«Σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην σύμβουλος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ανδρέας Μανδρίνος. Μίλησε για την επιλογή να αναλάβει ένας τεχνοκράτης ως πρόεδρος του "Δικεφάλου" και τόνισε πως είναι μια κίνηση προς την σωστή κατεύθυνση.
Πηγή: arenafm.gr
«Σωστή κατεύθυνση ο ΠΑΟΚ»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Ανδρέας Μανδρίνος:

Για την απόφαση να αναλάβει ένας τεχνοκράτης ως πρόεδρος του ΠΑΟΚ:
"Είναι στην σωστή κατεύθυνση και θα το δείξουν οι πράξεις. Είναι στην κατεύθυνση της σωστής εταιρικής κίνησης".

Για το γεγονός πως έτσι λειτουργούν οι ξένες ομάδες:
"Γιατί εμείς τα κάνουμε διαφορετικά τότε; Ήταν μια μεταβατική κατάσταση παλαιότερα και δεν δουλεύει έτσι η εταιρεία. Δεν γίνεται να σηκώνουν υπερβολικές ευθύνες κάποιοι άνθρωποι".

Για τα άτομα που θα φύγουν από τον ΠΑΟΚ:
"Δεν γνωρίζω τον αριθμό των ατόμων. Εμείς όταν θέλαμε να σώσουμε την εταιρεία είχαμε απομακρύνσεις στελεχών. Ο ΠΑΟΚ δούλευε με κάπου 79 άτομα το 2007. Εφόσον όμως έρχονται περισσότερα έσοδα υπάρχουν κάποια άτομα παραπάνω. Δεν παίζει ρόλο ο αριθμός όσο το ποιοτικό κομμάτι. Στον ΠΑΟΚ βρίσκονται άτομα που έχουν τεχνογνωσία στον τομέα και είναι αξιότιμα άτομα".

Για το τι μπορεί να πετύχει ένας τεχνοκράτης:
"Σαφώς θα διαπιστώσει τις ελλείψεις στα στελέχη. Θα φανεί κατευθείαν. Στις αποφάσεις υπήρχε ένα θέμα. Αν έπαιρνε κάποιες αποφάσεις στον είχε γίνει το θέμα με τον Κάτσε θα είχε μπει μια τιμωρία και θα είχε λήξει σε ένα 24ωρο. Αν είχε πάρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μια απόφαση ήταν τόσο ισχυρός ο κ. Σαββίδης όπου κανείς δεν θα πήγαινε εναντίον του".

Για τον Ζήση Βρύζα:
"Δεν θέλω να κριτικάρω αλλά έχει δείξει την δουλειά του εκεί που έχει τις γνώσεις του και εκεί που είναι η δουλειά του. Τώρα το φορτώσαμε με παραπάνω ευθύνες από όσο έπρεπε όπως παλαιότερα και τον Ζαγοράκη".

Για το θέμα της ρύθμισης των χρεών:
"Έτσι με τα χρέη ήταν και τότε. Υποθέσεις που το κράτος φροντίζει να μην εκδικάζονται, τις στέλνει προς τα πίσω και η καυτή πατάτα δεν θα είναι μόνο στα χέρια του ΠΑΟΚ αλλά και όσων έκαναν υποσχέσεις. Εφόσον πληρωθούν τα χρέη η κατάσταση στην εταιρεία θα είναι ιδανική. Όπως είναι η ΑΕΚ με νέο ΑΦΜ έτσι θα είναι και ο ΠΑΟΚ. Ο ιδιοκτήτης θα ξέρει πως τα έσοδα μαζί με το ποσό που θα βάλει θα είναι αυτά θα πληρωθούν. Πλέον, αν κάνεις περισσότερα έσοδα από έξοδα αυτά γίνονται απαιτητά άμεσα από το δημόσιο. Αν δημιουργήσεις ένα χρέος είναι αμέσως αντιληπτό και απαιτητό".

Για το αν είναι αισιόδοξος:
"Εφόσον υπάρχει επενδύτης είμαι αισιόδοξος. Αλλάζει η δομή της εταιρείας και είναι το σωστό".

Για το αν θα πήγαινε καλύτερα η ομάδα αν είχε παλαιότερα έναν τεχνοκράτη για πρόεδρο:
"Τότε ήταν ένα μεταβατικό στάδιο. Θα ήταν περιορισμένα τα έσοδα γιατί ο Ζαγοράκης έφερε κόσμο. Με τεχνοκράτη η μεταστροφή θα ήταν πολύ πιο αργή. Την δεύτερη χρονιά χτυπήσαμε πρωτάθλημα. Το ρόστερ εκείνης της ομάδα είχε πλησιάσει τα 19.000.000 εκκ. ευρώ. Πέρυσι ήταν 15 εκκ. και φέτος 10.000.000 εκκ. ευρώ. Είχε πληρωθεί ένα ποσό που είχε αντίκρισμα μέσα στο γήπεδο και έγιναν όσες επιτυχίες έγιναν. Η πορεία προς τον τίτλο κόπηκε μέσα στο Χαριλάου και απέδιδε η ομάδα. Με ένα πρωτάθλημα θα ερχόταν ένα φοβερό ποσό από το Τσάμπιονς Λιγκ. Αν μιλάμε για ένα άνοιγμα 4.000.000 εκκ. ευρώ με τα 12.000.000 εκκ. ευρώ του Τσάμπιονς Λιγκ όχι μόνο θα υπήρχε κάλυψη αλλά και περίσσευμα".

Διαβάστε ακόμη...