«Μακριά από τις ρίζες τους»

Θέμα με τίτλο «όταν η πολιτική κυριαρχεί στο ποδόσφαιρο» φιλοξενεί ιστοσελίδα του εξωτερικού, τονίζοντας πως αρκετά κλαμπ της Ευρώπης δεν μπορούν να αγωνιστούν εκεί που είναι οι «ρίζες» τους.
Πηγή: paok24.com
«Μακριά από τις ρίζες τους»

Πρώτοι στη λίστα; Ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ, με τον συντάκτη του κειμένου να αναφέρει: «Τον ΠΑΟΚ και την ΑΕΚ τους ενώνει το γράμμα «Κ» στο όνομά τους. Αυτό, υπάρχει για να θυμίζει την Κωνσταντινούπολη. Μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο (1919-1922) και σύμφωνα με τη συνθήκη της Λωζάνης, υπήρξε ανταλλαγή πληθυσμού και περίπου 1,25 εκατομμύρια Έλληνες που ζούσαν στην Τουρκία απελάθηκαν στην Ελλάδα.

Οι πρόσφυγες, δημιούργησαν στο νέο τους «σπίτι» αθλητικά κλαμπ, συμπεριλαμβανομένων της ΑΕΚ Αθηνών και του ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, δύο ομάδες που διαμόρφωσαν το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ο ΠΑΟΚ αυτή τη στιγμή είναι σε καλύτερη μοίρα, χάρη στην οικονομική υποστήριξη του ελληνορώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη και είναι το νούμερο 2 στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Η ΑΕΚ αναγκάστηκε να κηρύξει πτώχευση το 2013 και να αγωνιστεί στην τρίτη κατηγορία, τώρα όμως επέστρεψε στη δεύτερη κατηγορία».

Εκτός του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ, στο κείμενο γίνεται λόγος και για τις Ντέρι και Ανόρθωση, που επίσης λόγω πολιτικών καταστάσεων δεν μπορούν να αγωνιστούν εκεί που είναι οι «ρίζες» τους.

Δείτε ολόκληρο το θέμα ΕΔΩ

Διαβάστε ακόμη...