«Λίγα λεφτά για τη Μεσημβρία»

Στον Arena FM 89,4 φιλοξενήθηκε ο πρώην αντιπρόεδρος της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Γιώργος Μιχαηλίδης.
Πηγή: arenafm.gr
«Λίγα λεφτά για τη Μεσημβρία»

Μίλησε για τον Ζήση Βρύζα, την αλλαγή δομής που θα έχει πλέον ο «Δικέφαλος του Βορρά» αλλά και για τη Νέα Μεσημβρία.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε:

«Θα έχει τεχνοκρατικό επίπεδο σίγουρα, είναι μια επιλογή του μεγαλομετόχου και σίγουρα θα έχει το δικαίωμά του βέβαια να ορίζει ο ίδιος όλο το σχήμα, αλλά αυτό που είναι ελπίδα όλων μας είναι να έχει επιτυχία η καινούργια διαδρομή. Εμείς όλοι θα περιμένουμε το καλύτερο δυνατό από αυτούς τους στόχους που έχουν βάλει προφανώς οι νέοι άνθρωποι στην ομάδα».

Για την αλλαγή της δομής του ΠΑΟΚ πλέον σε σχέση με το παρελθόν:

«Εμείς όταν είχαμε αναλάβει είχαμε πάρει το συναίσθημα και ότι μπορούσαμε να βάλουμε σαν άνθρωποι και οικονομικά και πιο πολύ να πετύχουμε πράγματα τα οποία για μας ήταν πάρα πολύ απλά και μπορούσαν να επιτευχθούν και όπως φάνηκε ότι όταν βάζεις στόχους και υπάρχει καθαρότητα στην διαδρομή δεν αποπροσανατολίζεσαι. Ο στόχος είναι τις περισσότερες φορές εφικτός. Εγώ είμαι και στη φύση μου άνθρωπος αισιόδοξος, αλλά εκείνη την εποχή που τα πράγματα ήταν ξεκάθαρα θέλαμε αυτό, το πολεμούσαμε και το πετυχαίναμε. Το θυμάμαι από εκείνη την εποχή και επίσης θυμάμαι τα πράγματα που αναφέραμε ότι ήταν και μια πάρα πολύ μεγάλη προσπάθεια που έγινε από εμάς με το Θόδωρο Ελευθεριάδη, τον ομοσπονδιακό προπονητή έπειτα, είχε γίνει μεγάλη προσπάθεια και είχαμε οργώσει όλα τα βουνά και είχαμε φέρει παιδάκια στην ομάδα, με την αγάπη μας περισσότερο γιατί δεν είχαμε να προσφέρουμε πράγματα. Δηλαδή θα μπορούσαμε να προσφέρουμε μία φόρμα, μία στολή της ομάδας. Όμως επιμένω ότι ο στόχος είναι ξεκάθαρος και δουλεύεις συστηματικά θα πετύχεις. Γιατί αυτά τα παιδάκια που είναι στην ομάδα και τα πήρε ο καινούργιος προπονητής, όλα περάσανε από εκεί. Ήρθαν μικρά παιδάκια, ανδρώθηκαν, πήραν την εκπαίδευση που έπρεπε και τώρα περιμένουμε να μεγαλουργήσουν και πιο ψηλά».

Για την περίπτωση του Ζήση Βρύζα:

«Ο Ζήσης είναι ένας άνθρωπος, φίλος είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Έχει δώσει εξετάσεις, έχει κάνει πράγματα στον ΠΑΟΚ. Αυτό το κομμάτι του τεχνικού διευθυντή που τον είδαμε ότι το έτρεξε όταν ήμουν εκεί, έδειξε ότι έχει επιτυχίες. Τώρα είναι θέμα του μεγαλομετόχου και του νέου προέδρου. Πρέπει να μην ξεχνάμε τι έφερε στον ΠΑΟΚ. Έτσι δημιουργήθηκε η μεγάλη επιθυμία του κόσμου να βρίσκεται κάθε Κυριακή στο γήπεδο με οποιονδήποτε ομάδα και αν έπαιζε ο ΠΑΟΚ, από την πιο μεγάλη ως την πιο μικρή και να περιμένουν απ' έξω 4.000 κόσμος για να μπουν μέσα».

