Eνστάσεις και διαφωνίες στην επιλογή Ντάλας

Η επιλογή του Χιου Ντάλας ως του προσώπου που θα εκτελεί χρέη αρχιδιαιτητή στη Super League και τη Football League προκάλεσε αντιδράσεις από τους εκπροσώπους των δύο επαγγελματικών λιγκών αλλά και από ένα μέλος του ΔΣ της ΕΠΟ.
Πηγή: soccerplus.gr
Eνστάσεις και διαφωνίες στην επιλογή Ντάλας

Οι αντιδράσεις από την πλευρά της Super League (Aγραφιώτης, Κομπότης) και της Football League (Καλογιάννης) είχαν να κάνουν με τη διαδικασία και όχι με το πρόσωπο του Σκωτσέζου πρώην διεθνούς διαιτητή.

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Super League, Τάκης Αγραφιώτης όταν ανακοινώθηκε το όνομα αναρωτήθηκε αν ισχύουν όσα είχαν συμφωνηθεί βάσει των οποίων η ομοσπονδία θα έστελνε λίστα με ονόματα στον συνεταιρισμό και εκείνος θα επέλεγε την καλύτερη λύση.

H απάντηση του προέδρου της ΕΠΟ ήταν ότι τα πράγματα έχουν αλλάξει, ότι κακώς έγινε συζήτηση στην Super League και πρέπει να τηρηθεί ο κανονισμός διαιτησίας που λέει οτι η επιλογή του αρχιδιαιτητή ανήκει στην ΕΠΟ. (σ.σ. βέβαια, και η Super League να αποφάσιζε πάλι η ΕΠΟ μπορούσε να τηρήση τον κανονισμό και να προτείνει το όνομα)

Στην συνέχεια τον λόγο ζήτησε ο εκπρόσωπος της Λίγκας και πρόεδρος του Λεβαδειακου Γιάννης Κομπότης που είπε ότι η Super League είxe πρόταση για ομόφωνη επιλογή Έλληνα αρχιδιαιτητή.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο πρόεδρος της Football League Σπύρος Καλογιάννης ο οποίος προσπάθησε να μιλήσει μετ΄ εμποδίων, έβαλε το θέμα του εξοδολογίου για τις διαιτησίες του πρωταθλήματος του, ενώ όσον αφόρα στην επιλογή του ξένου αρχιδιαιτητή με βάση τις προηγούμενες συζητήσεις αναρωτήθηκε τι θα πει στις 28 ομάδες της Football League οι οποίες τοo εξουσιοδότησαν να βρει αρχιδιαιτητή.

Ο Γ. Σαρρης επικαλέστηκε πάλι τον κανονισμό και κάτι ακούστηκε να λέει περί... δικαστηρίων.

Διαφωνία υπήρξε και από το μέλος του ΔΣ, Βαγγέλη Μαζαρακη ο οποίος είπε πως επειδή υπήρξε έλληνας διαιτητής με μικρή ιστορία στηρίζει τους έλληνες διαιτητές και θεώρει οτι πρέπει να μπει έλληνας ως αρχιδιαιτητή και όχι κάποιος ξένος.

Μάλιστα η ζήτησε η διαφωνία να καταγραφεί στα πρακτικά.

Διαβάστε ακόμη...