«Άλλαξε την Μακάμπι»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο Ισραηλινός ρεπόρτερ, Νόρι Κούπερ, όπου μίλησε για τον νέο πρόεδρο του ΠΑΟΚ, Ιάκωβο Αγγελίδη και για τον ρόλο που είχε στην Μακάμπι.
Πηγή: arenafm.gr
«Άλλαξε την Μακάμπι»

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο Νόρι Κούπερ στον ArenaFM 89.4:

Για το πότε έρχεται ο Τζακ Αγγελίδης στην Ελλάδα:

"Αυτό που ξέρουμε είναι πως πριν από δύο μέρες οργάνωσε ένα μικρό πάρτι για την ομάδα και την χαιρέτησε. Έφυγε από το Ισραήλ αλλά δεν ξέρουμε αν πήγε στην μόνιμη κατοικία του στην Αγγλία, που έχει και πολλές δουλειές στην Ελλάδα. Αυτό που είναι σίγουρο είναι πως τελείωσε με την Μακάμπι".

Για τον ρόλο του Αγγελίδη στην Μακάμπι:

"Δεν ήταν πρόεδρος της Μακάμπι ουσιαστικά. Πρόεδρος ήταν ο ιδιοκτήτης της ομάδας από τον Καναδά. Επειδή ζει στο εξωτερικό είχε αναθέσει στον Αγγελίδη να είναι τα μάτια του και τα αυτιά του. Πριν από πέντε χρόνια τον ανέθεσε και έγινε μια επανάσταση. Η Μακάμπι δεν λειτουργούσε στα Ευρωπαϊκά πρότυπα όπως στην Αγγλία και την Ισπανία αλλά μόλις ανέλαβε ο Αγγελίδης άλλαξε πάρα πολύ η Μακάμπι από το μάνατζμεντ μέχρι το ότι χρειάζεται μια ποδοσφαιρική εταιρεία".

Για τις αλλαγές που έφερε ο Αγγελίδης στην ομάδα:

"Άλλαξε το προφίλ της Μακάπι και την έκανε μια εντελώς επαγγελματική ομάδα. Θα ξεκινήσω από τις μικρές αλλαγές. Μετακόμισε τα γραφεία που δεν ήταν κατάλληλα στο κέντρο του Τελ Αβιβ σε πολυτελή κτήρια με ωραίες κοπέλες στην υποδοχή που πρόσφεραν καφέ και ένιωθες πως ήσουν σε ένα περιβάλλον πως μπορούσες να κάνεις... "μπίζνες". Απογείωσε τα έσοδα την Μακάμπι και έξω από το γήπεδο θύμιζε ένα καρναβάλι με πολλά παιχνίδια για τους νέους. Προσέγγισε νέους φιλάθλους αλλά και πολλά έσοδα στα ταμεία της εταιρείας. Δεν είναι αυτός που επιλεγεί τους παίκτες αλλά βοήθησε τον προπονητή στην πρόσληψη του τεχνικού διευθυντή. Πρότεινε τον Τζόρντι Κροιφ που δούλευε στην ΑΕΚ Λάρνακας, έκανε ότι ήταν για την ομάδα αλλά και το οικονομικό κομμάτι το αναλάμβανε αφού ο Κρόιφ έκλεινε τους παίκτες. Έτσι δούλευε η Μακάμπι όλο αυτό το διάστημα".

Για την πιθανότητα να έρθει και ο Τζόρντι Κρόιφ στον ΠΑΟΚ:

"Πάντα υπάρχουν φήμες για αυτό το θέμα. Όπως είπε ο Κρόιφ, σε αυτή την σεζόν δεν πρόκειται να αποχωρήσει την ομάδα αλλά στα τέλη της επόμενης σεζόν υπάρχει η άποψη πως μπορεί να ακολουθήσει τον Αγγελίδη στον ΠΑΟΚ. Ο Αγγελίδης είχε πει πως θα μείνει τρία χρόνια όμως έμεινε πέντε. Ο Κρόιφ είχε πει πως θα τελειώσει το συμβόλαιο στην Μακάμπι αλλά και πως θέλει να συνεχίσει στο μέλλον κάπου αλλού. Η παρουσία του Αγγελίδη στον ΠΑΟΚ κάνει πολύ πιθανό το σενάριο να πάει μελλοντικά σουν ΠΑΟΚ".

Για τον χαρακτήρα του Αγγελίδη:

"Είναι πάρα πολύ αθόρυβος, δεν κάνει δηλώσεις συχνά, δεν δίνει πρωτοσέλιδα με τις δηλώσεις του και είναι άνθρωπος της δουλειάς. Αυτό το κάνει επιτυχημένα και τον βοηθάει στην δουλειά του".

Για την κατάσταση στο Ισραήλ:

"Δεν είναι καλή η κατάσταση. Έχουμε συναγερμούς καθημερινά γιατί στέλνει πύραυλους η Χαμάς στο Ισραήλ. Αναγκαζόμαστε να φεύγουμε από τις δουλειές μας και το σπίτι μας για να πάμε στο καταφύγιο μέχρι να σταματήσει ο συναγερμός. Αυτό γίνεται στο Τελ Αβίβ μια φορά την μέρα, όμως αλλού γίνεται και 20 φορές την μέρα. Αυτό έχει επηρεάσει και το ποδόσφαιρο καθώς ομάδες του Ισραήλ αναγκάζονται να αγωνίζονται στην Κύπρο όπου είναι ασφαλή. Δεν είναι μια συνηθισμένη κατάσταση, είναι ένας εφιάλτης όλο αυτό και ελπίζουμε όλοι να τελειώσει ειρηνικά".

Διαβάστε ακόμη...