Παραιτήθηκε... λόγω πίεσης ο υπεύθυνος της ΕΠΟ για τα στημένα!

Την παραίτησή του από τη θέση του υπεύθυνου ακεραιότητα της ΕΠΟ υπέβαλε ο Γιάννης Ντζούφρας σύμφωνα με όσα είπε στο ΔΣ της 30/7 ο Γ. Σαρρής.
Πηγή: soccerplus.gr
Παραιτήθηκε... λόγω πίεσης ο υπεύθυνος της ΕΠΟ για τα στημένα!

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του SoccerPlus o πρόεδρος της ΕΠΟ ο οποίος δεν παρουσίασε στους συμβούλους επιστολή παραίτησης, είπε ότι ο κ. Ντζούφρας αποχωρεί λόγω πιέσεων οι οποίες δεν διευκρινίστηκε ούτε από πού προέρχονται ούτε ποια μορφή έχουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Ντζούφρας είχε χρηστεί υπεύθυνος ακεραιότητας από το 2009. Η ιδιότητά του και τα καθήκοντά που από αυτήν απορρέουν κρατούνταν κρυφά από την ΕΠΟ έως ότου αποκαλύφθηκαν τον περασμένο Νοέμβριο μέσα από δημοσιεύματα της «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ».

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα αυτά κ. Ντζούφρας έπρεπε να αποτελεί το συνδετικό κρίκο μεταξύ της UEFA, της ΕΠΟ και των κρατικών αρχών για θέματα παράνομου στοιχηματισμού και χειραγώγησης αγώνων, καθήκον που ασκούσε πλημμελώς.

Επίσης έπρεπε να διοργανώνει σεμινάρια ενημέρωσης για το παράνομο στοίχημα και τη χειραγώγηση αγώνων κάτι που δεν προκύπτει ότι έκανε.

Τέλος έπρεπε να επιβλέπει τις πειθαρχικές διαδικασίες για τα ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια κάτι που δεν συνέβαινε αφού η ΕΠΟ όπως δήλωσε ο πρόεδρός της, Γ. Σαρρής, αρνούταν να κινήσει πειθαρχικές διαδικασίες.

Τα παραπάνω προκάλεσαν την παρέμβαση της Αντεισαγγελέως Εφετών, Βιργινίας Σακελλαρόπουλου η οποία στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας που διεξάγει έχει καλέσει για κατάθεση τόσο τον κ. Σαρρή όσο και τον κ. Ντζούφρα.

Η ΕΠΟ λόγω της αποκάλυψης της αδράνειας πάνω στο θέμα της αντιμετώπισης του φαινομένου των χειραγωγημένων αγώνων «επανεπιβεβαίωσε» την παρουσία του κ. Ντζούφρα ως υπεύθυνου ακεραιότητας τον περασμένο Δεκέμβριο.

Τελικά ο Γ. Σαρρής ανακοίνωσε στα μέλη του ΔΣ την παραίτηση Ντζούφρα ζητώντας και παίρνοντας εξουσιοδότηση για να επιλέξει τον επόμενο υπεύθυνο ακεραιότητας τον οποίον όπως φαίρεται να είπε δεν θα γνωστοποίησει.

Ο μόνος που αντέδρασε ήταν ο Dr. Γιάννης Οικονομίδης ο οποίος εξέφρασε την απορία για το πώς είναι δυνατόν ένας υπάλληλος να μην μπορεί να ασκήσει τα καθήκοντα που του ανατείθονται...

Διαβάστε ακόμη...