεσηκώθηκε και τους γιούχαρε. Επίσης, θυμάμαι τον Μαραντόνα να κάνει ζέσταμα και να περνάει την μπάλα μέσα από τα πόδια 10 αστυνομικών. Μπορούσε και 'έκανε "τσιλικάκια" με την μπάλα 10 λεπτά στον αέρα. Τέλος, θυμάμαι πως μας έκανε δώρο ένα ρολόι με την υπογραφή του Μαραντόνα και με το νούμερο 10.

Στο ξενοδοχείο όταν ήμασταν ο Ίσραελ ήταν προπονητής και τον είδα κάπως σκεπτικό. Τον πλησίασα επειδή είχαμε μια άλλη σχέση και μου είπε πως σκεφτόταν ποιον να βάλει να μαρκάρει τον Μαραντόνα αύριο. Του είπα πάνω στην αφέλεια μου και επειδή ήμουν στα καλά μου πως θα τον πιάσω εγώ, θα προσπαθήσω. Μου ανέθεσε να μαρκάρω τον Μαραντόνα και αυτό που με ευχαρίστησε είναι τα πήγα καλά. Οι Ιταλικές εφημερίδες μου έδωσαν εννιά στα 10. Ήμουν παίκτης για τις ειδικές αποστολές. Χάσαμε 1-0, πιστεύαμε πως μπορούσαμε να το γυρίσουμε και στο δεύτερο παιχνίδι στα πρώτα 30 είχαμε 17 κόρνερ. Όμως μια Ιταλική άμυνα είναι πολύ δύσκολη. Επίσης, η Νάπολι είχε πάρει το UEFA. Είχαμε δώσει ότι μπορούσαμε και ήμασταν ευχαριστημένοι και εμείς και ο κόσμος. Η προσπάθεια σε μια τέτοια ομάδα ήταν φοβερή. Από την υπερπροσπάθεια που είχε γίνει, ήταν πιο έμπειρη ομάδα, καλύτεροι παίκτες, ήξερα να παγώνουν τον αγώνα και μας απογοήτευσε αυτό".

Για τον σημερινό ΠΑΟΚ:"Έχουμε δύο διαφορετικές ομάδες. Η Νάπολι τα τελευταία χρόνια έχει κάνει μεγάλα άλματα και είναι από τις τρεις διεκδικήτριες του Ιταλικού πρωταθλήματος. Ο ΠΑΟΚ παίζει τον ρόλο του κομπάρσου στην Ελλάδα. Βασίζεται φέτος σε δικά του παιδιά. Έκανε δύο -τρεις αλλαγές και δεν ξέρω πόσο μπορούν να βοηθήσουν. Ο προπονητής θα δει και τα νεαρά παιδιά σε ένα τόσο δύσκολο παιχνίδι. Ο ΠΑΟΚ όπως είναι τώρα και βλέποντας τον Παναθηναϊκό χθες με την Σταντάρ θα πρέπει να αντιμετωπίσει και την ομάδα του Αναστασίου εκτός από τον Ολυμπιακό. Είναι γρήγορη, ομάδα, καλή , επικίνδυνη στην επίθεση και ο Αναστασίου έχει κάνει πολύ καλή δουλειά. Ο ΠΑΟK χρειάζεται παίκτες ενδεκάδας. Όχι 20 παίκτες σαν πέρυσι και να παίζουν πέντε. Είναι χαμένα χρήματα αλλά και πολλά νέα παιδιά δεν είχαν την ευκαιρία να παίξουν".

Για την πιθανή επιστροφή του Ινσαουράλδε:"Είναι ένας έμπειρος παίκτης, τον είδαμε και πέρυσι όμως πρέπει να συγκρατήσει τον εαυτό του και τα νεύρα του. Αυτά που κάνει στοιχίζουν στην ομάδα. Σε ένα κρίσιμο παιχνίδι μια ενέργεια μπορεί να στοιχίσει την νίκη ή και τον τίτλο".

Διαβάστε ακόμη...