Για το αν η θέση του Βρύζα είναι τεχνικός διευθυντής και όχι πρόεδρος απάντησε:

«Εγώ είμαι από τους ανθρώπους που πιστεύω ότι οι άνθρωποι έχουν πάρα πολλές δυνατότητες αρκεί να είναι στον δρόμο που πρέπει και να μην αμφιταλαντεύεται. Ο Ζήσης μας έδειξε ότι σαν τεχνικός διευθυντής τότε, το πρόσημο ήταν θετικό. Η επόμενη διαδρομή που έκανε ήταν σαν πρόεδρος, αλλά βέβαια ξέραμε ότι υπήρχαν προβλήματα. Δεν μπορείς να εξαρτάσαι από αποφάσεις άλλων. Τότε σαν τεχνικός διευθυντής είχε την ευθύνη, έψαχνε έβρισκε και έπαιρνε κάποιες αποφάσεις ελεύθερα κατά κάποιο τρόπο. Τώρα τα πράγματα έχουν αλλάξει από τη στιγμή που υπάρχει μεγαλομέτοχος, δεν μπορείς να πάρεις αποφάσεις μόνος σου».

Όσον αφορά τη Νέα Μεσημβρία και για τη Θέρμη ανέφερε:

«Εγώ επειδή το έχω τρέξει προσωπικά και μάλιστα αφιερώνοντας χρόνο μέρα-νύχτα εκεί, υπάρχουν σχέδια όπου μπορούν να γίνουν εκεί ξενώνες, συνεδριακό κέντρο και είχαμε βάλει να γίνει ένα αθλητικό σχολείο, όπως επίσης και ένα θεατράκι για να δημιουργηθεί πολιτισμός εκεί. Να εκτιναχθεί η περιοχή μέσα από την παρουσία των ομάδων γενικότερα. Πιστεύω ότι με πάρα πολύ λίγα χρήματα μπορεί αυτό το πράγμα να φτάσει στο απόγειο και πραγματικά να υπάρξει πόλος έλξης. Βέβαια όπου και αν πας υπάρχουν κάποια θέματα για να τα λύσεις ή πέντε φορές τον χρόνο έχει αέρα. Ακριβώς πέντε φορές όμως. Αν ρωτήσετε τους ανθρώπους που πήγαιναν και το χρησιμοποιούσαν θα σας πουν μετρημένες στα δάχτυλα πέντε-έξι φορές. Υπήρχε και υπάρχει λύση και τότε, αλλά δεν μπορέσαμε να τους σκεφτούμε εμείς για τους διάφορους λόγους. Πηγαίνουμε στον μεγάλο δήμαρχο στον δήμο που ανήκει η Μεσήμβρια και του λέμε κοίταξε να δεις: «Να κάνουμε ένα αγωγό με δικά μας λεφτά για το νερό». Για να κάνουμε έναν αγωγό για 2,5-3 χιλιόμετρα και να παίρνουμε νερό άρδευσης από τον Αξιό και να χρησιμοποιούμε και να κάνουμε ένα παράδεισο αυτό θα μπορούσε να κοστίσει 10-12 χιλιάρικα».

Για τα έργα και το κόστος της Νέας Μεσημβρίας:

«Περίπου ένα εκατ. ευρώ κόστισε η Μεσημβρία στον ΠΑΟΚ. Αυτά τα έξι γήπεδα που έχει κάνει μαζί με τα χόρτα τα γκαζόν. Αυτό που έκανε ο κ. Σεργιανίδης ήταν ένα κτίσμα το οποίο ήταν στα 100 μέτρα και ήταν τα αποδυτήρια της δεύτερης ομάδας. Φτιάξαμε εκεί αυτό το κομμάτι που είναι τα αποδυτήρια της πρώτης ομάδας και ψάχναμε τη λύση τότε αυτό το κομμάτι που ήταν 400 μέτρα και έγινε 500 περίπου εγκαταστάσεις, εκείνο το κομμάτι στοίχησε 116 χιλιάδες με κάποιες χορηγίες. Όταν οι προτάσεις που υπήρχαν ζητούσαν 500 χιλιάρικα».

Τέλος κατέληξε:

«Με πολύ λίγα λεφτά ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει την Μεσήμβρια κούκλα και μπορεί να γίνει όχι μόνο εκεί, αλλά στην ευρύτερη περιοχή και να γίνει μια εκτόξευση μεγάλη. Επειδή είπαμε ότι αυτός που έχει το ντέφι, αυτό το βαράει κιόλας, για μένα είναι ο πρώτος στόχος τα χρέη. Αν πληρωθούν τα χρέη θα πάνε να του ανάψουν μεγάλες λαμπάδες αυτού του ανθρώπου».

Διαβάστε ακόμη...