ΦΕΚ και δημοτικό συμβούλιο…

Το PAOK24 δημοσιεύει το σημείο του νέου νόμου που τροποποιείται και ξεκαθαρίζει τι ισχύει για εκτάσεις που παραχωρούνται από δήμους για αθλητικούς σκοπούς.
Πηγή: paok24.com
ΦΕΚ και δημοτικό συμβούλιο…

Πρόκειται για την σελίδα 144 του τελικού κειμένου που πηγαίνει προς δημοσίευση στο Φύλλο της κυβέρνησης (φωτογραφία κάτω...)

Εκεί σημειώνεται ότι: «Επιτρέπεται επίσης κατά τις διατάξεις της παραγράφου 1 του παρόντος, η μακροχρόνια μίσθωση ακάλυπτης δημοτικής έκτασης με σκοπό πέρα των τουριστικών δραστηριοτήτων που διέπονται από τις διατάξεις του ν. 2160/1993 όπως ισχύει, την εγκατάσταση και εκμετάλλευση στο μίσθιο επιχειρήσεων αθλητικών δραστηριοτήτων πάσης φύσεως και υποστηρικτών προς αυτών που προϋποθέτουν ουσιώδεις δαπάνες του μισθωτή, για διάρκεια 50 έτη κατά παρέκκλιση των διατάξεων του άρθρου 610 του Αστικού Κώδικα...»

Σημειώνεται ότι τελικά πέρασε η τροπολογία των 26 βουλευτών με κάποιες απαραίτητες προσθήκες από τον κ. Δριβελέγκα που ήταν προϊόν συνεννόησης με τους ΟΤΑ.

Από εδώ και πέρα λοιπόν ο νόμος δημοσιεύεται στο ΦΕΚ και θα ακολουθήσουν όλες οι απαραίτητες διαδικασίες από το δήμο Θέρμης για να προκηρυχτεί διεθνής διαγωνισμός.

Διαβάστε ακόμη...