Τα χρέη «καίνε» περισσότερο

Η υπερψήφιση της τροπολογίας, που δίνει τη δυνατότητα στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης να μισθώνουν μακροχρόνια σε ιδιώτες εκτάσεις τους, άνοιξε οριστικά το δρόμο για την ανέγερση του νέου αθλητικού κέντρου του ΠΑΟΚ στη Θέρμη Θεσσαλονίκης.
Πηγή: enet.gr
Τα χρέη «καίνε» περισσότερο

Δεν είναι όμως αυτό το «φλέγον» ζήτημα για τον Ιβάν Σαββίδη. Ο ομογενής ιδιοκτήτης του Δικεφάλου πήρε μεν ένα καλό νέο απ' τη Βουλή, που περίμενε καιρό, αλλά περιμένει ένα άλλο, καλύτερο και πιο... ακριβό. Τη ρύθμιση των χρεών, η οποία και έχει τελματώσει από πέρσι, λόγω της «τρόικας», όπως λένε βουλευτές και πολιτευτές.

Ο Σαββίδης θα ήθελε τη ρύθμιση αυτή, που του επιτρέπει πληρώνοντας 11,5 εκατ. ευρώ άμεσα και σε ρευστό να απεμπλακεί ο ΠΑΟΚ από χρέη ύψους περίπου 33 εκατ. ευρώ, μαζί με τα «παγωμένα» στα διοικητικά δικαστήρια, τις προσαυξήσεις και τα πρόστιμα. Αυτό ζητά, άλλωστε, και ο Σαββίδης: να πληρώσει μόνο όσα χρωστάει και όχι όσα «τιμωρεί» η Εφορία.

Τι κερδίζει όμως ο ΠΑΟΚ με τη χθεσινή υπερψήφιση της τροπολογίας; Πρώτα θα πρέπει να δημοσιευθεί ο νέος νόμος στο ΦΕΚ, να γίνει νέος διαγωνισμός στο Δήμο Θέρμης και μετά να προχωρήσει το νέο αθλητικό κέντρο. Αυτό θα γίνει σε μια περιοχή 213 στρεμμάτων, και θα είναι μια επένδυση 25 εκατ. ευρώ περίπου, με δημιουργία 1.000 θέσεων εργασίας, όπως εξήγγειλε ο ίδιος ο Σαββίδης. Θα περιλαμβάνει γήπεδα ποδοσφαίρου, ξενώνες και κατόπιν απαίτησης του δημάρχου Θέρμης Θόδωρου Παπαδόπουλου, κι ένα σύγχρονο κολυμβητήριο για τους κατοίκους της περιοχής.

Ο Σαββίδης στοχεύει στον αθλητικό τουρισμό αλλά και ο ΠΑΟΚ θα αποκτήσει σύγχρονες αθλητικές εγκαταστάσεις για την πρώτη του ομάδα, αλλά και για τις ακαδημίες. Πάντως ο Χαλκιδικιώτης αντιπρόεδρος της Βουλής, Γιάννης Δριβελέγκας, εξήγησε ότι η τροπολογία δεν αφορά μόνο το θέμα του ΠΑΟΚ, αλλά ήταν ένα αίτημα όλων των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης που ήθελαν να εκμεταλλευτούν καλύτερα εκτάσεις της δικαιοδοσίας τους

Διαβάστε ακόμη...